punk bach

imaginea utilizatorului Virgil
...

există oare vreo vină
în omul care înșiră culorile cu strigăte de regret
scuipîndu-le pe ziduri
una cîte una
sufletul lui e doar o basculantă
de ce vreți să îl acoperiți cu gazon
și petunii
pe el
omul care nu mai are nimic de visat
voi
cei care treceți în fiecare zi
prin cimitirul închisorii de fluturi
atît de tineri și de frumoși
rostogolindu-vă
ca niște pepeni verzi
printre gropi tinere și fără cruci
lăsînd în urmă o zeamă
acoperită de muște
pentru el nu mai rămîne
decît punk bach

Comentarii

se vrea un poem cifrat, un

se vrea un poem cifrat, un fel de: descuie-ma, daca poti?
ce inseamna punk bach? punk, e clar. bach, e clar. punk bach insa? nici prin cataloagele muzicale n-am dat de el! in ce priveste poemul in sine, mi se pare o luare de atitudine vis-a-vis de nebunia tanarului sedus de mirajul muzicii rock, punk, etc. si capcanele ei. hm.

Eu cred că acesta este un

Eu cred că acesta este un poem care se străduiește să își ascundă lipsa de comunicativitate cu cititorul în spatele unor cuvinte încifrate. Eu una am găsit aici tot atâta poezie cât a găsit Pocitan ben Pehlivan pe unde a umblat. Dar ca experiment, eu zic că merge. Se poate modifica puțin ca să zic așa pe ici pe colo 'unghiul de atac' al ideii și sunt convinsă că iese ceva frumos din aceasta... idee care, așa ca întotdeauna, nu lipsește din scrierile acestui stimabil domn poet de departe. Însă forma actuală mă nemulțumește, este veche, perimată. Și nu că aș căuta 'cu pricină' cum se zice pe la noi noul, dar sincer, m-am cam săturat de variațiunile pe aceeași temă. We are in the f...in' year 2x1000 and eleven.
Margas

marga, s-ar putea să ai

marga, s-ar putea să ai oarecum dreptate cu pivire la formă. dar poate nu ar fi rău să te relaxezi puțin. cam tot la fel cum ar trebui să faci cînd te uiți la o pînză care nu îți place la prima privire.

mi-a placut partea

mi-a placut partea asta:

"sufletul lui e doar o basculantă
de ce vreți să îl acoperiți cu gazon
și petunii
pe el
omul care nu mai are nimic de visat
voi"

nu mi-au placut deloc finalul si mustele. punk bach cred ca se refera la teme din bach in muzica punk, apropos de omul care nu mai are nimic de visat. nu mi se pare deloc criptica, decat daca sunt eu total pe alaturi.