cel mai frumos idol nu există

imaginea utilizatorului anna

cel mai frumos idol nu există doar iubește cineva în mine
așa respiră cuvintele mele aerul acesta

sunt o femeie liberă doar pe o față a memoriei
pe cealaltă crește un turn cu vrăbii

când mi-e frig printre stele pictez liniștea
din ochiul meu mort

mai departe trăiesc cu pustiul adunat stol
deasupra capului

ochiul ce se crede viu vede dincolo clătinarea lumii

Comentarii

... îmi place, nimic strident, nimic forțat, vorba lui Ionuț, poezia nu e căutată, curge peste mine cu expresii frumoase, sunt o femeie liberă doar pe o față a memoriei/ pe cealaltă crește un turn cu vrăbii... parcă e ceva foarte vechi, foarte trist, fără a fi demodat, fără a determina plânsul, doar de sine contemplarea, iar titlul este reușit... deci de asta!

sint metafore deosebite in acest poem: "sunt o femeie liberă doar pe o față a memoriei pe cealaltă crește un turn cu vrăbii" sau ochiul ce se crede viu vede dincolo clătinarea lumii" ceva scade intensitatea, cred ca ar trebui sa o mai citesti, sa te gindesti...nu este decit o parere. revin mai tirziu.

"și doar femeia suspendată nicăieri în vid" un cuib/un ochi/un suflet - șevaletul în care timpul își înmoaie penelul; mai mult timp trece, mai tare culorile sunt împinse una către cealaltă, încep să se amestece, dând naștere unor nuanțe noi și nebănuite, dar, totodată, anulând culorile de bază, "semnele cromatice", punctele de reper cunoscute, în absența cărora turnul de vrăbii devine, din cauza aspațialității, un turn babel al formelor. "ochiul ce se crede viu", Vasile Munteanu

yester - iti multumesc, mi-ai lasat cuvinte darnice, si gesturi de aur... ce se cer rasplatite cu cozonac si vin dupa datina:) trecerile tale suna ca un colind, eu as putea fi o gazda vesela... dar parul de care mi-am ancorat momentan zilele, e prea departe:) in legatura cu "poezia nu e cautata", mai ca nu sunt intru totul de acord, de acord cu "nimic strident, nimic forțat" , in rest poate doar ... ar trebui inversate putin rolurile, trebuie asteptat sa ne caute "ea" pe noi:) iti doresc un Craciun fericit, alaturi de cei dragi!

Aranca, ciudat, aceeasi senzatia am avut si eu... ca nu apare intre idei conexiunea, mi-am pus lentile maritoare... si am restrans putin imaginea, mai multe nu pot face deocamdata. multumesc de pareri! Sarbatori fericite tie si celor dragi!

Vasile M - ma bucur c-ai vazut sevaletul, culoarea e un detaliu care ma urmareste involuntar, alternanta lor pretext pentru sugerarea unor stari: tomuri de galben pentru liniste, tomuri stridente pentru ochiul mort ce se crede viu, albul pentru femeia libera pe toate fetele memoriei:) mai mult timp trece, mai opace culorile … multumirile mele sincere, sa ai parte de sarbatori in armonie!