Virgil -
o secundă
am rămas
doar noi
ca o răzbunare
pentru tot
îmi întorc privirea
pleznind corzile de chitară
ale trupului tău
se prăbușesc mașini
peste noi
tremolo de forme
coastele mele incendiu nuclear
din care nu mai poți ieși
tu
prizonieră
mîna mea ascunsă
rămîne
în menghină
răscolind amintiri
o secundă
ne gîndim la consecințe
la mirosul de mosc
al timpului
oprit
aproape
de noi
Poezie:
Comentarii
mladitza -
M-a impresionat asocierea "masinilor prabusite" cu suavul "tremolo de forme".
Sixtus -
"ne gîndim la consecințe la mirosul de mosc al timpului oprit aproape de noi" nu e rau. Nici poezia n ansamblu. Cand s-o putea (si) mai bine iti voi scrie. Astept (ca mai rau se poate mult mai des).
Virgil -
dragul meu sixtus, ce pot sa iti spun,... de gustibus. am observat ce iti place tie dar ma tem ca nu ne potrivim la gusturi
Sixtus -
Apoi ce să zic și eu, Profetule? E drept că oricȃnd o poezie bună o poți „demonta” demonstrȃnd că e o aiureală. Și invers cu o poezie proastă, simulȃnd că ai intrat într-un extaz frenetic. M-am distrat și eu de cȃteva ori cu astfel de exerciții. Iar, mai zilele trecute, recitind „Nu” al lui Eugen Ionescu am văzut, pe „viu” cum îl termină pe Arghezi contrapunȃndu-l lui Ion Barbu; ca apoi, la interval de cȃteva zeci de pagini, să-l termine și pe Ion Barbu. Treaba aia cu critica „obiectivă” opusă uneia „impresioniste” este o adevărată tȃmpenie. Intotdeauna sub o critică „obiectivă” se ascunde una „impresionistă”. Cel puțin ultima, cȃnd nu este și ea simulată tinzȃnd spre culmile extazului („pozitiv” – dacă pot spune așa), cred că e de preferat, fiind sinceră. Ȋn concluzie. Să dea Dumnezeu ca „profețiile” tale poetice să fie, într-adevăr profeto-poetice (în mod „obiectiv”). Toate cele bune.