nicodem -
în această zi de întîi
sînt obligat oarecum să mă declar cablu
electric pentru că prin mine trec nişte
curenţi de înaltă tensiune şi
pe cuvânt
n-am dus la gură niciun pahar
poate că zăpada care nu vrea să cadă este de vină
poate că norii ca gogoşile umplute cu
marshmallows îmi produc energie
e ceva trist prin sufletul cerului
e ceva foarte trist
prietenilor mei de anul trecut azi-noapte le-au
ieşit fire albe în barbă tu fato aproape de doişpe
ai adormit pe furiş fugeai să-ţi îngropi în somn
amintirile
eu dezgropam originea muzicii
era între noi o gălăgie aparte moş crăciun plecase
în rai să fure-o trompetă
după cîntatul cocoşului pleoapele mele pictau
tablouri cu tramvaie circulînd între creştet
şi tălpi
Poezie:
Comentarii
happy new year samba!
Ottilia Ardeleanu -
de parcă ar fi o distanţă astronomică între anul care tocmai s-a dus şi cel în care tocmai am păşit cu amintirile, cu firele albe, cu gogoşile pufoase, cu genele grele de somn, cu venele electrizate, cu tâmplele bătând...
se pare că trecerea a fost dificilă şi noul drum nu pare prea vesel. nostalgie combinată cu tristeţe, o nouă formulă chimică, un nou adn...
se pare că revenirea pe traiectorie este dată de zgomotul tramvaielor cu care viaţa merge mai departe.
mi-a plăcut mult acest ritm de samba. vioi de melancolic!
La mulţi ani, Nicholas, şi un timp mai bun!
mi-a plăcut
poema -
tonul electric al poemului, foarte bucurosă că te recitesc!
pe cuvânt
nicodem -
că sînt plăcut surprins, Ottilia. flori şi ciocolată virtuale pentru tine şi desigur, happy new year şi ţie. mulţam frumos.
Iulia, mă bucur să te citesc şi eu, sînt curios ce mai e cu tine. La mulţi ani şi ţie şi spor pe traseul tău literar.
Happy new year to all, guys!
'14
Trinity -
Chiar imi placu scrierea ta, Nicholas! is a live wire, un fel de cocktail intre mirare si 'whatever'. Apreciez curgerea unor expresii ori poate acel surreal al trecerii peste pod prinde bine stilul tau? Nu stiu :p.
Mie mi au placut in mod deosebit Mosul care fura trompeta, confesia onesta prin care te declari cablu si mai ales gogosile cu marshmallows (motiv pentru care planific sa emigrez in Amerrrrica- the country of hope :D).
A Happy One!
așa e: cine e cablu, cablu
Virgil -
așa e: cine e cablu, cablu rămîne....
ţop şi tu...
nicodem -
Corina, nu ştiu ce înseamnă :p ori :D. Dacă vrei poţi să mă luminezi.
Virgil, nu orice comentariu e comentariu. Intervenţia ta de mai sus este ceva derogativ (insultă). Dacă tăceai... Oricum, pe unde apare Corina, ţop şi tu, ba cu peniţe ba cu păreri ieftine. Sick.
între cablu și derogatoriu
Virgil -
mă amuzi nicodem. chiar că nici nu am observat comentariul corinei. dar dacă zici tu, probabil că este o coincidență. în orice caz am observat cablul. și asta mi s-a părut hilar. nu înțeleg ce este derogatoriu în a repeta ceea ce spui tu despre tine. și încă ceva, s-ar putea ca tu să nu știi, dar în limba română nu există cuvîntul „derogativ”. există doar cuvîntul derogatoriu. iar el nu înseamnă insultă. încearcă să consulți dicționarul înainte să scrii.
Illuminati
Trinity -
Q: How many Dinu do we need to screw a comment on Hermeneia?
dear Nicholas,
poema -
La mulţi ani şi ţie şi să ştii că sunt cât se poate de bucuroasă că te pot lectura aici, după atât de mult timp în care nu am mai ştiut (nici eu) nimic despre activitatea ta literară. In extenso, e bine că ne-am regăsit aici, după atât de mult timp care uite, trece, trece, cu noi trecându-l, mai mult sau mai puţin din copiii ce parcă am fost. Sper să mai am prilejul să te lecturez în acest spaţiu generos.
Cât despre proiectele mele, ca să devoalez adevărul, există un mini-roman despre care nu ar fi acum atât de multe de povestit, sper să fie în viitor. Voi mai posta fragmente şi aici.
În altă ordine de idei, nu văd motiv de conflict sub acest text inovativ-ludic, nu îi văd sensul ori rostul.
Despre termenul pus sub discuţie. Virgil, nici eu nu am găsit termenul „derogativ” în dex, dar e cât se poate de prezent în limbajul juridic, cu siguranţă că provine din chiar verbul a deroga – vei găsi numeroase exemple şi pe internet. Şi, să fiu iertată, dar eu cred că lui Nicholas îi era cât se poate de familiar şi l-a folosit chiar cu o intenţie elegantă. Şi ţie un călduros La mulţi ani şi gândul meu bun.
erată
poema -
pus *în discuţie
sa-mi fie cu iertare
emiemi -
Suport cu greu schilodirea limbii romane prin introducerea de eneglezisme, italienisme sau limbaj feisbuchist. Ca fost absolvent de facultate de drept, pot spune cu siguranta ca in limbajul juridic nu exista termenul "derogativ" si cu atit mai putin sensul dat de Nicholas Dinu, sau originea sugerata de stimata Iulia Elize. De altfel, "numeroasele" exemple de pe internet lipsesc cu desavirsire in acest sens. Cel putin in limba romana. Este drept, in ultimii ani, prin scarile blocului au aparut tot felul de sedii ale unor facultati fantoma unde este posibil sa se foloseasca acest termen. Singura explicatie plauzibila pe care o gasesc, pentru a nu cadea in ridicol, este ca Nicholas Dinu a dorit o licenta lingvistica. Pentru ca nicaieri, nici in practica juridica, nici in teorie, nu exista un astfel de termen. Si nici ca sinonim pentru insulta. Iar cind vine vorba de a vorbi corect in limba romana, nu cred ca intereseaza pe nimeni ca eu cred sau cutare crede ce intentii sau cit de familiar e un termen.
nu-i rau
vladimir -
Nu-i rau... sunt multe imagini bune in text insa poate ar trebui sa te hotarasti: daca scrii cu" niciun" în loc de "nici un" atunci adopta si formele cu "â" în loc de "î"