De-a Dumnezeu…

imaginea utilizatorului lelia.mossora
versuri

Să încercăm să creăm

pămaîntul
din lutul amestecat cu suspinele
generațiilor apuse,

apele
din lacrimi,

lumina
din sclipirea de diamant
a zâmbetelor,

aerul
din puritatea lunii
răsfrânta în ochii iubitului,

timpul
adunând distanța
dintre ieri și mâine...

Să încercăm să creăm

gândul
din tresărirea frunzelor în zori,

mângâierile
din adierea vântului abia născut
din foșnetul mătăsii,

sărutul
din încleștarea mării
cu pământul,

căldura
din îmbrățișarea uimitoare
a primului sărut,

Să încercăm să creăm

patima
din roșul adunat
în macii treziți pe buzele noastre,

iubirea
din ceasurile de veghe asupra
întâiului născut,

frumosul
din oglinda închipuită
a iubirii veșnice...

Să încercăm să creăm
toate acestea

și

vom vedea că
suma tuturor
este în

NOI,

cei care suntem
poezia universului.

Comentarii

inca n-ai spart coaja oului e doar o parere cu respect Ion Nimerencu

Poate ca inca n-am spart-o , dar am voie sa incerc, nu ? Lelia Mossora

si atunci de ce esti pe dinafara?

Mi se pare mult prea laconic comentariul tau... Poate vrei sa-mi explici ce nu iti place sau ce nu intelegi. Cine crezi ca ar reusi pe deplin sa fie Dumnezeu ? Poate incercam sa ii semanam cate putin.............

Lelia draga, întâi bine ai venit pe Hermeneia. Eu aș vrea să-ți fac, deocamdată, doar două observații, subtitlul "versuri" mi se pare în plus dacă textul este încadrat la "poezie" și apoi dacă tot e să facem pe Dumnezeu ar trebui să vedem ce facem cu "pămaîntul". Plus combinațiile aleatoare de â și î... Lipsa ta de atenție poate avea justificări, însă nu și explicații. Te mai citesc, Andu

cam lamentabil finalul acesta cu "NOI, cei care suntem poezia universului." Dar la fel de vetuste mi se par solutiile estetice: "suspinele generațiilor apuse," "sclipirea de diamant a zâmbetelor" " îmbrățișarea uimitoare a primului sărut," "ceasurile de veghe asupra întâiului născut" Text de liceu dupa parerea mea.

Ce nu inteleg eu este faptul ca nu aveti niciun cuvant frumos de spus despre ceea ce scriu. Oare sa fie totul atat de negru? Toate poeziile postate aici sunt doar... de "liceu"?

Lelia, ce nu înțeleg eu este întrebarea dvs. În primul rînd pentru că generalizează. Apoi pentru că pare așa un fel de supărare. Mi-am exprimat părerea despre un text. E părerea mea. Poate să fie corectă sau incorectă. De vreme ce vreți o apreciere pozitivă de la mine se pare că părerea mea are valoare. )asta e o interpretare personală). Dacă are valoare părerea mea, asta este pentru că probabil sînt (sau mă străduiesc să fiu) exigent și corect. Deci dacă îmi cereți să "renunț" la asta implicația este că părerea mea nu va mai valora doi bani și deci nu vă va mai interesa. Deci, observați paradoxul? Așadar singura soluție este să vă apucați să scrieți bine, cel puțin pe Hermeneia. Fiindcă eu pe aicea îmi fac veacul. Și am același entuziasm să apreciez ceva ce este scris bine și are valoare după cum am mă exprim caustic atunci cînd ceva este mediocru. Nu am timp să citesc totul și sînt multe pe care le ignor. Uneori ignor și nu mă exprim cu privire la textele proaste, mai ales cînd autorii recidivează. Dacă nu vreți să îmi exprim părerea despre ce scrieți pot sa vă îndeplinesc dorința. Nu știu cum sînt toate textele pe care le-ați postat aici. Nu le-am citit încă.