încă o zi perfectă

imaginea utilizatorului Lentib
irukanji

trec prin viaţă ca un somnambul
din tot ce a fost a rămas în mintea mea
doar un şir de cuvinte ca un şarpe constrictor
umbrele taie drumul
într-un efort de cunoaştere apriorică
lumină-i tot ce-ating

sexul este un simptom
moartea leacul

dorm în camera de plută a lui proust de 1001 de nopţi
chinuit de un sindrom guiness book
în jurul tău pot roti oraşul ăsta întunecat
un trup bate în carne
trupul unui spânzurat cântă într-un clopot

cu cât răul expandează în lume
creşte poezia ca un fel de anticorp în trupul umanităţii
câtă frumuseţe în fiara asta emanând involuntar poezie!
câtă dezamăgire să-ţi văd radiografia plămânilor !
credeam că în tine înmuguresc aripi

orgoliul de a fi poet seamănă
cu acela al condamnatul la moarte care s-a lăsat feliat
fiecare pojghiţă fotografiată
conservată digitalizată
amprenta lui organică a rămas nemuritoare
indestructibilă

oare putem păcăli îngerii
la modul subtil ca şi cum le-am retrage o carte din pachet
cred că nu
s-ar preface că nu văd
oare nu cumva acesta este de fapt planul
de ce sus sunt răspunsuri pentru toate drumurile noastre
înseamnă că undeva cineva a prevăzut şi planul b
înseamnă că putem rescrie tablele cu legi noi
sfinţii şi geniile sunt din acelaşi aluat făcuţi
numai că primii când au văzut
toiagul lui dumnezeu în pustie
şi-au plecat ochii
pe când ceilalţi
au privit soarele în toată splendoarea sa
şi au înnebunit
există în sfinţi o genialitate a omului simplu
dar geniile au limitele lor

acum cunosc în parte dar atunci vor cunoaşte pe deplin
precum au fost cunoscuţi şi ei

iubirea mea suferă de progerie
trupul tău de porfirie
eşti meduza irukanji de o sută de ori mai otrăvitoare ca tarantula
înghit viaţa pe stomacul gol
apoi mă poţi îmbrăţişa

ar fi trebuit să bei cu iuda într-o speluncă
de la marginea pădurii ghetsimani cu o noapte
înainte

în definitiv era singurul intelectual dintre discipoli
poate ai fi putut să-l convingi că freudian vorbind
ridicarea pe o creangă de copac într-o frânghie
sau pe cruce ţine mai mult de un complex falic

atunci acest şir de cuvinte nu ar fi avut rost
şi umbrele ar fi fost doar drumul
şi noi o tăietură subţire în el

Comentarii

frumoasele poezii ale poemului

aici ai o placheta nu un poem. sunt un cititor grabit ca 90% dintre cititorii de poezie ai lumii sec al XI-lea. va trebui sa-mi largesti codul la irukanji a carei otrava o ador intr-o dubla imbratisare finala. este prea putin din ce poate doar pentru s8. am citit cu inteligenta restul si tot ramane mai puternic semnul fata de intreg. oricum, poemele poemului sunt frumoase. unele dintre ele foarte sugestive. dar si unele ostentative in referinte. nu cred ca ai nevoie de toate (referintele). in s3 ai 4 doar in primele 2 versuri. congrat.

de corectat

corectează 'somnabul' 'apriorică' 'înebunit' înainte să folosești cuvinte pretențioase arată că le cunoști pe cele simple și gramatica.
Un poem plin de greșeli, zorzoane și cam atât.

Ioana

Cred că ai dreptate în privinţa acelui exces de referinţe. Voi condensa cumva acolo.

Mă onorează părerea ta şi îţi mulţumesc.

Bobadil plin de umori otrăvitoare

nu vei ajunge aşa nicăieri.

În graba redactării am mâncat nişte litere la "somnambul" şi "înnebunit". Dar ce e cu "apriorică"? Cred că ai dat-o în bară aici. Şi asta dovedeşte ceva. Nu vreau să spun ce...

Ştiu că eşti foarte frustrat şi fiind deconspirat ca PLAGIATOR îţi doreşti măcar să faci pe editorul deşi nu ţi-a cerut nimeni.
Pentru cei mai noi pe site las un link despre cazul grav de plagiat al lui Bobadil pentru a lămuri lucrurile : http://www.hermeneia.com/content/incident_de_plagiat_pe_hermeneiacom_0

Lentib

Lentib, nu este cazul să pui sub lentilă greșelile din trecut ale lui Bobadil (absolut irelevante în contextul prezent) atunci cînd el pune lentila pe greșelile tale de acum. E ridicol și nu arată decît că ești incapabil să accepți o critică absolut pertinentă. Reacția ta îmi amintește de un banc cu sovieticii și americanii. Se zice că americanii s-au luat odată la întrecere cu rușii. Și cînd au fost să decidă cine face cea mai tare mașină au cîștigat americanii. Cînd au fost să hotărască cine are cea mai tare valută au cîștigat tot americanii. Cînd au fost să decidă cine are cea mai puternică industrie de film au cîștigatat tot americanii. În momentul acela rușii nu au mai rezistat și au izbucnit: „Da, e adevărat, dar noi nu i-am exterminat pe apași și pe navaho!!!” Cam așa faci și tu. Și e ridicol. Va trebui toți să ne temem de acum că dacă îți facem o critică la vreun text ai să spui la toată lumea cum am făcut noi pipi la grădiniță? Sau cum am scos limba la tovarășa? Ai grijă că în felul ăsta ți se va duce faima de plîngăcios răzbunător care nu adoră decît aplaudac(ele). Chiar vrei asta?

Titarenco

dacă tot te-ai băgat ca musca-n lapte făcând un comentariu la comentariu în loc să-ţi spui părerea despre text, îţi propun să-l faci editor pe Bobadil. Te plângeai că toţi editorii te-au părăsit (oare de ce?) şi Bobadil se oferise să ocupe acest post.

Dacă tu crezi că acum cazierul lui literar este curat şi crezi în onestitatea, obiectivitatea şi echilibrul lui mintal, fă-o ! Este o persoană cultivată, inteligentă, are timp liber după cum se vede şi este relativ supus. Ce spui ?

Lentib

Lentib, regret să obsev obrăznicia și lipsa de bun simț cu care te manifești. Nu am intervenit decît ca și unul care mă ocup de site și cred că a trebuit să corectez o tendință care se dovedea greșită. De aceea nu cred că aprecierea ta este corectă. Mai ales că eu sînt cel care am scris nota aceea despre plagiatul lui Bobadil. Deci ar fi absurd să fiu acuzat că aș tolera așa ceva. Dar asta nu mă împiedică să fiu corect. Corectitudine care văd că este străină judecăților tale. Și nu m-am plîns niciodată că m-ar fi părăsit editorii. Fiecare face ceva atîta timp cît poate și cît are timp. Nu îți fă iluzii că toată lumea cade în dramatic așa ca tine și sub nici o formă nu toți sîntem atît plîngîcioși ca tine. Te rog încearcă să nu mai răsfrîngi asupra mea infantilismele tale emoționale pentru că nu faci decît să îți sapi o groapă și mai adîncă. Mulțumesc pentru propunere dar nu îmi aduc aminte să te fi întrebat. Sau îți place cumva „să te bagi ca musca în lapte”, sau în alte locuri unde nu îți fierbe oala? Chiar nu observi că ești ridicol? Sau faci toată gălăgia asta doar ca să mai aduni cîteva vizualizări în plus sub un text mediocru?
Nu știu despre ce „cazier literar” vorbești. Cel puțin eu nu am acces la așa ceva cu privire la vreunul din membrii Hermeneia. Poate tu te ocupi de o astfel de dosariadă. Dacă e așa, nu m-ar mira să aflu că ai avut carnețel roșu și poate ai fost chiar „șoptitor” sub „vechea orînduire”. Oricum, limbajul tău e îngrijorător.
Mă amuzi cu aluzia la faptul că Bobadil e „relativ supus”. Nu în sensul că ar fi, pentru că nu mă interesează asta. Ci în sensul că insinuezi cum că un editor pe Hermeneia ar trebui să fie „supus”. Încă o dată, te rog, nu mă confunda cu tine. Privind la comportamentul tău îmi dau seama că tu nu te-ai putea înconjura decît cu „supuși”. Evident, este problema ta. Dar, te rog, încearcă să găsești prin fundul sufletului tău măcar o urmă de bun simț și nu mă confunda cu tine. Mai ales pentru că nu ai lucrat niciodată cu mine la Hermeneia, nu ai cum să știi despre felul cum mă raportez eu la cei cu care lucrez. Iar dacă îți place să pleci urechea la bîrfe, ceea ce mă tem că este cazul aici, se zice că devii una cu ele, adică mizerie. Asta vrei să fii?

mie mi-au

mie mi-au plăcut aceste a la salman rushdie satanic verses spiritual nonsens, măi oameni buni. de ce vă place să vă jucaţi miuţa cu somnambulismul falic al autorului în ziua lui perfectă?

graba strică treaba

Dar cine te grăbește să redactezi Belizane? Lucrezi la normă cumva pe Hermeneia și nu știm și noi?
Pentru că și dacă ar fi așa mai nou Hermeneia are facilități suficiente ca să postezi orice text fără erori. Deci care e treaba somn-a-bule?
Cât privește 'apriorică' te las să-ți bați capul.
Insistă pe la colțuri.
Andu