nerușinare

imaginea utilizatorului solomon

A mânca vine poftind. Să zicem…
Budincă de macaroane, frișcă și sos de ciocolată, înghețată de mentă, salată a la boeuf, salată de icre fără ceapă, rață pe varză călită, plăcintă cu dovleac, albă că zăpada, cozonac fierbinte cu cacao și nucă, coajă de pâine de țest, fund de brânză proaspătă, nesărată, scoasă din sedila, cireșe, vișine, struguri negri, sorbet de lămâie, piersici moi cu sâmbure roșu, ciorbiță de vițel cu smântâna, etc, șamd.

*

Ieri m-am mușcat de mucoasa obrazului drept. Mă doare de crap. Am fost hulpavă. O nerușinată.

*

Deschid gura. Privește-mă în gură. Hai ! Pune lanterna pe măselele mele. Pe limba mea roz. Nu e atât de lungă ca a ta. Nu e lată, nu e învârtitoare. E subțire și roz, se plimbă pe incisivi, pe canini, umezeste buzele. E o limbă ca toate limbile, o scot din când în când, cu nerușinare, și o arăt. Asta e limba mea, ințelege-o, salut-o, este o limbă subdezvoltata, naivă, autista, o limbă de minte de copil, nerușinată limbă am și subțire, abia îmi încape în gură, chiar dacă e atât de subțire și scurtă. Cască-mi gura, mișcă uriașele oglinzi și focalizează becul farului de la Constanța între amigdalele mele. Omușorul coboară, se ridică, gesturile lui îți amintesc de chemarea indexului, dincolo de el ești fără scăpare, ești fără scăpare. Etc, șamd.

*

Pot începe așa :

Erai mai scund ca mine, eu aveam picioare subțiri și lungi, mergeai în spatele meu și mă trăgeai de cozi. Eu eram deșteaptă, premiantă, tu aveai prima erecție conștientizată. Mi-ai întins timid un măr mare și frumos, roșu sângeriu pe o parte. Mi-a lăsat gura apă. Ce măr frumos. Îmi era poftă să-l mușc, să-mi scârțâie între măsele, să-mi zemuiască toată gura. L-am smuls din mâna ta și l-am aruncat într-o curte cu paltini înalți. Mi-am luat elan și l-am aruncat. Îmi stătea rău - m-am gândit peste ani - o domnișoară ca mine să își ia elan și să arunce așa un măr frumos într-o curte cu paltini. Pe vremea aia învățasem că există un praf numit cantarină. Era un praf de rușine și se presăra pe mâncarea de care-ți era poftă cel mai tare. Angelica și Vergi căutau eșarfe de voal printre basmale să se strângă de gât. Era un fel de vrajă prin care cădeai în somn fără să mori, un’, doi, trei, iar tu erai scund și purtai ochelari de vedere. Băieții mai mari îți ziceau Zaharin.

*

știi că mie mi-a crescut măseaua de minte? nu cred uite-aici sus nu văd nimic uită-te mai bine vezi ? nu văd nimic acolo sus în capăt dar nu văd pune mâna pipăie simți ? cred că da ți-am zis că o să simți pipăie mai bine nu te doare când ating? ba da mă doare puțin dar nu contează tu ai voie să o atingi am atins-o gata ce faci? nu mă mușca te-a durut ? puțin (…) o să porți toată viață ochelari de vedere ? noaptea îi scot crezi că o să îmi crească și mie măsea de minte ? nu cred tu ești fată fetelor nu prea le cresc măsele de minte poate am și eu și nu știu nu prea cred dar cine știe poate ți-a crescut ție că ești premiantă vrei să te uiți să vezi dacă am? bine cască gura și întoarce-te spre soare

*

Am căscat gura cu teamă. Sau nu! Am căscat-o mare mare privindu-mă în lentilele ochelarilor tăi, Zaharin. Tu mi-ai pipăit dinții cu indexul mâinii drepte, l-ai plimbat pe sub limbă, căutai ceva și degetul tău era sărat și dulce, amărui, îți simțeam unghia cum îmi taie gingiile iar eu așteptam să o găsești, măseaua de minte, etc, șamd.

Proză: 

Comentarii

Ah!

adolescență...măsele de minte sau de uitare...și nerușinata aceea de limbă.. Bun text! Ca un măr pe care îl crănțăni în neuitarea lui Dumnezeu.

dezlegarea la feedback

ti s-a dezlegat limba, domnule E Manantu. nu a fost greu ma gandeam: uite cineva a mai scris un text numit nerusinare. nice. c u

Am bulibășit-o în textul comului

Crănțăni mărul în uitarea lui Ăl de sus,. nu neuitarea,. Adică precum Eva. Eu, în nemernicia mea, că tot a murit Dinică,săracu, socoteam că naratoarea e o leacă de Eva. Nu mă întreba de ce am scris o leacă și nu oleacă, fincă fac moarte de poetă. Zilele iestea m-am războulit cu tot felul de dobitoace și acu vreau să mă bucur. Bucură-mă Solomonărițo, adică vrăjitoareo!

am trecut pe la el azi si mi-am luat ramas bun

sotia lui, vali, plangea incet aplecata peste sicriu, mi-am revazut si un profesor din facultate, m-am retras la timp, nu aveam mood pentru explicatii istorice, aveam gura inclestata, nici el nu avea chef sa vada pe nimeni, si-a suflat nasul si-a sters ochii si a plecat altfel, fireste ca eva era si ea acolo, o prezenta aburitoare din care ramasesera doar frunzele din fata liceului de fete si cotorul de mar cu dobitoacele nu te razboulesti, le imblanzesti. ce inseamna razboulesti?

Solomonărițo,

tu care spargi norii să nu pice grindina (așa e în bobor), iertăciune că mă refer la altceva decât textul tău(las'că am pățit-o și eu), dar explică-mi, dacă poți, ce are Sancho Panza, în afară de un posibil exces de foliculină, cu mine. Că pe mine mă iubește femeile și e moarte dupe mine.

Iartă-mă

am băgat textul meu prostesc înainte de a-l citi pe al tău cu.... Lasă! Altădată

acum nu va mai avea nimeni nimic cu tine

pentru ca ai reusit sa comunici fara sa tii nasul pe sus. cine nu comunica poate fi banuit de aroganta, iar acceptarea arogantei cere mai mult decat niste proze scurte bune. SP are cel mai super catar din cati exista. si el e super. l-a tinut in viata pe DQ cat a putut si el, as u know. tu cine mai esti. am citit-o si acum plec acasa. e ok. be nice

Manatu

Manatu, eu nu ma pricep la foliculina dar sint nevoit sa te avertizez ca la urmatoarea abatere de acest gen (sau de un gen asemanator) vom fi nevoiti sa iti suspendam contul pe Hermeneia pentru o perioada pe care o va decide Consiliul Hermeneia. P.S. aaah. Am uitat sa iti spun? Sancho Panza e moderator sef pe Hermeneia si face parte din Consiliu. Dar de asigur ca e o persoana cu judecati absolut impartiale. Asa ca poti sa stai linistit. De obicei cind eu propun excluderi pentru sase luni ea ma roaga sa le reduc la trei. Are inima buna.

Brr!

CONSILIUL HERMENEIA! Tre' să fim mai detașați, mai zâmbitori.Mie nu-mi place Malec (Buster Keaton). De aia nu-l votez pe Geoană, că nu zâmbește. Aroganță?! Nu cred. Pare, din cauza unui ton mai agresiv, dar în subteran zâmbitor, ton care nu are nici o legătură cu textele mele, sper că s-a observat. În definitiv, judecăm textele, numai pe ele. Hai să ne "batem" în texte

Ioana,

solomonăriță (de fapt, numai bărbații au dreptul să fie solomonari, dar facem o excepție cu tine), nu știu cum să sucesc niște vorbe mai frumoase, ca să-ți spun că te iubesc. Asta în urma recitirii celor scrise în - nomina odiosa - articolul meu despre Eminescu. Și asta după ce că-s însurat. Poftim! Mai voiam să scriu ceva... adânc de Adriana, dar latră Bambucea, cănele meu:a venit băiatl meu cu... în fine..-. By

.

suceste-le simplu si fara patima. daca votezi cu basescu nu le mai suci deloc. revin cu, consideratii literare despre curtea cu paltini (despre asta inteleg ca e vorba).