locul nostru de întâlnire între două felii de scaun

imaginea utilizatorului Alexander
mai știi umbra cu nasturi din foișor

să nu ți se pară cald
o să deschid toate icoanele sufletului meu
voi sfărâma ușile de sare
toate ușile de sare

o să fie zgomot
și ne va cuprinde o moleșeală de unt topit

atunci o să te rog
să îți picuri tot corpul
pe degetele mele
precum ceara de la lumânări

vom avea însemnat cu pixul în palmă
ce clopote să tragem
ce păsări să speriem
ce oameni

ne vom cutremura cât să ne pice
din trupuri
cărămizi în flăcări

pesemne că
atunci
între inimile noastre
nu o să mai fie iarbă roșie
sau degete ieșite din pământ

o să fie în schimb
un vânt ca o herghelie

Comentarii

Da. Un text din punctul meu de vedere foarte bun. Nu ma impac cu acel "sa iti picuri corpul", dar efectul putin uzitat e depasit de intreg. A si nici cu caramizile in flacari, mi se pare ca aici ai fortat putin imaginea. In rest, poemul curge foarte bine, de la inceput si pina la sfirsit, cu imagini inedite si extrem de senzitive, cum e moleseala de unt topit sau vintul ca o hergelie(iarasi usor stanescian, dar nu cred ca hergheliile si vintul sunt apanajul lui nichita, asa ca mi se pare ok). Remarc prima si a patra strofa. Frumos.

Ps. Un plus pentru subtilu, inedit si de o tandrete ciudata.

emilian, mai mult ca niciodata am vrut in aceasta poezie sa ma desprind de mine si sa o scriu ca si cand ar fi citita concomitent cu compunerea ei. mi-am imaginat ca iau cititorul de mana si il plimb asa, prin locuri stiute de mine. multumesc ca ai luat parte la plimbare stefan

Practic, nu se leagă nimic între ideile poetice, nici un discurs, doar niște fâșii de imagini, unele inedite, cu tentă suprarealistă "ne vom cutremura cât să ne pice din trupuri cărămizi în flăcări", altele naive, din imagistica practicată de copii:" sau degete ieșite din pământ", "o să fie în schimb un vânt ca o herghelie", "umbra cu nasturi din foișor", dar și clișee: "o să deschid toate icoanele sufletului meu", "ușile de sare", "iarbă roșie".