din scrisorile larisei II

imaginea utilizatorului ioana catalina rosculet
iubesc un arici de catifea

vladimir e frumos, cu ochii verde nuc, pătrunzători. are mâinile delicate. de artist. m-a pictat și pe mine. în rochiță roșie și cu flori de lavandă în păr. de atâta emoție am uitat să-i mulțumesc și el a mâzgălit repede pânza. a crezut că nu-mi place. uff! îmi venea să-l bat, merita o mamă de bătaie soră cu moartea. apoi s-a închis în el. și eu am fugit în lumea mea. știi tu, lumea aia din fundul pământului unde nu vezi, nu auzi și nu vorbești. mi-au rămas doar gândurile și în timp am învățat să construiesc un imperiu. dar și acolo sunt lacrimi. crezi ca eu sunt vinovată, că le dau voie să curgă? mi-e ciudă, prea des o fac în ultima vreme.
îl iubesc pe vladimir. îl iubesc mult, dar nu am spus nimanui. mi se pare că dacă fac asta îl împart ca pe o cutie de bomboane într-o zi festivă. și eu îl vreau doar pentru mine. ce-ar fi dacă i-aș spune lui: mă vladimir, știi eu sunt îndrăgostită rău de tine. mă rușinez de îndrăzneală și mă fac mică, mică, într-un colț al scenei. el a construit-o pentru mine. e semn că mă iubește, nu? într-o zi mi-a adus un buchet mare de liliac, era în mijlocul lui decembrie și cred că a dat o avere pe el. l-am certat, apoi l-am luat în brațe și mi-am apropiat buzele de ale lui. abia l-am atins. primul sărut a fost un fior! tăceam amândoi. dincolo de noi glasul subțire al unui băiețel cu părul cârlionțat și șuieratul trenului roșu. mai târziu aveam să aflu că toate trenurile roșii duc acolo unde sufletul se simte acasă.

Proză: 

Comentarii

Adolescentin

Simţăminte frumoase, sinceritate,curaj, deschidere (poate prea multă), însă la nivel ideatic şi de realizare artistică mi-au plăcut ultimele două enunţuri.
"dincolo de noi glasul subțire al unui băiețel cu părul cârlionțat și șuieratul trenului roșu. mai târziu aveam să aflu că toate trenurile roșii duc acolo unde sufletul se simte acasă."
Am intrat şi eu un pic în lumea ta :)
Mai sunt ceva diacritice şi virgule de pus.

părere

Nu înțeleg de ce asemenea texte se găsesc pe pagina principală a acestui site iar un editor face comentarii atât de voalate re. text în loc să-l trimită direct la șantier. Oare Hermeneia a ajuns în criză de texte? Dacă da, nu-i bai, pentru că acest site, cel puțin în opinia mea păcătoasă, are un renume de apărat și chiar dacă nu ar mai apărea niciun text în pagina principală timp de nu se știe cât și tot nu ar trebui să se transforme în gazda unor texte oarecare, demne de facebook în cel mai fericit caz.
Regret această situație (anume aceea că am citit acest text datorită faptului că se află în pagina principală Hermeneia) și sper în corectarea ei prin re-evaluarea și trecerea acestui text la șantier.
Desigur, doar dacă nu cumva acest misterios și sexos Vladimir nu este însuși Putin.
Dacă e așa... retractez tot ce am spus anterior și propun textul la remarcate.

...

Doamnă Mariana,
Vă mulţumesc pentru sinceritatea curajul şi deschiderea cu care vă aplecaţi asupra acestui text.

Domnule Andu Moldovan,
Larisa – personajul din prima parte a textului “din scrisorile larisei” - nu se vrea un personaj sofisticat aşa cum poate vă doreaţi dv. Larisa e un personaj simplu, poate chiar e facebookistă aşa cum sugeraţi. Universul estetic poate este umbrit în mod voit de o formă simplă de manifestare umană, nu dintr-un capriciu ci dintr-o necesitate. Locul Larisei nu este nici de prima pagină nici de şantier, e un personaj care nu caută construcţii simbolice ci se exprimă frust, uneori cu accente de melancolie.

Nu, nu e Putin, e doar puţin dintr-un Vladimir extrem de delicat şi nu sexos.