repetiție cu vioară

imaginea utilizatorului anna

în noaptea asta
port lăutari în sânge

de m-ai atinge
s-ar preschimba-n odaie luna
aerul l-ai colora
zâmbindu-mi

dar mâinile tale
tot amână muzica

Comentarii

repetitiile sint binevenite citeodata ca si unele asteptari... o metafora originala: "de m-ai atinge s-ar preschimba-n odaie luna" va veni si o noapte de caramel, Anna, pentru fiecare.

Aranca - multumesc pentru optimismul pe care mi-l insufli de fiecare data, de ce sa nu recunosc ca am mare nevoie:) poezia aceasta a fost initial mai lunga, dar cum exista la mine acea manie de a restrange, de a condensa intr-un spatiu al meu, personal, uneori elimin cuvintele care ar putea crea conexiunea dintre imagini. aici am mizat pe final, care cel putin pe moment, mi s-a parut bun:) , dar ...

finalul e bun. dacă privim mâinile dintr-un punct de vedere creator ( mîinile olarului, ale pictorului, ale creatorului ), văd mâinile acelea, dătătoare de armonie adică 'muzica' , ca diind ezitante, nedorind să intre în modelarea prin iubire. atingerea transformatoare ar veni în urma acelor 'lăutari în sânge' care sunt pe de o parte o dizarmonie dar și o supărare, o tristețe mare în suflet ( având în vedere genul muzical ) mie mi-a plăcut forma restrânsă a acestei poezii.

multumesc de comentariul Stefan! ma bucur ca mesajul finalului a ajuns la tine, lautarii aceia imi canta mereu si nu-i pot ignora:) imi plac, poate suna dizarmonic dar imi insotesc ideal starea ... ezitarea aceea in schimb, ma bucur ca ai vazut-o, e cheia care a ruginit de mult in usa unor zile, pregatind mereu cantecul sa iasa din tacere ... ma bucur ca te-am regasit pe acest site, toate cele bune!

acel lautari imi suna prea direct pt finetea poemului si a gratiei cu care il continui. mi-a placut acel de m-ai aintge, iil el sta toata ondularea.

ai dreptate andreea, sunt constienta de asta, lautarii aceia... acum ca mi-ai sesizat si tu...o sa vad m-a bucurat sincer trecerea ta!