penumbră de tine

imaginea utilizatorului Ela

și-atunci trupul meu va lua forma
dimineților tale
unde soarele are umeri de fildeș
iar oamenii îl privesc fără lentile
eclipsă de tine într-o vineri
fără umbră

eu caut prin întuneric locul
în care știam că mi-e pântecul
nu găsesc decât o linie
la capătul pământului
desfășurând lumini
spre nisipurile din adânc

râzi spulberând amintirile albatroșilor
îngenunchiez la ora șapte
adorm cu fața spre aurora ta

Comentarii

mi-au placut umerii de fildes si aurora in care se-mbraca

Reușită poezie de dragoste, cu un eu cosmic depășind hotarele Cătălinei eminesciene. Prin eterizarea trupului - realizată cu mijloace poetice autentice - și topirea amintirii, ultimele lucruri sunt lăsate în urmă. Primele două versuri sunt demne de pana oricărui mare poet. Acest "atunci" la început de poezie, o așează direct în inima lucrurilor, în centrul de gravitație al unei simțiri din care izvorăște ceeea ce urmează să fie spus. Nu e atât de mult o anticipare, cât un prezent continuu în care și dinspre care scrie autoarea.

M-a atras de departe parfumul subtil al acestui tablou în care răsăritul marin este prezentat ca o singură linie unind două dimensiuni ale infinitului: centrul ființei noastre (atît cea eternă cît și cea perenă) și centrul luminii încolăcită la capătul pămîntului într-un ghem de valuri pe care albatroșii se chinuiesc să-l deznoade. Un fir al Ariadnei, într-o ipostază inedită Ceea ce dă originalitate și forță acestui poem sînt impresiile, stările, sentimentele. O feminitate delicată voalul aurorei peste umerii de fildeș. Îngenuncherea îmi amintește de o altă dimineață pe malul mării în care un grup de copii îmbrăcați în chimonouri albe, asemenea unui grup de albatroși, lua lecții de zbor de la zeul Marte.

Francisc, mă bucură că ai desprins firul cel mai luminos al poeziei acesteia. Mulțam. Călin, eterizarea aceasta are și un preț, desigur îl știi, știi cum orice trecere peste un prag necesită o desprindere, o renunțare, o patimă, a pain somehow, deep inside. Într-adevăr ai perceput perfect situarea într-un continuu existențial, un prezent care poate însemna oricât, nu neapărat ore-zile-ani. Mulțumesc pentru o foarte bună oglindire în această apă simplă. :) Younger Sister, da, este un fir și o deznodare necesară, este o plecare dintr-un centrum și o revenire în el, printr-o trăire îngemănată. Marea e doar un decor, de fapt este decorul primordial, din care ne înălțăm, ca ființare. Indiferent că ne regăsim polari sau nu, în aceași spirală. mUlțumesc mult pentru decriptarea sensurilor în/des-fășurate.