prag între ani

imaginea utilizatorului nicodem
incongruențe

adun în poala tâmplelor
argintul topit al nopților de iarnă.

pasărea timpului
se odihnește iar pe streașina pământului
exercițiu incongruent cu starea mea.

curg din secundă
irosite rugi ale Desdemonei
inundând cu euritmii convulsive
spațiul dintre mine și cer.

îngeri răsfoiesc biografiile noastre
geneze scâncesc în scutecul mirat al luminii
lacrimi albastre cheamă rusaliile din urmă.

Vezi?

Fulgi de speranță zburdă ca demiurgii
pe câmpiile sufletului
acoperind clepsidra!
La noapte voi trece puntea
pe claviatura
curcubeului...

Comentarii

Aouleu! Fulgi de zapada zburind ca demiurgii? Euritmii convulsive? Jesus! Stii ce e aia euritmie? Ca sa nu mai zic de convulsiv.Am sa postez niste poeme pe care le scriam in clasa a noua si sunt mai bune ca asta. In plus citeste cu voce tare: acperind clepsidral. O mostra de a pune cuvinte unul linga altul fara teama ca ar iesi ceva izbitor de fals. Si dupa cum te stiu, abtine-te la alte reactii.

emiemi, n-ai avut rabdare sa citesti poemul sau l-ai citit mahmur! stiu exact ceea ce sunt alea euritmii, si pot fi si "euritmii convulsive". euritmiile pot fi de toate felurile, de la emiemi, pana la pale, chiar si mahmure. acolo nu sunt "fulgi de zapada", ci sunt "fulgi de speranta" si nu e "acperind clepsidral" ci e "acoperind clepsidra !". Sau n-am dreptul sa pun semnele de punctuatie cum cred eu de cuviinta ? Parerea ta despre poemul acesta ma doare drept in țoi. Ai ramas plouat, brother, de la ultima ta virtualie. Sa ai un an nou, prosper si lucid !

promit că e ultima oară când ajung pe pagina unui debutant cu iz de fosilă. și ca de obicei, argumentez: poala tâmplelor... pasărea timpului... streașina pământului...lacrimi albastre... etc. mai lipseau farul speranței, portul iubirii, flamura neamului... nicodem, Emilian Pal e un nume care va fi alături de scriitorii consacrați. Dar tu nici nu l-ai citit și nici nu știi ce e poezia. Tu bolborosești ceva pe hârtie... mai citește, mai lasă-te de scris o vreme... două... trei. De Iustin Panța ai auzit? E mai lucid acolo unde e decât tine. adio!

yester, eu nu contest ce-ai spus, insa Pal s-a vrut academician literar (ca si tine) si a sfarsit balbaindu-se! unde sunt veleitatile sale scriitoricesti in comentariul lui plin de ifose si incoerenta?

euritmie: 1.armonie de sunete, de linii, de miscari. 2. Functionare regulata a unei activitati organice. 3. Ritm regulat al pulsului. Cit despre aprecierile tale privind mahmureala cu care am citit nu salveaza textul de la dezastru. In schimb considera-te avertizat pentru ultima oara. Esti pur si simplu incapabil sa disociezi atitudinea fata de un text si atitudinea personala. Avantajul meu e ca nu ma cred academician, nici macar scriitor. Sint doar unul care posteaza si care comenteaza dupa cum crede el de cuviinta. Spre deosebire de altii care se cred incontestabile genii ale literaturii si-si apara textele cum isi apara mormonii nevestele. Cit despre durerea ta in toi, iar nu comentez. Denota doar nivelul tau. Despre cum am ramas eu de la ultima virtualie iar nu e problema ta. Si stii care-i faza? Din betie te poti trezi... Cu asta am pus punct. O singura interventie daca mai ai in care comiti atac la persoana am sa propun suspendarea ta definitiva de pe acest site. Scrii prost si asta aduce un deserviciu. In plus atacurile tale la persoana sint mai ceva ca injuraturile tiganilor din orasul meu.

emiemi, crede-mă că știu ce sunt alea euritmii. am si eu dicționarul la îndemână, nu trebuia să te obosești să ma convingi tu despre ele. eu le folosesc unde vreau și cum vreau, nu cred că trebuie să-ți cer ție voie unde să le pun! "scrii prost" e o inpolitețe, politically correct se spune "scrii slab". aș putea să cer consiliului Hermeneia să determine dacă n-ai comis o încălcare a regulamentului. "prost" e calificarea care o dai unei persoane, deci considera-te avertizat. uităte la primul tău comentariu și vezi cine are dreptate. dacă scrii ceva, dacă vrei să-mi transmiți ceva fă-o cel puțin fără greșeli gramaticale.

Nicholas Dinu, ma amuzi, pentru ca din lipsa de argumente te impiedici in propria ta logica. In primul rind, greselile de tastare sint cu totul altceva decit gramatica. Dar nu-i bai, asta e un argument prea cliseistic folosit de cei care nu prea au de ce sa se ia. Citind un clasic in viata, pot sa folosesc cum vreau calificativul "prost" si tu stii exact la ce m-am referit. Am dat un calificativ scrierilor tale si nu persoanei. Uita-te la primul meu comentariu! Totul a fost exclusiv pe text, chiar daca a fost dur. In schimb, raspunsul tau a fost legat exclusiv de persoana mea. Te-ai bagat in caracterizari elucubrante asupra persoanei doar ca sa aperi o sintagma aberanta. Si ca sa citez acelasi clasic in viata: ma doare in toi de avertizarile tale.

nicodem, te rog sa iti pastrezi avertizarile pentru familia ta sau pentru locul tau de munca. aici, cel putin in ce priveste ceea ce se intimpla pe hermeneia sint altii care au aceasta responsabilitate. credeam ca este clar lucrul acesta. daca nu este clar sau ai anumite dubii poti sa pui intrebari dar te-as sfatui sa incetezi sa iti arogi acest drept. pentru ca nu il ai. iar daca vei intreba cine ii avertizeaza pe editori sau moderatori daca s-ar intimpla sa incalce regulamentul raspunsul este un alt membru al consiliului. de fapt in principiu este datoria moderatorului sau moderatorilor sa observe si sa sanctioneze abaterile "administrative" in timp ce (in general) menirea editorilor este una de natura literar-estetica. daca ai cumva astfel de plingeri le poti mentiona in comentariu sau pe adresa administrativa de email a site-ului. daca vei intreba cine sanctioneaza abaterile consiliului raspunsul este eu. iar daca vei intreba cine ma sanctioneaza pe mine raspunsul este regulamentul. in ultima instanta scopul meu este functionarea (cantitativ si calitativ vorbind) a site-ului hermeneia.com si sint garantul functionarii lui dupa principiile enuntate in regulament. a citi, intelege si respecta acest regulament este ceva ce te-ai angajat sa faci atunci cind te-ai inscris pe acest site. vreau sa iti atrag atentia ca ai deja un avertisment (administrativ) - desi am fost, zic eu, foarte indulgent pentru ca ai avut mai multe "iesiri in decor" dar in general incerc sa dau fiecaruia mai multa ingaduinta decit mi se ofera - deci ai fost avertizat iar a continua sa manifesti atitudinea pe care o ai te indreapta iremediabil spre suspendarea contului. imi place sa cred ca ai inteles bine ceea ce am scris aici. multumesc.