vinovați

imaginea utilizatorului Virgil
iubiri împăiate

vinovați
nici o literă nici un cuvînt nu mai poate disculpa
nu putem reinventa reguli
un trecut atîrnat în balamale
nu poate fi steag
vinovați de toată această perfectă adaptare
la fericire la vis
la uitare
picături pe cărbunii aprinși
ai oaselor noastre
vinovați
de zile trecute
iubiri împăiate
trofee de noapte

Comentarii

parcă propui războaie, profetule!

parcă propui războaie, profetule! necazul e că parcă te-ai uita împrejur când analizezi adaptarea, binele e că nu lași să stea închiși ochii lăuntrici... Ce să mai, scrii ca un om, profetule:) Iartă-mi veșnica problemă, a neputinței dezlipirii poetului de poezia lui.

Tare încheierea! Taie nemilos

Tare încheierea! Taie nemilos adevărul,. Şi poate, pentru a se înţelege forţa, ar trebui să-nchid adverbul între virgule: taie, nemilos, adevărul. Un final simplu, nu simplis, un final fără culoare lirică. Doar substanţă.

"cărbunii aprinși
ai oaselor noastre" ...

Încă un lucru: iubiri

Încă un lucru: iubiri împăiate/
trofee de noapte

"împăiate/noapte" este o rimă fonetică. Dacă mai punem şi faptul că ultimele 2 versuri sunt într-un perfect ritm amfibrahic, dpvd formal, avem o incheiere clasică. Personal, nu mă deranjează. O spun în caz că deranjează autorul ori că n-a observat.

Ca să răspund eu deși știu că nu se

Ca să răspund eu deși știu că nu se cade (dar nici el nu a răspuns și nici asta nu se cade iar el e bărbat iar eu femeie) Cristinei, zic... Virgil lipsește de pe site pentru că scrie! Uraaa, ce altceva pot să zic citind acest poem. Dacă ar fi după mine și dacă ar fi să citesc doar asemenea texte sub semnătura lui, Virgil Titarenco ar putea să lipsească de pe site definitiv și irevocabil.
Doar când și când, mai ceva decât unu'... Carlos Castaneda, nu știu dacă l-ați cunoscut personal, eu am dat mâna cu el în față la un supermarket în L.A., să ne trimită câte un text ca acesta să-l citim. O adevărată delectare.
Marga