stare de fapt

imaginea utilizatorului mignona
...

nu ştiu de ce zidurile astea se apropie
şi oamenii sunt tot mai departe
deşi locuim de-o veşnicie la acelaşi etaj.

încerc să urc.
capătul scării nu-l văd niciodată dar urc.
treptele devin moi
cu cât le calc mai apăsat.

în golul din mine locuieşte un daimon.
zilnic încerc să-l împac. să-l îmbun.
el plânge şi-mi şopteşte acelaşi refren:
"mocirla nu e decât o stare de fapt
în care lumina muşcă prea tare
când nu ai capul plecat".

se face rece. e noapte şi mi-e frig.
brusc simt nevoia să ies din trup
s-arunc pielea asta de şarpe
să-mi ascut de cruce ultimul dinte ştirb
până sângele se face lapte.

Comentarii

Îmi plac primele două versuri din

Îmi plac primele două versuri din primele două strofe. Tema soresciană cu urcatul scării este folosită inspirat prin tehnica repetiţiei. Nu-mi place daimonul acela, tot mai multă lume scrie despre daimoni, parcă a devenit o obsesie generală. Sau poate doar aşa mi se pare mie. Continuă, este bine.

nu, nu aveţi dreptate cu daimonul,

nu, nu aveţi dreptate cu daimonul, mi s-a mai sugerat dar dacă scriam demon el reprezenta doar un personaj rău , pe când în mitologia greacă "daimon" are mai multe sensuri, poate fi o personaj "plin de cunoştinţe"un spirit care oferă protecţie şi îndrumare şi s-a încadrat mai bine personajului meu.sugestia d-voastră este binevenită, poate cu timpul voi reuşi să găsesc ceva mai potrivit.mulţumesc pentru încurajare , d-le Caragea.

Orice comentariu pe care il fac are

Orice comentariu pe care il fac are o anumita sustinere. Incerc sa fiu cat mai degajat si sa va las pe dv sa luati deciziile care trebuie. Daimonul are o istorie lunga in poezia romaneasca. Si nu am vrut sa va zic ca poemul dv se aseamana, tematic, cu acela al lui Nichita Stanescu - Daimonul meu catre mine. Puteti sa asociati substantivele poezie si daimon si apoi sa cautati pe Google. Lectura bogata, sau cel putin cautarea pe Google, pot fi de mare ajutor in procesul formarii dv ca poet. Va multumesc.

nu era o negaţie la comentariul

nu era o negaţie la comentariul d-voastră.ce mult înseamnă un punct.
aşa trebuia să apară.
nu, nu. aveţi dreptate cu daimonul, trebuie schimbat.
orice sugestie este binevenită, orice părere contează atâta timp cât mă ajută să urc.
vă mulţumesc d-le Caragea şi îmi cer scuze, nu am avut nici cea mai mică intenţie să vă contrazic din contră cred că este un câştig faptul că d-voastră sau oricare membru al acestei reţele vă aplecaţi privirea asupra încercărilor mele.sunt sigură că aici mai pot urca o scară iar eu am răbdare..mulţumesc.

Dihania, ţi s-a explicat - cred -

Dihania, ţi s-a explicat - cred - la timpul respectiv problema acelui text, dar ai continuat să-l postezi la fel + încă un fragment. Acum, văd că umbli cu ţidula prin sat, intrând cu ciubotele de cauciuc pe textele oamenilor, ceea ce, de data asta, nu-mi mai ridică întrebări, ci-mi coboară evidenţe. Îţi recomand să citeşti regulamentul site-ului pentru a vedea ce nu e în regulă cu textul tău, deşi ceva îmi spune că ai priceput, dar îti place să te victimizezi. La următoarul derapaj, voi propune suspendarea ta.

nici o problema.

nici o problema. suspendarea a fost operata. cred ca am mai spus toleranta este zero pentru de abuzurile facute in mod deliberat si care ignora (la fel de deliberat) faptul ca daca cineva are vreo nemultumire sau intrebare cu privire la deciziile editorilor Hermeneia exista cai pentru contactarea consiliului hermeneia. sub nici o forma nu se va mai permite abuzarea spatiului din subsolul altor texte pentru nemultumiri sau frustrari care nu au nici cea mai mica urma de legatura cu textul sub care se petrec. am introdus (tocmai dintr-un exces de bunavointa) butonul "atentie editor!" prin care se poate "comunica" in situatii speciale cu editorii. insa nu voi mai tolera nici un abuz si incalcare deliberata a regulamentului.