Mânca-ţi-aş

imaginea utilizatorului iuri iulian Lorincz
poem

S-au dus vremurile când

Eminescu dialoga cu codrii şi reflecta luceferi,

Barbu poetiza geometric şi pur,

Blaga nu strivea,

nu strivea,

nu strivea corole,

iar Nichita printre îngeri şi unicorni îşi ducea zilele,

chiar şi cele ale lui Cărtărescu

care visa fluturi,

prăjituri în vitrine şi linguriţe pe jos,

acum poezia a evoluat

ba a involuat vor zice unii

în cea a străzii.
......................

îţi dau două directe de iei somn,

dacă nu-ţi place poezia asta,

mă-nţelegi mânca-ţi-aş?

Comentarii

Semn de trecere

Făcând abstracţie de modul de abordare, textul acesta m-a făcut să zâmbesc şi asta pentru că titlul este foarte potrivit pentru conţinutul de mai jos, în sensul că introduce o ironie subtilă la adresa celor care încearcă să coboare poezia direct în stradă. Finalul este elocvent, grăitor... Poate doar aş renunţa la începutul textului la repetiţia lui "nu strivea". Ar mai fi încă o nepotrivire în legătură cu "reflecta luceferi"(Poate voiai să spui ceva de un lac care reflecta luceferi?"). Atâta tot. Iar directeţea mesajului pe care mi-l transmite(la modul ironic) finalul, îmi aduce aminte de anumite poeme ale lui Maiakovski din perioada lui timpurie de scriitor.

Felicitări pentru un poem reuşit!
Uneori e nevoie
de claritate şi duritate într-un text
ca mesajul să ajungă nealterat la cât mai multă lume.

Citit cu deosebită plăcere,
Bot Eugen

un tecst penal

mi se pare absolut jenant sa citesti asa ceva pe un site literar. dar la ce te poti astepta de la cineva care nu vrea deloc, e absolut indaratnic in a intelege ca nu are absolut niciun gram de talent la poezie. dar probabil ca asta e modul in care intelege arta un tip care face mici si isi pune poza pe un site literar.

Ancuta,

nu te cunosc de ieri sau de azi, te cunosc de mult timp. Eram tipul acela care iti transmitea urari de sanatate de ziua ta, cele mai multe veneau de pe agonia.
Nu, nu mi se pare jenant textul, tie poate da, si asta deoarece nu ai inteles mesajul, lucrul acesta dovedeste in mod evident ca tu ai citit superficial acest poem. Ma asteptam ca la valoarea ta sa comentezi prin prizma textului, dar tu nu faci altceva decat sa comentezi autorul, nicidecum poezia. Interesant mod de abordare pe acest site...
Oricum, sincere multumiri!

părere

un text penibil, jenant. cineva ar trebui totuși să refuze și de pe Hermeneia asemenea căcaturi. nici prea multă libertate nu e bună, părerea mea. altfel o să ne trezim cu texte doi lei și asta nu e nici măcar funny.
Andu

re*

In afara de dialectul vulgar de care dati dovada. De ce nu va motivati critica dvs.despre acest text, intr-un comentariu competent si adecvat spiritului literar?

re

raspund eu si sunt sigur ca si bobadilul e de acord. pentru ca nu merita sa ne pierdem timpul cu asemenea rahatisuri.

re*

Cineva, de aici m-a avertizat ca pe site-ul acesta exista o haita, eu unul nu am crezut. Dar vad acum ca s-a adeverit acest lucru..din pacate!