oh my god they killed kenny

imaginea utilizatorului emiemi

să zicem că e sfîrșit de săptămînă. te trezești cu o durere de dinți aseară ai mușcat dintr-un piept de pui și dinții s-au oprit într-un os. aveai mobilitate dentară dar n-ai băgat de seamă pînă în acest moment. te duci repede cumperi o pastă de dinți la 27 de lei și speri că totul va reveni la normal. noaptea visezi că ți-au căzut toți dinții e un vis cumplit pe care îl ai în fiecare lună indiferent la ce oră adormi.

sîmbăta ar trebui să fie zi liberă pentru noi. scuză-mă mă duc să închid geamul scîrțîie ca un pescăruș în derivă.

e sfîrșit de săptămînă am crezut că-mi aparțin. ei bine pe dracu. congresul municipal PSD. dintele mi se clatină de-abia pot vorbi printre atîția șefi de instituții și inspectori și comisari șii.. aaaa. .. am uitat. mă gîndesc doar la dintele meu. la el nu se gîndește nimeni. dacă îmi cade am încurcat-o. nu pot să le iau interviu la toți ăștia care-s perfecți. ai am sori.

semn de revoltă.

s-a dus o săptămînă. demult apelasem și eu la dom senator dacă poate să sponsorizeze o carte de-a mea. eu așa o numesc. am participat la niște concursuri în care mi se zicea mulțumim că ai participat din păcate nu ai fost votat sau mai știu eu ce dar vei fi inclus într-o antologie care costă 200 de mii.

știi cum e asta cu 200 de mii? trimiți la un concurs, în speranța că vezi doamne nu știi ce speranță primești răspuns că nu ești cîștigător dar apari într-o antologie pentru care tre să dai 200 de mii de lei vechi. citești cîștigătorii și-ți vine să trăiești în peșteră. mai bine te apuci să faci picturi rupestre, poate alții vor descoperi roata, poate alții vor descoperi principiul reacției. de ce ar trebui să-îți pese?

să vorbim despre a face dragoste.
prima dată cînd ar trebui s-o faci ar trebui să fie nu știu ce moment magnific sau mă rog, după importanța fiecăruia. prima dată am făcut-o cu o curvă în Cluj. la vremea aia nu știam. eram la liceu catolic aveam un soi de naivitate pe care numai seminariștii îl au. cînd am plecat preoții mi-au zis păcat am pierdut un preot bun. eu le-am zis ați cîștigat un om bun.
îmi imaginam că prima dată ar fi trebuit să fie o explozie. n-a fost decît imaginea unor ciorapi rupți și la sfîrșit întrebarea: numai atît? Răspuns: dacă vrei poți să ejaculezi în gură.

Cică sunt calm

Am încheiat încă o săptămînă.
Eram la morgă, pardon, noi tre să zicem sincer, știu cum se zice mîine, azi nu.
Am avut trei înecați, vreo cinci cu intoxicație medicamentoasă(ăștia îs vai de steaua lor, o fac mai mult să impresioneze), plus trei conserve.
Conserve îs ăia care nu mai au treabă cu viața asta.
Polizorul taie ușor sternul și pieptul(cu un zgomot pe care nu ți-l pot descrie) se deschide ca și cum ai sfîșia un cadou de ziua ta. Te mai gîndești la fostele tale? Te mai gîndești că vei scrie despre asta? Și pieptul se deschide îi vezi inima dar nu vezi ce a trecut prin ea. Nu te interesează.

Inima ta e undeva la mare se dă cu soluții de bronz. Da știi unde e inima ta?
Inima ta merge ușor ușor după pașii la budă în pat și adoarme.
Inima ta și-a făcut curaj și nimeni n-o iartă. Nici măcar tu.
Atunci las-o dracului să pozeze goală.

*

(you bastard)

adevărul e că m-am bucurat cînd am văzut avertizarea de cod galben. m-am gîndit că nu face topless și că pentru mine ar fi mai ușor. apoi mi-am dat seama că dacă plouă o să stea în cameră o să facă sex și-o să mă uite.

îmi plac diminețile în care am dreptate. ca de exemplu sînt la a treia doză de bere neagră. un duș pasta de dinți face minuni pentru dintele meu. calm. îmi aduc aminte că am fost la un curs organizat de ăia de la institutul de politici publice și treinărul ne zicea că jurnaliștii din presa scrisă sînt al doilea popor ales. că ei țin sabatul. cîteodată am așa o poftă să văd ce culoare are sîngele meu. să-l gust. cîteodată am așa o poftă să las un bilet pentru maică-mea în care să-i explic frumos că de-acu nu mă mai bate nimeni la cap să merg duminica la biserică.

s-a ales praful de ziua de ieri. nu că aș fi făcut ceva remarcabil. îmi plac diminețile în care am dreptate. ca de exemplu ioana îmi spune că o duce foarte bine că s-a vindecat. îmi aduc aminte de mirela de lotus de armata de cărucioare care juca biliard. s-a dus praful de ziua de ieri. m-am trezit și azi. în cazul în care nu eram sigur. de regulă îmi spun că nu mă pot sinucide sîmbăta. sîmbăta sînt pe teren. la conferințe de presă. iar duminica mă trimite maică-mea la biserică.

doamne cîte chestii mai uit. și mă enervez pentru că vreau să scriu și nu-mi aduc aminte.

nu prea mai dorm noaptea. mă furnică mîinile picioarele sternul. văd gunoierii îmi spun ce mișto ar fi să fiu gunoier să ridic resturile unei zile trăită de toți. resturile unor zile trăite de toți. resturile unor vieți închise frumos într-un sac de plastic. ar fi trebuit să fac la viața mea profiluri criminologice ale infractorilor. că așa zice pe diploma mea de licență. aud trenurile cum pleacă locomotivele șuieră ca niște animale din ice age care își cheamă puii. doar eu stau pe loc și număr. halal constanță și-a ales universul ăsta. cred că își bate joc de voi. aud locomotivele și-mi vine să ies din mine să-mi las dracului oasele și să mă pun pe mîncat drumuri.

another day another dollar another call du-te naibii la biserică. ea nu mai face topless da face sex sigur te-a uitat. mmm ce gust o avea sîngele.

azi e o vreme de londra. te simți bine apa curge pe străzi ai vrea și tu într-un fel să dispari într-un canal dar nu ai voie. doar nu vrei să te înmormînteze fără preot. te gîndești la bamby la south park la toate lucrurile care te leagă. fosta ta prietenă se ducea la o țigancă aia îi dădea în cărți zicea că sînt blestemat. patul nefăcut încerci să-ți aduci aminte.
ai avut o conversație instructivă cu winnetou și leonard cohen. pe la două leonard n-a mai rezistat a rămas doar winnetou. probabil din complezență.

în fața cireșului. el își știe sfîrșitul oricum. și dacă se duce se duce cu tot ce i-ai spus. adică te mai gîndești pe unde dracu e taică-tu. că trebuie la un moment dat să fi avut un tată. dar vremurile sînt așa de departe încît îți vine să crezi că nu ai fost tu ci prietenul de la etajul II. apoi alungi gîndul ăsta nu ai voie să te gîndești dacă pentru tine mai vrei să însemni ceva.

stai și te aduni. un borcan de miere zaharisită o sticlă de spirt filtrată prin pîine și o dimineață în care tu ai dreptate.

*

(i ain't fat, i'm just big-boned)

dis-de-dimineață era să o pățesc urît de tot. nimic nu-i mai frumos pe lumea asta decît să-ți începi ziua cu o vizită la centrul de primire urgențe. un bătut doi bătuți trei bătuți podul de piatră s-a dărîmat sinucigașul s-a speriat a sunat la 112 și a ajuns la spital băuse hipoclorit cu ceva trotil felicitări sînteți sinucigașul cu numărul trei așează-te frumos la rînd la meniul zilei avem o embolie o fată de 24 de ani proaspătă mămică a înghițit cam multe anticoncepționale rusești.

pe idiot l-au adus la unu noaptea. se tăiase pe mîini și pe burtă că se certase cu fata. cînd l-am găsit își făcea somnul de frumusețe legat de pat cu niște cîrpe elegante. s-a trezit brusc s-a dezlegat și a început să ne fugărească prin tot spitalul. asistentele plîngeau de mama focului. în timp ce fugeam și eu în rînd cu lumea mă gîndeam că dacă n-ar fi fost căsătorită aș fi trecut mai des pe la șefa de la cpu. e curios cum poți să ai o erecție în timp ce te urmărește un bou cu un cuțit de tăiat porcii în mînă.

furtuna a făcut ravagii prin teii de la episcopie. călcam pe bobițe de parcă aș fi călcat pe un covor de fetuși. simțeam cum pocnesc sub picioare ca niște oase. mi s-a făcut scîrbă de strada aia de oraș de spatele meu încovoiat de parcă aș fi dus în cîrcă două sute de membri de partid care votează în bloc alegerea noului președinte.

bunică-miu de-abia mă mai recunoaște la telefon. uneori îmi spun că mai bine i-aș pune o pernă pe față și l-aș trimite să se întîlnească cu bunică-mea. nu știu cum am să mă iert. în timpul inundațiilor n-am trecut o zi pe la el. casa lui se dărîmase dar eu scriam despre casele altora. alergam după curul lui băsescu și a altor miniștri înghesuit într-un aro de armată de parcă s-ar fi coborît moise de pe muntele tabor. noaptea mai visez o casă mare cu două etaje care a răsărit în locul gropii cu bălegar în care am fost la un pas de înec pe vremea cînd aveam cinci ani. sau mă întreb dacă mai e fîntîna din curte. fîntîna aia în care mă căutase disperat într-o iarnă cu o cange și mi-a găsit o ciubotă. ce jale ce plînsete că s-a înecat primul născut bărbat din familie și eu căzusem din pat după ce făcusem pe mine. de frică să nu mă bată am început să plîng și am adormit sub pat. închipuie-ți apoi că la masa de seară bunica toarnă mămăliga într-o tăcere de ceară laptele nu are nici un gust se spun povești despre mine iar eu apar buhăit de sub pat.

a fost o zi ok. n-am avut morți. a cam secat tarlaua. pe astea de la publicitatea le-am botezat orci. cel puțin pe una dintre ele. ridică din umeri că nu sînt încasări deci salarii nu. stau toată ziua și găuresc canapeaua la o țigară îmi vine să le spun că în ritmul ăsta într-o săptămînă au șanse să ajungă în centrul pămîntului.

ea o fi probabil prin nu știu ce club din constanța la braț cu un papițoi de amsterdam.
na că eu am să mă duc în finlanda și am să mă fac papițoi de finlanda. dacă am ști de la început ce ar trebui să alegem poate că n-am mai muri cu ochii deschiși a mirare.

să facem cunoștiință. eu sînt kenny. poți să-mi spui kemmy.
la început m-au scos din serial acum mor în fiecare episod. în fiecare episod din viața celor pe care îi întîlnesc.

Proză: