autumn music 2

imaginea utilizatorului yester

mi-ar fi greu să mătur frunze
stau lângă cele adunate de vânt
mormanele noastre comunică

din buzunar îmi cad cheile
mă aplec
sunt pensionar
până la pământ nu e mult

mă uit la cotorul de măr
pe bancă un băiețel
julit la genunchi
iar eu nu pot învia nici mere nici
trotinete

Comentarii

paul, ma bucur ca te-ai întors din

paul, ma bucur ca te-ai întors din razboi viu si nevatamat:) orice s-ar spune, marea ta putere e pe timp de pace. adica atunci când scrii poezie sensibila si adevarata. noapte linistita.

"iar eu nu pot învia nici mere

"iar eu nu pot învia nici mere nici
trotinete"
simplu si emotionant txt, ludicul il echilibrează (jumătatea de sferă: "până la pământ nu e mult" :)
un crochiu a două generaţii ...adverse!!!

nu e război Viorel, e doar

nu e război Viorel, e doar literatură. și mi-aduc aminte cu drag de când citeam polemicile dintre Hașdeu și Maiorescu. la un moment dat Maiorescu, ministru fiind, a primit o telegramă de la Hașdeu care începea astfel: E. S. Min. Tit. Maiorescu:) și nu a demisionat omu':). gând bun!

Ioana, întotdeauna ai avut cuvinte frumoase pentru mine. îți mulțumesc frumos!

paul, da, ai dreptate, n-a fost un

paul, da, ai dreptate, n-a fost un razboi, ci un fel de executie publica. iar comparatia cu polemici de genul
Hasdeu-Maiorescu, Hasdeu-Dobrogeanu-Gherea nu-si are rostul. te rog sa nu te superi, stii ca apreciez scriitura ta. iar pe d-l Caragea nu-l cunosc si nici nu ma dau în vânt dupa genul de poezie pe care-l scrie.
nu cunosc nici dedesubturile atacurilor reciproce -la un moment dat-( vorba aceea "pamflet sa fie, dac-o cer interesele ..., dar sa-l stim si noi"!). chestia a fost în regula atâta timp cât s-a derulat doar între voi doi. când au aparut si ceilalti tragând din toate pozitiile si cu tot armamentul din dotare într-un om, bine înarmat si el, desigur, dar singur, chestia a început sa semene a "macel". eu cred ca vei lua parerea mea asa cum este, ca pe ceva subiectiv, dar cât se poate de pertinent. un gând (si mai) bun.

la paul e simplu ca la vreo 3-4

la paul e simplu ca la vreo 3-4 autori de pe-aci.
citeşti, pleci sau te duci naibii.
uite versul care te calcă în picioare. hai că nu mă las de scris!
"iar eu nu pot învia nici mere nici
trotinete" - nici eu
cele bune şi apocalipsa de mâine fie cu tine! că poimâine poate măturăm frunzele, zicea un poet că ele comunică. aşa este!

Viorel, iau părerea ta așa cum

Viorel, iau părerea ta așa cum este. dar nu îți accept punctul de vedere. însă acesta nu e un motiv de supărare între noi. nu îmi argumentez poziția pentru că nu vreau să prelungesc un moment trecut. mulțumesc frumos pentru că îmi apreciezi scrisul. mai dau și eu rateuri, și toți o facem. deci nu mi s-a urcat la cap niciodată vreo laudă.

Silviu, Silvia, acum umorul vostru îmi pică bine, pentru că e o zi frumoasă încât mi-aș scrie singur și o parodie:) vă mulțumesc frumos!

paul, mi-ai facut o mare bucurie

paul, mi-ai facut o mare bucurie astazi acceptându-mi parerea , chiar nefiind de acord cu ea. îmi era teama...
desi...desi...dar îmi pare bine ca esti cel care,îmi închipuiam, acum sunt sigur ca esti. nici eu nu vreau sa prelungesc momentul. cele (mai) bune.

am intrat doar ca sa dau o penita.

am intrat doar ca sa dau o penita. nu pot sa spun cat mi-a placut si cum, ce sens ar avea. am simtit exact ca in comentariul de mai sus, ca fiecare grupaj e un poem in sine. de aceea.

ești la fel de atentă și sensibilă,

ești la fel de atentă și sensibilă, Carmen. îți mulțumesc pentru semnul frumos și sincer cu tot dragul!
Cristina, nu merit cuvintele tale îngăduitoare. apreciez mult ce scrii, încă de pe când am vorbit odată cu Adriana despre. e o plăcere să fii apreciat de cei pe care îi apreciezi, dar mă repet. îți mulțumesc mult.
vă doresc un week-end frumos!

un poem remarcabil! îşi merită pe

un poem remarcabil!
îşi merită pe deplin peniţele, eu nu pot decât să admir simplitatea aparentă şi să învăţ.finalul este copleşitor, îţi lasă un gol care muşcă.
felicitări , Paul.

faptul că mă citești este deja o

faptul că mă citești este deja o mulțumire frumoasă. să ne lecturăm, corectăm, și aflăm ce suntem din ce scriem! cu drag îți mulțumesc frumos, Mihaela! o zi plăcută și gânduri bune!