uite-l pe unul foarte periculos

imaginea utilizatorului Alexander
să triem tot ce se pune la uscat

faci podul peste toată această lume
odată cu soarele

lumea la coadă lumea la spital lumea la slujbă lumea se indrăgostește
lumea se

e bine așa
zici
netezești cu sârguință genunchii
pui multă încredere în acest gest
te dai mare chiar

ai și perchè
umerii nu mai vin năvală în față
dinții mușcă înfipt
când bați din palme e dimineață
deși chestia nu este fonică

zâmbești modest dar complice

zâmbetul îți stă atârnat de colțul gurii
ca o icoană

Comentarii

ce înseamnă "dinții mușcă înfipt"? dar "ai și perche" ?

hai sa fim seriosi. :) nu sta sa imi desenez poeziile:))

nu am solicitat desene ci corecturi.

...sau "perche" e din italiana. Ma perchè disturbano tanto?

Alexander, un membru al acestui site (întâmplător este și editor, dar nu asta are relevanță aici) ți-a atras atenția asupra unei posibile greșeli gramaticale. Dacă nu este vorba despre o greșeală, este politicos să răspunzi ca atare. Nu de alta, dar una dintre condițiile pentru a face literatură este să scriem corect și nimeni n-ar trebui să se supere pentru inerente scăpări de tipărire, dar nici să le neglijeze.

Ce înseamnă "perche" în limba română? (Știu un cuvânt italian care înseamnă "pentru ce", dar nu văd legătura cu româna). Nu l-am găsit în DEX. Sau, dacă reformulez în același stil: În limba română, "perche" wa nan desu ka?

nici nu inteleg de ce atita bruhaha pentru un text care e slab din capul locului. si da, aparitia aceea a lui "perche" acolo se vrea probabil un fel de jargon de prost gust. la fel si "te dai mare" sau "chestia". textul acesta nu reuseste nici macar sa faca o estetica a uritului. este eventual o estetica a penibilului. I alta ordine de idei, i-as atrage atentia autorului ca daca nu vrea sa aiba comentarii la textele sale probabil ca a gresit venind pe Hermeneia, dar daca vrea sa publice aici, aici, in limitele bunului simt si ale regulamentului, oricine are voie si este incurajat sa comenteze ce se publica. e o agora. daca autorul inca nu a inteles asta atunci probabil ca e vremea sa o inteleaga.

voi umblati in caln sau ce? dai in unul tipa doi, ceata lu' pitigoi? ma rog, nu vad nicio urma din atitudinea mea, care sa arate o lipsa de respect fata de cineva anume de aici. perche este in italiana, e greseala mea ca nu am gasit è-ul care va stanjeneste ata de mult. e un text slab?:)) daca citesc bine poeziile de pe aici ma face sa ma simt bine ca textul meu e slab. e liber oricine sa spuna ce vrea despre textele mele, eu sunt liber sa le dau dreptate. asa este cand nimersti in locuri mici cu bisericute bine cladite. ziua buna

Nu înțeleg ce vrea să spună expresia ta "voi umblati in caln sau ce?" Dacă expresia era în italiană trebuia să îl scrii corect în italiană sau să menționezi că ai și alte inserții. Bănuiesc că e la modă să mănânci vocalele "asa este cand nimersti in locuri mici cu bisericute bine cladite." Nu știu ce cauți însă prin bisericuțe, între pițigoi.

bisericuta pitigoilor poate fi un titlu de poem...alexander, bine ai venit in dumbrava minunata!

eu nu caut. tocmai voiam sa dau erata la comentariu dar ti-am lasat placerea de a boldui niste typo. :) hai sa avem o zi buna.

Văd că degeaba las comentarii în care cer și eu o lămurire la o întrebare, că nu-mi răspunde nimeni. Marian

Uite-l pe unul foarte periculos care se cheama Stefan Ciobanu. Imi cer scuze pentru cele ce urmeaza, dar mi se pare dezamagitoare atitudinea unui autor in care am crezut. Cu totii ne credem poeti, si mai putin oameni. Stefan, ti s-a atras atentia omeneste asupra unor greseli. Raspunsul tau a fost cel putin mitocan in opinia mea. Si daca eu spun lucrul asta, eu care ma consider o persoana de bun simt si rar iau atitudine, ar trebui sa-ti dea de gindit. Pentru mine atitudinea ta e evidenta: tu esti marele poet care face site-ului un serviciu. Am vazut clar si atitudinea ta fata de hermeneia. E un site auxiliar pentru tine, pacat insa ca nu ai inteles oportunitatile care ti se ofera. Spre deosebire de alte site-uri, indiferent de simpatiii, aici editorii aplica regulamentul, ca de aia e regulament ca sa fie aplicat. By the way, Stefan, nu te retine nimeni sa-ti iei zborul spre inalturi, ma mir ca ai si nimerit intr-un loc asa de mic cu biserici bine cladite. Bine macar macar ca sunt bine cladite. Pacat de atitudinea ta, am vazut acum ce poti. Macar de-ar fi fost un text bun sa te cramponezi de niste greseli. Vorba aia, ai o carte esti poet te doare-n cot de restul aplaudacilor. Nu suport si nu voi suporta niciodata atitudini de geniu pustiu. Tu doar ai fost mitocan. Mai multe nu mai vreau sa spun ca mi s-a acrit. Exista un regulament si vad ca toti se cred poeti si toti cred ca poetilor nu li se aplica. Iata-l pe unul foarte scirbit, Emil

emiemi, nu stiu unde este badarana atitudinea mea. habar nu am. dar am unele chestii sa le spun. cred ca toti facem un favor siteului ca scriem aici. mai spui ca hermeneia este un site auxiliar. gresesti, toate siteurile sunt auxiliare pentru mine. faptul ca postez si comentez mai mult pe altele nu inseamna decat un minim de confort personal, si subiectiv, pe care mi-l ofera celalalte siteuri, pornind de la modul de acces pana la feed back. apoi, mai spui 'Vorba aia, ai o carte esti poet te doare-n cot de restul aplaudacilor. ' nu sunt poet, dar da, ma doare in cot de aplaudaci. pentru ca eu nu o sa aplaud persoane doar p[entru ca sunt la conducerea siteului. trebuie sa merite /aplaudaca/ mea. oricum, si nu numai pe hermeneia, e ciudat cum textele editorilor siteurilor, sunt mereu elogiate gratuit, cu atitudini paunasciene postedecembriste. volumul meu de versuri, am mai spus, l-am scos prin forte proprii ajutat doar de prieteni. nici un cenaclu literar nu l-a sustinut. tot asa cu urmatorul. asta nu l-a impiedicat sa castig chiar si un premiu. deci se poate pe cont propriu. cum mie nu imi place vorba multa, cearta si atentie redirectionata spre alte taramuri, o sa las textul aici pana maine, poate chiar mai devreme, dupa care o sa il sterg. nu ca imi e frica, dar mie chiar imi fac rau astfel de vobe. imi cer scuze tutror, pentru vorbele spuse aici, fie ca au fost spuse sau nu de mine. cat despre atitudinea ta, imi pare una justa si o salut calduros, sincer chiar. seara buna