atenție la abateri

imaginea utilizatorului Virgil
despre ștergerea textelor și alte giumbușlucuri

Nu e ușor să menții un spațiu literar interactiv așa cum este Hermeneia. Și știu că sună a văicăreală dar uneori am ajuns la un fel de limită și va trebui să impun anumite reguli (în plus). În parte și eu sînt de vină pentru că am tolerat și am acceptat tot felul de excepții și intervenții neortodoxe. În esență mă refer la ștergerea textelor. Nu am să o interzic pentru că există situații excepționale dar vreau pe această cale să avertizez pe toată lumea că nu voi mai reabilita texte care au fost odată șterse. În primul rînd pentru că este o intervenție neortodoxă în baza de date și apoi pentru că (datorită modului în care am conceput siteul – să nu prezinte enorm de multe pagini de eroare) în momentul cînd este șters un text în același timp sînt ”șterse” și comentariile făcute sub el. Recuperarea acelor comentarii este o adevărată muncă de chirurg și nu am de gînd să o mai fac. Mai ales din cauza mofturilor unora care își șterg textele cînd se supără ca ciobanul pe sat. Am mult mai multe și mai utile lucruri de făcut pe Hermeneia decît să repar după histrionismele fiecăruia. Vreau să vă atrag atenția că datorită faptului că ștergerea unui text implică dispariția comentariilor acest lucru este un gest extrem de nepoliticos față de cititorii care vă comentează. De fapt intenționez să propun ca autorii care își șterg repetat și nejustificat textele pe Hermeneia să sufere anumite sancțiuni care s-ar putea solda chiar cu suspendarea contului pentru o anumită perioadă de timp.
De la bun început mi-am propus ca în ciuda jovialității, inovației și capriciilor poetice Hermeneia să fie un site serios și voi face ceea ce este necesar pentru acest lucru. Există interese din partea anumitor instituții culturale pentru el și nu mai doresc să tolerez infantilisme sau comportament din zona inferioară a manierelor.
Vreau de asemeni să atrag atenția tuturor membrilor care nu și-au completat profilul cu fotografia și restul că ar trebui să o facă în scurt timp. Este și gestul de a te prezenta pe tine însu(ă)ți o formă de minimă politețe.
De asemeni intenționez să iau anumite măsuri față de acei membri Hermeneia care fie nu (mai) sînt activi, fie nu comentează aproape de loc și folosesc spațiul Hermeneia doar ca un depozit alternativ al textelor lor. Vă asigur că nu am nici o problemă să înjumătățesc numărul membrilor dacă asta va duce la sporirea calității și dinamicii site-ului.
cu respect,
virgil titarenco

Comentarii

Virgil, imi fac in mod responsabil autocritica, eu fiind unul din membrii cu profilul alb. O sa remediez asta in zilele urmatoare. Sincer, nu mi-am imaginat ca prezentarea biografica si poza sunt relevante pe un site unde textul in sine conteaza, nu autorul...insa, fireste, daca asta este cutuma, abaterea ar semana a impolitete. Asa ca...vox populi, vox Dei!