Zmeii văzduhului

imaginea utilizatorului scortan

Au forță, sunt stabili, se înalță deasupra majorității chiar dacă sunt scunzi iar vântul puternic nu-i înclină, nu-i încetinește, ci îi ridică. Se plimbă printre noi, dar ne este greu să ajungem la ei.
Ai trecut pe lângă unul fără să-ți dai seama ce este, fără să știi că te depășește, că întotdeauna o va face oricât de bun ai fi tu și că lui nici măcar nu-i pasă. Nu-l poți lovi. Poți încerca, dar nu vei face decât să-l iriți. Acești oameni se poartă frumos, sunt etici și rar poți compromite unul dintre ei.
Ei sunt cei care au reușit să găsească ceea ce mulți caută întreaga viață: fericirea și într-o coajă de nucă. Ei, cei care au învățat să zboare încă de pe atunci când alții ca ei abia învățau conceptul. Zmeii văzduhului au descoperit că vântul poate să te înalțe, nu să te încline, el te poate ridica în ceruri dacă îl strunești cum trebuie și atâta timp cât ai o ancoră puternică niciodată nu vei fi luat de curent și purtat departe de locul tău. Da, au nevoie de ancoră, ea poate fi orice și este singura slăbiciune pe care aceste ființe o au. Singurul lucru care nu depinde de ei. De altfel, așa cum ceilalți au multe, ei au un singur handicap, ancora care-i ține legați de pământ.
Dacă din orice motiv ea le scapă, vîntul îi va purta prin văzduh într-un loc îndepărtat unde, ei se vor așeza, își vor găsi altă ancoră și se vor înălța din nou. Sunt determinați în orice și-ar dori să facă, iar eșecurile nu fac decît să-i încetinească. Ei vor totul și nimic. Au ceea ce au descoperit doar ei și dacă vei înțelege secretul lor, poți deveni și tu unul.
Deschide palma și privește în ea. Dacă în ea se află ancora unui zmeu, nu-i da drumul. Te va purta prin locuri minunate!

Proză: 

Comentarii

Costa, sa nu te superi pe mine...dar nu cred ca acesta este un eseu. E o alegorie destul de frumoasa - desi, spre final, ma dusese cu gandul la caracterizarea nativului dintr-o zodie inchipuita, transmisa duminica la TV de astrologul maselor largi; ia uite: "Dacă din orice motiv ea le scapă, vîntul îi va purta prin văzduh într-un loc îndepărtat unde, ei se vor așeza, își vor găsi altă ancoră și se vor înălța din nou. Sunt determinați în orice și-ar dori să facă, iar eșecurile nu fac decît să-i încetinească. Ei vor totul și nimic. Au ceea ce au descoperit doar ei și dacă vei înțelege secretul lor, poți deveni și tu unul." Insa de la alegorie la eseu de e cale luuunga si intzelenita - ca sa nu mai vorbim de directie. fii bun si schimba incadrarea textului.

Sancho Panza, am schimbat incadrarea textului. Multumesc pentru sugestie. Te mai astept pe la mine si sper ca in viitor textele mele sa ti se para mai bune. Teo

da, e mult mai bine acum. multumesc.