Lalele olandeze și biciclete

imaginea utilizatorului Sapphire
exerciții de echilibristică

el râde. îmi povestește despre cele nouă milioane de biciclete în Beijing
unii dintre voi știu deja
cît de relativă e chestia asta
mă tot întreabă despre bicicliști și cum se pot asigura contra furtului
eu am în minte roțile lipsă din Barcelona
legate cu lanțuri
îi spun dragul meu
data viitoare hai să-nchiriem un tandem în Amsterdam
ne vom urmări pe canale tu vei trage de ghidon spre red light district
mă vei întreba ce procent îmi place mai mult
și dacă nu-mi este teamă de sare
să fugim mi-ai spune
ai fi un fel de înger în ultimul oraș blestemat
dar eu aș opri la Bloemenmarkt
în aprilie
am sprijini bicicleta de apă
și-am număra porumbei pentru încă o iubire
statistic vorbind ce șanse am fi avut
cerșind dincolo de mâna întinsă a Domnului

Comentarii

Cândva am vrut să scriu un poem despre cele milioane de biciclete din Beijing, m-a inspirat o fotografie. E bine că a fost scris și a fost scris bine. Finalul e și romantic, și o idee ironic. Cu un zâmbet în colțul buzelor. Un sfat: nu fragmenta poemul prin conjuncții.

apreciez ideea textului insa as indrazni sa vad inca o varianta.

Interesanta poezie... ma uimeste cumva faptul ca de la o vreme sunt si eu obsedat de Katie Melua cu Nine Million Bicycles... poate e doar o tema a primaverii habar n-am :) Un text pe care-l simt ca fiind prea personal si in consecinta am sa ma opresc aici pentru a nu spune ceva nepotrivit... desi Alma are dreptate cu acele conjunctii, cred insa ca acestea sunt pauze... pentru respiratii, pentru ganduri, pentru taceri.

Alma, am tot căutat o poză potrivită... până la urmă m-am răzgândit, cred că nu are nevoie de așa ceva... nu trebuie să se mai știe de la ce anume a plecat poezia, nu? :-) Mă amuza însă ideea de a pune o astfel de poză, tocmai pentru confuzie... Da, e și un pic de ironie acolo în final, ai sesizat bine, dar e și un "clenci" ascuns. De mult timp nu mai folosesc conjuncțiile decât cu mare zgârcenie. M-am întrebat ce mi-a venit să le las de capul lor în poezia aceasta. Cred că sunt pauze de genul celor amintite de Actaeon... și-apoi gândeste-te cum ar arăta fără... ar fi acolo o repetiție supărătoare, (am sprijini bicicleta de apă/ am număra porumbei pentru încă o iubire), pe care acum nu văd cum aș putea-o evita decât prin transformarea verbului "am număra" în gerunziu - dar mai am un gerunziu în versul următor) sau prin introducerea unui nou vers... Poate ai vreo sugestie care să lase si pauza necesară și să rezolve și fragmentarea... Francisc, și eu. Vladimir, nu știu dacă e o temă a primăverii, cred că a venit înainte de ea :-) Oricum, m-ai prins, din această melodie am "furat" tonul... și m-am trezit alergând prin alte orașe ale lumii... dacă despre asta era vorba ;-) Personal sau imaginar... unde sunt limitele? Și te aștept oricând să-ți spui părerea sinceră, să știi. Ce facem cu pauzele acelea, te întreb și pe tine...