când se crapă de ziuă,

imaginea utilizatorului nicodem

din vârful copacului
pământul se vede ca un glob ocular.
către vest se vede poteca lacrimilor,
de la izvorul ei până dincolo de dakota,
cu grămada de mocasini împinsă în
urechile surzilor.
la est văd o flotilă de bărci navigând
pe apa sâmbetei către o ţară inexistentă;
spre nord un chirov îşi dezleagă doi cai putere
şi sunete mov.
tot aşa
şi la sud
se abia zăreşte frica de rai
şi nişte oraşe care se-ascund după oameni.
din vârful copacului pământul îmi pare
una din cele şapte minuni ale lumii.

Comentarii

nu m-am putut abține și s-ar

nu m-am putut abține și s-ar putea să regret că îmi permit o interpretare personală.
o potecă a lacrimilor despre care mi se pare greu de crezut că o menționează un republican convins; să nu uităm că „amerindienii sînt o gașcă ce trebuie cel puțin ignorată, dacă nu exterminată” este dictonul oricărui rebublican ce nu este „rino”.
către est evident, un israel existent doar în imaginația sudo-religioasă și fabulistic doar în mintea neoconilor și a celor care citesc profeții în fiecare tweeter. but... whatever..
spre nord, cu siguranță, madam palin care întotdeauna a văzut și rusia și chirovu' din mijlocul driveway-ului.
iar spre miazăzi obsesia asta idioată și ostilă față de amărîții ăștia de închinători la „virgen de guadelupe”, amărîți fără de care america ar fi o trotinetă pe care se dă queen elizabeth. the second.
s-a crăpat.
de ziuă.
deșteptarea...

interpretarea ta se vrea un

interpretarea ta se vrea un pay back care nu mă doare şi nici nu mă afectează. e interesantă însă. din ea doar prima parte şi-a lovit ţinta, celelalte sînt departe de la ce m-am gândit eu. dar n-am sa divulg sensurile textului de dragul vindicativităţii.

sînt republican, e adevărat, dar iubesc toţi oamenii, şi-i vreau la dreapta, la dreapta aceea care contează atunci când se va crăpa de ziuă şi oamenii, care vor mai rămânea, vor fi puşi la dreapta sau la stânga.
iubesc Israelul şi văd în el mâna lui Dumnezeu în istorie. plâng şi umplu o potecă de lacrimi personală, când ştiu pe unde va trece el şi vrăjmaşii lui.
o admir pe sarah palin şi atât. nu văd nimic rău în existenţa ei umană, politică, teatrală, etc.
mexicanii sînt faini, n-am nicio obsesie ostilă faţă de ei, sînt şi ei victime ale marelui joc uman şi spiritual.

observ însă că tu eşti simpatetic cu obami(a)nation şi nu spun mai mult.

simpatetic?? eu zic să

simpatetic?? eu zic să încerci să re-înveți limba română. pentru că, deși cuvîntul există, e folosit aiurea de tine aici.
... cu obami(a)nation??? mă amuzi. nu înțeleg exact ce vrei să spui. ce are capra cu iapa? în orice caz obama a fost și este unul dintre cei mai de dreapta președinți democrați care au existat vreodată. dar bineînțeles că rasismul și stupiditatea crasă perrysto-palinistă nu poate gîndi altfel, probabil din cauza cantității prea mari de sînge adunat în locul în care la oamenii normali se află creierul. dar astea n-au probabil nici o legătură cu textul. dar textul de mai sus mi-a sugerat ce am comentat.
in rest, prefer să rămîn un spectator cît pot de obiectiv al acestei parodii religioso-politice cu vizibile accente white-trash.

stupiditatea crasă

stupiditatea crasă perrysto-palinistă, romney-bachmanistă sau orice "istă" vrei să-mi impuţi nu mă reprezintă. ai dat-o în bară. n-am nici-o tangenţă cu politica. sînt un regalist, unul care participă la întinderea împărăţiei de sus. ştii bine asta, dar vrei să faci pe deşteptul cu mine. n-ai vrea sa rămânem pe text? eu pe text am comentat în ultimul meu comentariu. n-am zis nimic de parodii, rasisme, aiureli şi stupidităţi. regulamentul nu ne permite sa discutam despre politica, religie, profetie ori predica.

desigur. problema este că tu

desigur. problema este că tu ai vorbit despre „obami(a)nation” și nu eu. tu ai acuzat că aș fi simpatetic(sic!) cu nu știu ce chestie politică. așa că, dragul meu, înainte să îmi scoți mie paiul din ochi ai grijă de bîrna din al tău. eu am comentat pe text și tu ai alunecat spre altceva. așa că nu știu cine „face pe deșteptu'”, ca să folosesc sintagma preferată de tine.