lasă, lasă

imaginea utilizatorului Danutza
adormirea lunii și țipetele mute

luna a ațipit n-a mai deschis ochii seara asta și într-un colț pe-o masă goală stau capete plecate cerșind durere și suspin de-al morții val să uite funingine amară și-aș vrea acum s-ating un cer să simt durerea lui aș înțepa în zbor o viață aș rupe dintr-o stea să treacă imaginea visului printre genele tale prăfuite lasă pana păsării Phoenix ea nu te ajută să te legi de viață doar îngroparea unei zâne sau lacrimile pe piatra funerară a unui poet uitat flacăra să o ucidă și iar aș vrea s-ating un cer să simt pulsația lui aș înțepa în zbor un suflet aș sugruma o stea visul mâncat își pierde magnificul în lacul întristării lasă, lasă lumea își deplânge doar corpul fără bijuterii vinul dionisiac amorul cadaveric iar când ultima oară ating cerul și-i simt pulsația voi înțepa în zbor un suflet dar la stea nu voi mai ajunge...voi muri încet 'lasă, lasă...sufletul ei să urce' cânta bătrâna fără ochelari la capul meu demult adormit

Comentarii

Poate fi experiment vizual, dar cred că mai degrabă e poezie cu poză. Încearcă să lucrezi pe text, schimbă ce crezi că s-a mai spus. Revin să citesc o variantă, mă anunți când e postată?

alma, experminet vizual pt ca e pur si simplu un experiment. Textul nu e terminat, deocamdata, si imi dau seama de asta. O sa mai corectez. Si, da, ai dreptate, e poezie cu poza. Dar nu stiam unde sa incadrez experimentul. Multzam, te rog sa revii.

mam gandit ca sub forma de proza ar arata mult mai bine. am vazut tipul asta de proza ca se practica din ce in ce mai des. prima oara am vazut in revista Tomis. Exista romane intregi acu astfel de tip de scrieie. cum textul meu abunda de verbe, m-am gandit sa il modific si sa il aduc la forma asta. Voi mai lucra si pe la imagini. sa imi spui ce parere ai.

erata: m-am

Dana, încerc să-ți dau câteva sugestii. Prea multe inversiuni. Aș renunța la "de-al morții val să uite" ca fiind cam prea patetic, de "funingine" m-aș folosi altfel, dar fără "amară", aș ocoli cuvintele în plus (dacă am spus "să ating" nu mai spun și "să simt", pentru ca primul gest implică necesar rezultatul, or e bine să surprinzi, nu să fie "deja scris" textul), "lacul întristării" e iarăși o imagine uzată, iar "bătrâna fără ochelari" sună atât de aiurea la final. Caută altceva. Per total: fii lirică mai mult prin sonoritate, dar caută să nu cazi în dulceag, în loc să încerci să compensezi prin imagini șocante (aici chiar văd că ai mai renunțat la acest procedeu, și să știi că e mult mai bine așa). Ce găsesc pozitiv aici în special este că ai reușit să "conduci" ideea până la capăt. Aș încerca să încadrez poza în text cumva. Și, apropos, îți aparține? :D Dacă nu, ar fi indicat să ai acord pentru publicare, sau cel puțin să faci trimitere la autor.