în mine moartea să nu te poată găsi

imaginea utilizatorului Lentib
...

aş vrea să cred că este doar oboseala
un nanorobot scăpat de sub control

dar tu te ascunzi după trunchiul meu
sub ape ca o piatră de păstrav
semeni cu o floare de mărgean
să ne privească de-aproape
confundând petalele-branhii
cu lumina primului cer

Comentarii

”...and death shall have no dominion”

Mi se pare o poezie foarte echilibrată, chiar dacă e alcătuită dintr-un melanj de elemente, de la cele super-tehnologice și până la câteva oarecum neoromantice (”floare de mărgean” forțează la extrem accepțiunea). Sugestia fină, frizarea indicibilului, comparația surprinzătoare, finalul desprins parcă dintr-un scenariu suprarealist sunt doar câteva realizări de excepție ale acestei poezii care farmecă din orice parte ai privi-o.

Titlul m-a trimis cu gândul la poezia amintită de mine în titlul comentariului, a lui Dylan Thomas, și care e laitmotivul ”Solaris”-ului în realizarea lui Soderbergh (2002). Textul de față se dovedește o poezie a unui spațiu inefabil în care nimic imperfect nu-și poate găsi locul. E o formulă poetică, alchimică, a unui fluid ce te inundă încă de la primul vers și te scufundă în dulcea ”confuzie” descrisă în final.

Călin Sămărghiţan

Sunt extrem de onorat pentru că te-ai aplecat asupra acestui text. Pe lângă erudiţie şi talent critic, dovedeşti şi o empatie, cu care, o spun fără reţinere , deschizi drumuri noi în domeniu.

Cu stimă