fiecare își lasă autograful și pleacă

imaginea utilizatorului Ecaterina Bargan
poem dedicat pietrei

dincolo de suflet nu se întîmplă nimic
dacă vrei să-ți alungi gîndurile rele
nu e neapărat să te tunzi la zero

aerul apare din plămîni
nepăsarea se imprimă în aer ca fumul de țigară

o cameră fără ferestre
o viață fără străzi
prea largă pe dinafară
prea strîmtă înăuntru

o haină cusută aiurea
pe care fiecare își lasă autograful și pleacă

Comentarii

Hm, ai o revolta a ta care te inspira. Amesteci versuri valoroase cu monologul mai putin poetic si a rezultat ce a rezultat. Se vede ca nu-ti pasa prea mult de ceea ce scrii si cui se adreseaza mesajul tau. Poate ca daca ai intelege cu adevarat ca ai puterea sa schimbi lumea prin cuvintele tale, poate atunci ai privi mai cu seriozitate scrisul. Insa, pana atunci, sa iti explic punctul meu de vedere. tind să cred că sufletul n-are nici o treabă cu pielea cu exteriorul versurile astea sunt descriptive- pot fi inlaturate si lasi doar dincolo de suflet nu se întîmplă nimic dacă vrei să-ți alungi gîndurile rele nu trebuie să te tunzi la zero dupa care apar alte versuri care trebuie scoase azi m-am trezit cu prosopul umed pe picioare și mă simțeam de parcă am făcut pe mine în somn mă scol cu ochii bulbucați în roșu si lasi doar aerul apare din plămîni nepăsarea se imprimă în aer ca fumul de țigară scoti simt un fel de căldură în urechi ca și cum mi-aș lăsa capul pe spate în cada cu apă fierbinte si lasi doar un fotoliu confortabil o cameră fără ferestre o viața fără străzi prea strâmtă pe dinafară prea leargă pe înăuntru o haină cusută aiurea pe care fiecare își lasă autograful și pleacă si sa vedem ce rezulta: fiecare își lasă autograful și pleacă dincolo de suflet nu se întîmplă nimic dacă vrei să-ți alungi gîndurile rele nu trebuie să te tunzi la zero aerul iese din plămîni nepăsarea se imprimă în aer ca fumul de țigară un fotoliu confortabil o cameră fără ferestre o viața fără străzi prea strâmtă pe dinafară prea leargă pe înăuntru o haină cusută aiurea pe care fiecare își lasă autograful și pleacă observi poezia?

king, ms ptr ca te ai chinuit in comu asta. sunt terminata dupa asa suspendare, nu mai sunt in stare sa ti rsp dupa atita timp. sau, mai rau, sa mai schimb ceva. multam, na.

Ecaterina, ma vad nevoita sa-ti amintesc ca, in intervalul asta de doua saptamani, limba romana a ramas aceeasi. adica: nu se scrie ptr ci pentru nu rsp ci raspund nu comu ci comentariul...etc. este un site de literatura, nu unul de stenograme.

sancho, tu esti amica mea. asa o sa scriu. multumesc de atentionare. esti editor, fain, multumesc.