nostalgia

imaginea utilizatorului Aranca

de-a lungul țărmului neștiutori beduini
incendiau catedrale subțiri de aer
nu mai erau locuri geometrice și nici axiome de-o zi
ci o ipoteză nestatornică
despre vibrația flămîndă a zborului
cînd respirau peste noi îngerii migdalilor

îți amintești cum se dilatau imperceptibil diminețile
prin fanta nostalgiei malignă?

de călcîie prinde-ți sărutul, iubite
doar acolo mai sînt vulnerabilă
și cuirasa amară mi-e de mătase

parcă va fi fost tăcut să înflorească
o parte din mine
străină

Comentarii

Aranca, eu incerc cat pot in comentarii sa nu vin cu "as schimba versul x in y". Vorbesc despre poezie sau despre partile ei la care am vibrat pe aceeasi lungime de unda. Lasand la o parte observatia ca poezia ta este usor incarcata pe la mijloc, remarc ca esti mai atenta in privinta imaginilor fortate. Primele 6 versuri mi-au parut exceptionale si te felicit pentru imaginea ingerilor migdalilor respirand deasupra, imagine ce ma duce cu gandul la miresele migdalilor, din alta poezie, ce paleste acum prin comparatie. Versurile 7 si 8 schimba directia si focusul spre iubit astfel incat adresarea la persoana a doua singular din restul poeziei nu cade ca o surpriza. Dar nu cred ca le sta bine cu semnul intrebarii si nu imi suna bine "fanta" nostalgiei, oricum o fi ea, maligna. Preferam benigna. Am zabovit indelung, ca matematician, asupra afirmatiilor din versurile trei si patru. Nu am gasit nici o hiba, deocamdata. Ma mai gandesc. Sigur, versurile 9 pana la final, sunt croite dupa tiparul Arancai dintotdeauna si ma bucur ca nu ai renuntat la acest stil.

Oriana, asta sint eu. noaptea insamintez paradigme si dau de mincare la fluturi. imi place barocul imaginilor, cuvintelor noi prin asociatie. cresc o duzina de migdali pe balcon doar se vor intoarce din migratie turmele gindurilor maligne. in rest, oficial sint bine.

Oriana, iti multumesc foarte mult pentru comentarii, insa nu le meritam. intr-un sistem (de versuri) de x si y, acestea nu se schimba usor si intotdeauna am admirat eleganta comentariilor tale.