migrarea către rezoluția 1024 X 768

imaginea utilizatorului Virgil
Hermeneia .com - v 1.2

În aceste aproape patru luni de cînd am început Hermeneia.com am făcut mai multe observații legate de funcționarea și funcționalitatea site-ului. Bineînțeles că mai există multe lucruri de făcut, îmbunătățiri, ajustări, modificări. Trebuie să nu uităm însă că el este un website construit „in house” și că toată munca legată de dezvoltarea și întreținerea lui tehnică este voluntară. Asta că să nu zic patriotică. Deci vă rog să aveți încă răbdare. În același timp vă rog să continuați să ne trimiteți observațiile și propunerile voastre.
Unul din lucrurile pe care le-am văzut este faptul că dintre toți cei care au vizitat pînă acum Hermeneia.com aproximativ 12% mai folosesc încă rezoluția de 800 X 600. Restul folosesc rezoluții superioare. De aceea am descis să migrăm Hermeneia.com pe rezoluția de 1024 X 768. Ne cerem scuze de la cei ce folosesc încă 800 X 600 dar îmi este destul de greu de crezut că se mai folosesc carduri video sau monitoare ce nu permit o rezoluție superioară celei de 800 X 600. În orice caz ei vor putea naviga pe Hermeneia.com dar va fi necesară folosirea cursorului și pentru planul orizontal.
În felul acesta am creat un spațiu de lucru și afișare a textelor ceva mai mare și cu siguranță că cei care postează texte „vizuale” vor fi foarte bucuroși pentru că vor avea un șevalet ceva mai lat.
Vom încerca de acum o administrare mai riguroasă, probabil ceva mai standardizată și desigur mai estetică a paginii principale cît și a celorlalte pagini ale website-ului.

Comentarii

Eu folosesc rezoluția 1024 X 768 și pagina se vede deplasată spre dreapta, fără cursor orizontal, evident. Înainte se vedea ok. Să cumpăr monitor de 19'' sau de 24'' pentru a putea viziona în mod plăcut Hermeneia?

nu cred ca inteleg intrebarea ta. poti folosi orice monitor care suporta cel putin rezolutia 1024 X 768. asta din cite imi aduc eu aminte e posibil si pe un monitor de 15" (ma indoiesc ca se mai fac cele de 14"). un inteleg ce vrei sa spui prin "deplasata spre dreapta" si nici prin "in mod placut". am explicat in anunt ca acum pagina este formatata in asa fel incit sa acopere integral cimpul vizual (in speta latimea) rezolutiei 1024 X 768. ai spus ca inainte se vedea "ok". sa inteleg ca acum nu se vede ok?

si revin, am verificat atit pe Firefox cit si pe IE si pe ambele browsere pagina este redata normal

Prima pagină, la mine pe monitor, se vede: așa.

eu ti-as recomanda sa iti stergi cache-ul si sa inchzi browserul si apoi sa il pornesti din nou. spune-mi daca obtii vreo imbunatatire

Merci de recomandare. Am încercat și cu IE, și cu Firefox, plus restart. Se vede la fel, adică deplasată. Nu mai pun poză, dar mă poți crede pe cuvânt. O să mă obșinuiesc. Important e că pentru vizuale s-a creat un spațiu mai mare.

Acum s-a rezolvat, nu știu cum, dar mă bucur că am și eu versiunea 1.2 acasă. Într-adevăr, se încadrează frumos.

si eu cum fac ca sa se rezolve si la mine? se vede tot deplasat, cum descria alma si cum arata poza.am vazut la colega mea cum e noua versiune si as vrea sa se vada si pe compul meu.

Să trăiască rezoluția! Eu vă aștept la 1280/1024. În colț, lângă chioșc. Deși ar fi trebuit să mă gândesc io, că poate unii văd altfel.

cailean, eu am zis rezoluția nu revoluția, că dacă e așa atunci te aștept și eu la 1920X1200 și după aceia punem de o saramură că n-am mai mîncat scrumbie de o veșnicie