în mica noastră cameră de hotel

imaginea utilizatorului Virgil
...

în mica noastră cameră de hotel
zilele sînt întotdeauna galbene prăfuite ovoidale
putrezesc îmbrățișînd pereții tavanul
supurează ore în șir minute plecări
tăcerea o canapea cu margini pătate
se tolănește privindu-ne dintr-un colț
iar nopțile nu există decît pentru noi
înfășurate în amnezii și dantelă
ca într-un trusou mortuar de mîna a doua
mîngîiem tandru umbre desprinse
în forme de ceară
pentru alte pămîntene dureri
se petrec hemoragii de angoase
ne cuibărim unul în altul
făurindu-ne peșteri din trupuri
pe tîmple semințe de ploaie
coboară în fiecare atingere
fereastra nu are nici un arbore
care să fie iremediabil al ei

Comentarii

Nu știu de ce nu mă împac oare cu titlul. De fapt, cred că ar merge aruncat mai pe undeva dincolo de începutul poeziei personajul cameră, altfel am impresia că se duce tot eșafodajul. Deosebit "tăcerea o canapea cu margini pătate se tolănește"; cred însă că "privindu-ne..." poate să lipsească. Ar mai fi câteva retușuri de făcut, la rece. Sunt poezii asupra cărora trebuie să revii, după o vreme, fie și măcar pentru a șterge praful ca într-o cameră în care nu s-a intrat de mult. Sau, din contră, pentru a avea grijă să nu fie deranjat nici un fir de praf. Grea alegere. Mai spun și asta, că nu pot să tac: sfârșitul, de la "ne cuibărim unul în altul" este de excepție. Neașteptat vine verbul acesta, într-o poezie scrisă de un bărbat (să nu râzi!), și face contrabalansul atât al "angoaselor" din in versul prevedent, cât, dacă stau bine să ma gândesc, al ideii întregii poezii.

in camera de hotel intind trup al tau de ceara pe toti peretii imi picura pe limba saliva ta e mai buna decat ultima noapte de dragoste arborii trag la sorti trusoul tau si ne trecem limbile care trei cate patru pe spinarile noptii :)

în fiecare spațiu existența ne trasează puncte sporadice, uneori printre urme de colb, alteori printre picături de ceară. niciodată poezia nu atinge fereastra din dreptul arborelui, doar frunza se întinde la nesfârșit. am remarcat miezul poeziei tale: "iar nopțile nu există decît pentru noi înfășurate în amnezii și dantelă ca într-un trusou mortuar de mîna a doua mîngîiem tandru umbre desprinse în forme de ceară pentru alte pămîntene dureri" durerile pământene au leac în cer. cred. e crezul meu. Madim