mignona -
...
mi-ai fost aripă la timpul tău
te-ai smuls te-au smuls
a rămas un ciot
în rădăcina umărului stâng
sângerează
dureri tristeţi incertitudini
şi pe alocuri bucurii
fac cerul vieţii mai rotund
privit pe muchia răbdării
rostogolesc pe degetele inimii
nopţi îmbrăcate în cămeşi de in
iau avânt spre poarta unde
doar păsări oarbe pot desena
zborul unei alte dimineţi
fără tine
Poezie:
Comentarii
nu este un text neaparat
Virgil -
nu este un text neaparat slab. as renunta insa la "step by step". e greu de acceptat in acelasi text frinturi de limba engleza si arhaisme precum "cămeși". totodata abundenta asta de cuvinte care in esenta spun acelasi lucru ("nelinişti îndoieli", "dureri tristeţi incertitudini". singura portiune care as zice ca se remarca este "rostogolesc pe degetele inimii/ nopţi îmbrăcate în cămeşi de in".
cred ca ar trebui sa te hotarasti la o anumita consistenta a stilului cind scrii un text. si sa eviti retoricul filosofal precum "fac cerul vieţii mai rotund/ privit pe muchia răbdării".
aveţi perfectă drepte. cred
mignona -
aveţi perfectă drepte.
cred că în sinea mea am ştiut că strofa a doua nu are ce căuta acolo dar am aşteptat să îmi spună cineva asta şi mă bucur că aţi fost d-voastră.englezismele astea pe care le tot citesc la tot pasul m-au intoxicat e a doua oară când comit greşeala asta dar m-am lecuit.voi rămâne doar la arhaismele pe care le folosesc uneori, de drag.
veniţi mai des să mă trageţi de pene să nu-mi crească aripile, e dureros să cazi de sus:)
mulţumesc mult pentru sugestii şi sfaturi,am să ţin cont de ele.e zi bună.
mihaela, nu fi naiva. și
Virgil -
mihaela, nu fi naiva. și englezismele și arhaismele au fiecare rostul și locul lor. singura problemă este să îl găsești și să nu îl încurci. nu arunca pruncul împreună cu apa din lighean. franțuzisme sau englezisme, sau chiar germanisme sau slavisme s-au folosit, și încă cu succes, pînă și în literatura de dinainte de război și, de ce nu, chiar și eminescu le-a folosit. nu e nici o rușine sau greșeală să o faci... corect, cu gust, cu rost. și la fel este și cu arhaismele sau neologismele, sau regionalismele, etc. nu există culoare despre care un pictor adevărat să spună că nu se poate picta cu ea. toata problema este să o faci cu talent. la urma urmei nu materialul și nici instrumentul face arta. ci „poezia” din ceea ce creezi. iar aceea este lucrul magic, inefabil, șocant, persisten, obsesedant, - englezii folosesc cuvîntul „haunting” - nu știu cum aș putea să îl traduc exact în românește. dar cînd cînd atingi acea coardă, sau mai exact cînd te atinge ea, rezultatul este poezie. „materialul” pe care îl folosești vine de la sine...
naivitatea este o boală grea
mignona -
naivitatea este o boală grea dar tratabilă atunci când întâlneşti oameni care te zguduie din temelii.
nu întâmplător sunt pe acest site.
am înţeles comentariul d-voastră şi vă asigur de tot respectul chiar dacă mi-am permis un comentariu mai degajat.numai bine.