interludiu|mîinile

imaginea utilizatorului Virgil
shangri-la

îţi sărut mîinile
privesc în prelungirea lor
aceeaşi epidermă
undeva de neatins
precum un continent necunoscut
ascunde ţinuturi
pe care oamenii de rînd
nu pot păşi

priveşti mirată
pauza prea lungă
dintre sărut şi zîmbetul meu
prefăcîndu-te complice
că mă înţelegi
dar te înşeli
nu
voi ajunge
niciodată
acolo

Comentarii

*****

Text înecacios, apoas, care nu spune mare lucru.

corect

un poem corect (poate chiar prea corect) scris cu multa precizie (parca autorul ar fi un matematician care si-a calculat la zecimale cuvintele), asa il percep eu. Dar ăsta nu-i un lucru rău :)finalul neașteptat și puțin ironic mi-a plăcut.

poate fi...

poate fi catalogat și ca un "Text înecacios", în sensul că te lasă fără aer, în sensul bun... :)

textele, comentariile şi vezica biliară

oricît de subiectivă ar fi evaluarea unui text cred totuşi că el conţine elemente care poti fi considerate în mod obiectiv (să zicem) bune sau proaste. Şi aceasta are o implicaţie asupra modului în care percepem un autor. Cu comentariile lucrurile stau puţin altfel. Unii nu îşi dau seama că indiferent dacă un comentariu este pozitiv sau negativ, el are un impact asupra reputaţiei comentatorului nu prin cît de mult aplaudă sau cît de mult înjură, ci mai degrabă prin cît de corect este. A folosi comentariul pentru revanşe de trei lei îţi poate oferi o uşurare a vezicii biliare dar cu siguranţă te discreditează ca sursă de opinie.

un text...

Un text subtil, de autentică frumuseţe, deopotrivă trăit şi gândit. Limpede şi profund în acelaşi timp. Nu doar corect, cum zice Marynna, care a intuit, însă, foarte bine geometria ideii şi structurării lui.
E locul, aici, să precizez că nu m-a deranjat polemica iscată între mine şi Marynna. Şi asta, pentru că ea scrie bine. Doar că a încercat să mă toarne la Virgil cu ce am zis despre hermeneia.
Virgil, n-am zis despre hermeneia ce ai înţeles tu. Şi n-am zis despre hermeneia! Trebuie să ţii seama de context, ca şi de faptul că pe hermeneia sunt şi eu. Deci am zis şi de mine. Interpretarea Marynnei e a ei, iar nu a mea. Eu ziceam de autori, de ea, de mine, de tine, chiar şi de Florin Şandru şi de cine mai vrei, care nu suntem (încă!!!), din păcate, autorii acelui "Mais ou sont le neiges d'antan?". Şi nu o ziceam încercând să apreciez valoarea site-ului, ci ca să apăr o cu totul altă idee. Dar mi-a plăcut (pe cuvânt!) cum ai reacţionat şi te-am regăsit în reacţia asta. Începuse, de altfel, să mi se pară ciudat acordul dintre noi.
Cât despre comentariile bilioase, revanşarde în stil grobian, am spus-o şi eu: ele îi discreditează pe autorii lor. Dovadă - felul în care s-au desfăşurat cele de sub textul tău.

n-aș vrea...

N-aș vrea să se înțeleagă greșit, comentariul meu de mai sus era unul prin care doream să spun că îmi place mult textul dumneavoastră, dar era legat și de alt comentariu de aici.
Cu stimă, Gelu

Ioan Gelu Crişan

am înţeles foarte bine comentariul tău. Şi era la fel de OK şi dacă spuneai că nu îţi place. Eu aştept orice fel de comentarii sub textele pe care le postez aici (deşi evident că mă bucur cînd reuşesc să scriu ceva peste mediocru) mai ales cînd conţin cel puţin o brumă de explicaţii. Ca întotdeauna, încurajez comentariile şi dialogul.

am modificat

am modificat "devine" cu "ajunge" în versul 4 unde nu îmi plăcea repetiţia lui "de"

modificare

îmi permit să vă atrag atenția că acum se repetă „ajunge”. Fac observația asta numai și numai pentru că mi-a plăcut textul și repetiția fără un motiv anume într-un poem scurt e un pic deranjantă. poate că „e undeva de neatins” ar rezolva problema repetițiilor de orice fel.

mulțumesc

mulțumesc, exact aceasta era ceea ce era nevoie. „în prelungirea lor” spune suficient.

subtitlu

Eu mai întreb aici o singură dată plus scuzele de rigoare pentru off-topic dar nu am primit răspuns la intervenția precedentă. Întreb pentru că răspunsul este important pentru mine, este obligatoriu să punem subtitluri la textele postate pe H?
Mulțumesc,
Andu

Bobadil

răspusul este că deocamdată da. dar am și eu o întrebare: de ce este răspunsul important pentru tine de vreme ce nu ai mai postat nici un text de aproape o lună?

Cristina

nu Cristina, cel puţin nu din partea mea. eu, cred că în ultimă instanţă un comentariu este util atîta timp cît este corect. asta nu vrea sa insemne că am pretenţia că ale mele sînt totdeauna corecte. dar mă strădui să fiu cinstit cu mine însumi. şi autentic. nu am nimic de pierdut. şi nici de cîştigat, de vreme ce nu aspir nici la poziţia de poet sau scriitor şi nici nu scriu dintr-o lipsă de semnificaţie. scriu pentru că aşa mi-e natura, aşa mi-e dat, ca să folosesc o sintagmă ruginită. sînt competitiv dar cel mai mult îmi place să mă întrec cu mine. nu mă pot minţi. de aceea nici tu nu mă poţi minţi. de aceea sînt convins că eşti sinceră.
mie personal textul mi-a plăcut, deşi ştiu că unii din criticii mei mai vechi vor spune că este un text relativ "uşor" şi poate aşa şi este. dar eu nu pot controla poezia. oricît aş vrea.