gheișe

imaginea utilizatorului bobadil

mă întreb sincer dacă sexul
sau poezia
ar trebui să mai conțină vreo urmă
cît de abstractă de sentiment
sau poate ar fi mai bine sa redevină
în acord cu timpul
o odă înălțată curului universal

într-o lume în care cel mai bine ne pricepem
să ridicăm niște case pe care apoi alții
ni le transformă în
morminte puturoase

noi rîdem de ei
chiar și așa
cu ultima suflare

dar nu ne mai iese
hai să recunoaștem
acea impasibilă căcare
cu o carte-n mînă
și atunci mă mai întreb dacă această ipoteză
nu cumva au formulat-o mai demult
nietzsche și marx

doi poponari
pe care i-am băgat în aceeași oală
în care ne fierbem gemul de macaroane
cu care ne înduplecăm avocații
să legitimeze sodomia

ce de vorbărie măi ursule!

te-ai lăsat legat în lanț
te-am dus la tîrg să mă laud cu tine
dar toate femeile de acolo

erau lesbi

Comentarii

bobadil, trec peste aspectele oarecum dizgratioase ale textului dar sint nevoit sa ma opresc la un rind: "cum ar fi de exemplu arabii," problema cu acest rind este ca incalca Regulamentul de functionare al site-ului. Adica este in mod esential rasist. Si de aceea nu il putem permite. Mai sint si alte portiuni in text unde se poate spune ca se frizeaza denigrarea unor "categorii" sociale dar sa zicem ca aia mai treaca-mearga. cu asta insa nu pot fi de acord. si cred ca intelegi de ce. de aceea te rog fie sa modifici textul fie sa il scoti. ai 24 de ore la dispozitie.

Virgil, OK, fac orice e necesar, nu am intentionat in vreun fel sa scriu ceva "rasist". Insa te rog sa-mi explici de ce exprimarea din strofa a doua e rasista, pentru ca nu inteleg, ti-o spun cu toata sinceritatea. Doar faptul ca denumesc "arabii". Daca in poezie scriem simplu "evreii" asta inseamna rasism? Nu inteleg, multumesc, Bobadil. P.S. Aspectele "dizgratioase" ale textului sunt in acord cu starea mea actuala de spirit, rog sa-mi foe iertat. Voi scrie si mai putin "dizgratios" :-)... sper!

M-am gandit si Profetul are dreptate, denumirea generala e rasista. Pentru a nu lasa fara obiect aceasta mica "disputa" am hotarit sa pun in paranteza versul respectiv in loc sa-l sterg. El trebuie considerat ca fiind sters, insa. Multumesc, Bobadil.

Andule, consideră asta deocamdată doar ca pe un fel e gândire "cu voce tare": știi de ce cred eu că nu e binevenit versul acela? pentru că generalizează în ceva cu conotații negative. Ca și cum ar scrie un spaniol despre hoți și ar spune, chiar și în paranteză, "cum ar fi românii"... Nu cred că e legitimat asta, oricât de poetic contextul. Și deși în general ai putea spune că experiența lor le dreptul să spună asta. Eu tind să cred că Virgil are dreptate... te mai gândești, te rog?

"o odă înălțată curului universal", o "impasibilă căcare" ... "ce de vorbărie măi ursule!", asta e poezie?

andu, se scrie nietzsche, dupa cum stii....

OK, am sters "fizic" versul acela, desi am explicat mai inainte de ce il lasasem intre paranteze. Voi reveni (poate) cu o dezbatere pe aceasta tema, daca imi va fi ingaduit. Saru'mana pt. atentionarea la typo. Poezie? Nu, nu e poezie... ba da, e poezie! Bobadil.