Fragmentarium. Fără diacritice

imaginea utilizatorului Oriana
get off the line

sms-ul tau m-a trezit la patru dimineata
am pus celularul in masina de spa
lat si am porn
it-o
ecranul despica intunericul urcand la zen
itul cuvei si cadea meteor spume
gand la nadir
eu
am repetat mesajul tau la fiecare cadere
pana s-a stins invatasem pe de rost
silabele dure
rii
apa spala orice in zori mi-am udat inima
inainte sa plec am ingropat celula
rul sub ste
jar
schije de zapada mi-au muscat buzele cra
pate pana la os te-a razuit din real
itate prima nins
oare

Comentarii

un text remarcabil

Recunosc, uneori nu mai citesc ce scriu autorii pe care îi știu pentru ca să pot citi și ce scriu alții. Sîntem o funcție de timp cu limită fixă. Fără infinit aici. Alteori revin și citesc. Probabil e căutătorul de comori și vechituri din mine. Exploratorul. Un text fantastic tocmai pentru că în ciuda tehnicismelor precum sms și mașina de spălat, are poezie pînă la refuz. Ca o tragedie antică.

.

u n tex t sin istru si lip sit com plet de ins pira tie o pale ashka lit erara bun ade arunkt un phel de e a scr ie doar k sa skrii te plicti shi vrei sa pari desh tept de fapt desteapta ceea ce e ace lasi bool schiit bul skit Parerea mea e ca Luminita Suse si-a pierdut de tot insipratia si scrie doar cu semnatura dar nu e bai unora li se intampla asta periodic. Profetul mi-e clar, acorda penite dintr-un reflex de tip pavlov acestei pseudo-poete de la care nu am mai citit un text de o semi-vesnicie. Andu

invidie

iar bobadilul moare de invidie că nu poate să scrie nici măcar atît. Cum îi zice? Aaa, sub semnătură. El, Bobadilu, nici pe după semnătură nu mai apucă să scrie mai nou. Are nevoie de scriitura altora ca să mai lase ceva, ca un fel de pată murdară în urmă. Deh, fiecare cu petele lui. În lipsă de inspirație trebuie să atragi atenția cu ceva, nu Bobadile? Altfel lumea uită și că mai exiști. Bine măcar că te-ai lăsat de plagiat. Dacă te-ai lăsat.

"apa spală orice în zori"

...chiar fain și remarcabil poemul. iar pentru că nu discutăm autorul ci textul în sine mi-au plăcut mult schije de zăpadă mi-au mușcat buzele, acestea fiind crăpate până la os precum și expresivul final : te-a răzuit din realitate prima ninsoare. apoi imaginea cu substanță pur feminină e adorabilă. puține persoane reușesc să dea o tușă atât de sesizabilă a sensibilității mascate sub un verbiaj puternic.(asta ca să mă refer la Luminița Suse) frumos.

incoerent

Luand in calcul lipsa diacriticelor, textul fragmentat (explicitate prin titlu, intr-adevar), dar si lipsa totala a punctuatiei si structura de ingambament textul acesta este foarte greu de citit / inteles. Personal, il deschid a treia oara si doar pentru ca are doua penite m-am straduit sa il citesc pana la capat. Din punctul meu de vedere experimentul nu este unul foarte reusit. Din punct de vedere al continutului remarc versul "ecranul despica intunericul urcand la zen", sintagma "silabele durerii" si finalul. In rest, imi pare un text mediocru. Ialin