Concurs Naţional de Poezie

imaginea utilizatorului Nelu Jorz
"Sub semnul de taină - George Suru"

Primăria şi Consiliul Local Caransebeş
Casa Municipală de Cultură „George Suru” Caransebeş

ORGANIZEAZĂ

CONCURS NAŢIONAL DE POEZIE
„SUB SEMNUL DE TAINĂ – GEORGE SURU”
Ediţia a XVII-a, CARANSEBEŞ, 16 aprilie 2010

Concursul se organizează în municipiul Caransebeş în semn de recunoaştere a operei scriitoriceşti şi a contribuţiei poetului George Suru (16.02.1940 – 30.05.1979) la viaţa culturală a oraşului de pe Timiş, cât şi pentru promovarea şi afirmarea unor talente literare de perspectivă.
La concurs pot participa creatori din toată ţara, fără limită de vârstă, care nu au publicat în volum.
Concurenţii vor trimite, pentru concurs, un număr de maximum 10 creaţii originale, obligatoriu editate la PC, sau dactilografiate, în 3 exemplare.
Lucrările nu vor fi semnate ci vor purta un motto de identificare, ales de autor. Creaţiile literare vor fi însoţite de un plic sigilat, purtând acelaşi motto de identificare, în care se vor găsi datele de identificare (nume, prenume, adresa, adresă de e-mail, nr. telefon), la care poate fi contactat concurentul.
Manuscrisele nu se înapoiază.
Lucrările se trimit până la data de 06 aprilie 2010 (data poştei) pe adresa:
Casa Municipală de Cultură „George Suru” Caransebeş, str. M. Viteazu, nr. 6, cod 325400, jud. Caraş Severin.
Se vor acorda 3 premii şi un premiu special, în bani.
Poeziile premiate vor fi publicate în revista literară „Interferenţe” a Casei Municipale de Cultură”.
Premianţii vor fi anunţaţi telefonic pentru a fi prezenţi la Caransebeş, la premiere, în ziua simpozionului, asigurîndu-li-se masa, cazarea şi transportul.
În caz de neprezentare a câştigătorilor, la Caransebeş, în ziua de premiere, organizatorii îşi rezervă dreptul de a redistribui premiile.

Relaţii suplimentare se pot obţine la tel. 0255-514609
0724-235876; 0727-718153 şi 0721-941290

ORGANIZATORII,

Comentarii

Nelu Jorz

Nelu Jorz,
am si eu o intrebare. De ce este asa de greu sa procedezi corect vis a vis de Hermeneia cind este vorba despre un anunt din acestea? Am inteles ca lucrezi la o revista parca sau la un ziar. Intreb si eu: poate acolo oricine publica orice anunt cind are chef? Astept un raspuns.

Nelu Jorz

am pus o întrebare şi văd că mă ignoraţi. sînt nevoit să transfer textul în şantier. îmi pare rău că nu putem comunica.

Virgil,

Chiar că nu înţeleg despre ce este vorba. Nu lucrez la nicio revistă. Scriu, fără a fi remunerat, la mai multe. În general, articole de critică lierară, recenzii, semnale editoriale. Prima ediţie a concursului "George Suru" am câştigat-o eu. De atunci (cu o singură excepţie) am fost prezent în juriul concursului, dar am mai şi ajutat la organizare. Sincer, nu am ştiut (şi încă nu ştiu) unde trebuie plasat acest regulament de concurs. Orice fel de ajutor este bine-venit! Îmi cer scuze! Cu amiciţie,

Ioan J

Nelu

Draga Nelu,
apreciez abordarea ta. Problema este ca regulamentul Hermeneia suna cam asa despre texte:
"16.6. să nu conţină elemente de reclamă
sau publicitate, inclusiv publicitate mascată, pentru nici un alt website,
instituţie, persoană sau produs media. Determinarea acestui lucru nu va
putea fi făcută decît de conducerea Hermeneia. Orice fel de
excepţie va trebui să fie aprobabată de proprietarul site-ului. Orice text
care încalcă această prevedere va și șters în mod automat și fără preaviz.
Repetarea unor astfel de incidente poate duce la suspendarea temporară a
contului. Orice eventuală publicare a unui text care cade sub incidența
acestui punct va putea fi aprobată numai de către directorul Hermeneia sau
de către o persoană din conducerea Hermeneia care a fost delegată eventual
în acest sens pentru o anumită perioadă. "

Implicatia nu este ca nu incurajam sau publicam asa ceva dar ca incercam sa o facem ordonat si sub un minim control. Cred ca motivele sint evidente. Oricind exista riscul ca cineva sa posteze lucruri care sa nu fie corecte, adevarate sau onorabile pentru Hermeneia. Nu spun ca este cazul aici. Dar, evident, trebuie sa avem o procedura, pentru a evita precedente nedorite. Uneori motivele sint inlclusiv legate de beneficii pe care le are persoana sau institutia care isi face publicitate. etc.

Astfel ca procesul, pe care il respecta toata lumea (ultimul exemplu este Calin Samarghitan cu care am incheiat un parteneriat media intre Serile Artgotice si Hermeneia, si are acum anuntul postat la Evenimente), deci procedura este ca sa trimiti un email cu ceea ce intentionezi sa anunti la office@hermeneia.com si sa ne explici acolo despre ce este vorba, cum va arata anuntul, alte detalii, precum si daca exista propuneri sau avantaje pe care le-ar putea avea Hermeneia prin oferirea posiblitatii de publicitate, etc.)
Email-ul va fi supus consiliului editorial Hermeneia care va discuta si va hotari si iti va comunica. Apoi in functie de decizie anuntul sau textul publicitar va fi incadrat la Evenimente, etc..

Daca exista nelamuriri te rog sa nu eziti sa ma intrebi.

Cutumiară

Virgil, buna mea credinţă nu poate fi pusă sub semnul îndoielii! Şi anul trecut am publicat (postat) regulamentul concursului de poezie "George Suru" - pe "Hermeneia" - şi nu au apărut astfel de probleme! E drept că nici nu a fost foarte vizibil! V.http://www.hermeneia.com/node/7280

Regulamentul respectiv nu este nici pentru dumneata, nici pentru mine. Este pentru tinerii autori, nedebutaţi în volum. Ar fi păcat să nu fie imformaţi despre acest concurs! Nu mai insist. Aştept să hotărăşti dumneata! Cu stimă,

Ioan J

Nelu

Nu inteleg de ce este asa de greu sa trimiti un email. Chiar daca anul trecut am "trecut" cu vederea. Dorim sa avem o activitate mai ordonata pe H. de acum. Si nu este vorba de insistenta. Este vorba de o procedura. Mai ales pentru ca am dori ca pe viitor sa nu se mai intimple ca astfel de anunturi sa nu fie vizibile. de data aceasta voi lua decizia ad-hoc dar aş prefera ca pe viitor sa respecti editorii hermeneia. nu pe mine, precizez, pe editori. pentru ca vreau sa fie ei cei care decid. nu doar eu.