ZBORUL

imaginea utilizatorului Cabiria

Era o dimineata curata,fara pasari.Nicio miscare,niciun zgomt nu tulburau linistea in care visele lunecau usor,usor,spre trezie.
Benedict gemu incetisor.Trecea dintr-un vis inaltul,trecea din locuri neguroase,din umbra,in spatii mustind de culoare si parfum.Mirosea in visul ei ultim a iasomie.Cercuri violacee,spirale de un albastru crud,arabescuri in tonuri rosiatice,sfere aurii umpleau locul din vis in care se gasea,in care se rotea,mirat.Si zbura printre acele forme impalpabile.Plutea.
Rase-un ras mic..Isi aduse aminte ca bunica ii spusese odata:"Cand un copil rade in somn,viseaza ingeri."Oare cand fusese asta?In alta viata,in alt vis poate?Umbra ei adie in preajma.Benedict crede ca,abur cald,ea pluteste intr-un spatiu asemanator,intr-un spatiu vibrand.
Tandretea ei,cuvintele-i moi framata inca in somnul lui,ii tulbura visul.Nu,nu il tulbura.E altceva.Isi aminteste acele cuvinte,isi aminteste din acea vreme.Iata,pe un ecran imens trec visele copilului de atunci.Nu e prima oara cand secvente vechi revin,iar si iar.Si apoi se intoarce la imaginile dintai.
Paseste pe un coridor ingust,intunecos.In spatele lui,in fata-siluete nedefinite,soapte,murmur,rasete inabusite.Inca unpas.Inca unul.Nu te opri.Nu te opri.Alearga.Mai e putin.Picioarele-i sunt de plumb,grele,e greu.Se taraste.Se unduieste.Si,in sfarsit,coridorul se largeste-tot mai mult,tot mai mult,devine o scena,ba nu,e o intindere de nisip auriu,miscator,ce se framanta intruna.In zare,o corabie uriasa isi falfaie panzele-apoi dispare.Dispare si intinderea de nisip.
E orbit de lumina.Orbitor acest auriu ce ii inunda tot corpul.Isi duce mainile la ochi.Clipeste des.Acum urmeaza trezirea,nu?Deschide ochii,buimacit de lumina nefireasca.In fata lui,o pajiste cu iarba albastra,inalta,se leagana mangaietor.Mici sfere translucide plutesc in jur si-curios-le simte zambetul.Simte prezenta unui suras.
Din toate partile tasnesc copii-si zboara,si rad,si salta,si canta.Ii vorbesc intr-o limba bizara pe care el o intelege.I-au vorbit intr-adevar sau a ghicit el cuvintele,sensurile?Le-a simtit.Au vibrat in el.
Se joaca printre ierburile albastrui si rasul lui se aude acum in visul altui copil,poate.Vede cum ii cresc aripi-aripi de lumina,palpaitoare-si se inalta in aer.Rasul lui cristalin strabate spatiile,strabate visele celorlalti...
Cu o miscare brusca,se intoarce.In dimineata inrourata canta cocosii.Geme incetisor.Il dor umerii.Se ridica pe jumatate si vede in oglinda cu un suras uimit ca i-au crescut aripi.Doua aripi palpaitoare.

Proză: 

Comentarii

te rugam sa editezi titlul si sa nu mai folosesti majuscule decit pentru prima litera a lui