anna -
reciți poemul acesta cu voce tare
apoi nici nu știi cum intri în el pe nerăsuflate
cresc copaci stai și îi privești printr-o fereastră
vine cineva te prinde de mână prelungește
până la tine ore și totul începe să pâlpâie iar
nu-ți fie teamă trebuie doar să mărești miza
să te arunci din nou în prăpastia
de care te temi
Poezie:
Comentarii
Aranca -
daca finalul nu ar fi atit de explicit, poate as recita altfel. poemele sint ca flacarile vii de pe comori sint lasate de urma gindurilor noastre, ca potecile iernii intr-un peisaj alb rupt de lume.
anna -
„ poemele sunt ca flacarile vii de pe comori lasate de urma gandurilor noastre, ca potecile unei ierni rupte de lume” foarte frumoase cuvinte Marina ... finalul acesta fara echivoc, mi s-a parut potrivit pentru ca voiam sa accentueze imaginea reala a unui timp trait mereu pe margine(a) prapastiei; probabil ca nu are forta finalul asta, ca e prea abrupt... dar asa l-am simtit eu. e aiurea sa explic , vezi tu, mereu lasam o parte din noi in vers, versul este viu pentru ca este traire; sunt versuri pe care le modific cu usurinta, pentru ca simt ca pot spune mai mult, aici insa m-am poticnit ... dar daca mi-ai semnalat o sa incep sa ma detasez putin de imaginea din finalul, care nu stiu de ce mi s-a parut perfecta:) iti multumesc ca stai pe-aproape!
yester -
pentru aceste versuri deosebite prin forța de sugestie, pentru cuibărirea în poeme, pentru intrarea în lume ca în versuri. apoi nici nu ști cum intri în el pe nerăsuflate cresc copaci stai și îi privești printr-o fereastră vine cineva te prinde de mână prelungește până la tine ore și totul începe să pâlpâie iar nu-ți fie teamă trebuie doar să mărești miza uneori trebuie să ne personalizăm prăpăstiile, să le căptușim cu realitățile noastre, pentru că unde este mai liberă căderea, decât într-o lume în care poți urca? frumos, anna!
yester -
a... "știi" pare-mi-se:)!
anna -
yester – multumesc pentru apreciere, da, uneori prapastiiile fac parte integranta din peisajul zilnic, si e greu sa mimezi normalitatea... m-am cuibarit acum intre toate cele absente si incerc o magie, scot nuielusa si... si ascult departarea ... „nu stii” e cu doi ii, ai dreptate... nu e negatia aceea a imperativului, e o negatie dar e prezentul indicativ... iti ofer de buna voie urechile mele, schingiuieste-le! un An Nou mai bun!
lucian -
citind poemul m-am simțit împietrit în cadrul ferestrei, ca într-un tablou în care eu sunt cel pictat.
cami -
ajung și eu pe aici, mai târziu, ca de obicei, dar mie nu mi se pare deloc fără echivoc prăpastia, ci dimpotrivă, aș putea să o iau școlărește și să-i dau câteva interpretări, de exemplu: lumea sau poezia, universul creației...sau chiar viața... și o să iau o temă de reflecție...poate mai găsesc... și eu am scris cândva despre o prăpastie de care nu mai vreau să-mi amintesc însă...
anna -
Lucian – multumesc pentru cadrul acesta viu:) trecerile tale pe aici ma bucura! Cami - pentru sentimente comune si nu numai, iti multumesc... iar despre „tarziu”, sunt sigura ca el nu exista:)