Cenaclul literar Mihai Leoveanu

imaginea utilizatorului alma
de la Iași

Cu infinită considerație și sufletul înnegurat prin plecarea Poetului, las aici un semn pentru că, începând de azi, Cenaclul Virtualia, de la Iași, se va numi

Cenaclul literar Mihai Leoveanu

Mulțumesc tuturor celor cu care am născut și am crescut împreună în poezie și vă așteptăm pe 5 decembrie, la Iași.

Virtualia va rămâne... nickname-ul cenaclului, așa cum l-a ales Poetul, într-o primăvară fără sfârșit.

Comentarii

părerea mea

Nu aș vrea să se interpreteze ca o lipsă de considerație față de memoria lui Mihai Leoveanu dar am oarecum rezerve față de această schimbare de nume. Nu cred că face neaparat bine nici amintirii poetului Leoveanu și nici cenaclului Virtualia. În primul rînd cred că numele Virtualia este prea împămîntenit și deja cunoscut ca să mai poată fi schimbat și încă nu am auzit de un cenaclu care să aibă... nickname. Există o știință a brandurilor și cred că cine propune sau face astfel de schimbări ar trebui să se familiarizeze cu ea. Apoi cred că un nume abstract, neutru, precum Virtualia, este mult mai de preferat numelui unei personalități. Numele unei personalități, după părerea mea, „academizeaza”, „scrobește” identitatea bohemă, poate chiar iconoclastă a unui cenaclu, mai ales așa cum este Virtualia. Iar cînd ai academizat sau scolasticizat un cenaclu literar e ca și cum i-ai fi luat vlaga, viața. Apoi, poate nu mă pricep eu prea bine, dar nu cred că am observat ca Mihai Leoveanu să fi fost prea implicat în activitatea Virtualiei. Mai degrabă mi s-a părut mai implicat în rep Moldova. Deci, nu știu dacă nu ar fi oarecum forțată o astfel de redenumire. Probabil că s-ar putea institui un concurs anual, sau un premiu de poezie cu numele Mihai Leoveanu sau poate o bursa anuala pentru participare la Virtualia pentru tineri mai săraci dar talentați (bursă ptr drum și cazare) la care să participe donatori, etc. Există probabil și alte posibilități care să onoreze atît memoria lui Mihai Leoveanu cît și să se dovedească benefice Virtualiei. Cred însă că schimbarea numelui se va dovedi neinspirată pentru Virtualia și viitorul ei.

EManatu

EManatu, vezi ca pe prima pagina a site-ului e o poza cu niste carti, daca faci click pe ea, zice ca pe 5 decembrie, ora 5 dupa-amiaza, la anticariatul Grumazescu. Stai pe aproape, pentru ca, daca o sa vii si tu, o sa fim deja multi ca sa mai incapem acolo si sa fim nevoiti sa schimbam sala. Era un banc! Te asteptam cu drag!

numele

Domnul Leoveanu a fost cel care m-a sfatuit de cum se organizeaza un cenaclu si cel care a ales numele de Virtualia. Anul acesta, cenaclul insa se va numi "Cenaclul literar Mihai Leoveanu", in memoriam.

alma

mi se pare onorabila schimbarea numelui cenaclului anul acesta, dar e fireasca si pastrarea brandului, cu atat mai mult cu cat va fi mentinut. propun "Cenaclul Virtualia - in memoriam Mihai Leoveanu" sau fara "in memoriam". iar ideea cu premiul Mihai Leoveanu este excelenta. oricum, felicitari pentru cenaclu si sa iasa cel putin la fel de bine ca pana acum! "cu care am născut și am crescut (...)"?