risipitorii de litere

imaginea utilizatorului nicodem
...

odată
ispitit de tăcerea cuvântului
i-am bătut acestuia în uşă
echipat cu hârtie cerneală şi un gram de sfială
când mi-a deschis m-am identificat ca reporter de la
faptul divers şi i-am cerut respectuos un
interviu pentru lume
un antidot pentru gurile sparte
daţi-mi un ac pentru umflaţii în pene
un sfat pentru risipitorii de litere

m-a invitat înăuntru
m-a condus în biblioteca lui pe care el o numea
grădina condeiului
ne-am aşezat pe laviţe vechi şi am tăcut amândoi
o mie una de nopţi
când s-a sculat să vorbească era vremea secerişului
scrie mi-a zis
ferice de scribul tăcerii
căci el grâu şi viţă se va numi

Comentarii

frate

binecuvântat să fie aerul care îţi umflă nările, dar luminează şi pe robul tău, care dintre voi e şeherezada? cea care dictează?

***

în general mi-am făcut un obicei să nu mai comentez textele lui nicholas dinu pentru că ştiu că nu poate primi critica şi se lasă cu scandal. dar aici uite că am să îmi calc promisiunea (făcută mie), deşi e posibil să primesc o salvă de represalii, dar textul ăsta mă face aşa să mă întreb dacă chiar nu doare cînd poţi să scrii aşa prost. evident, trăim o vreme cînd s-a ajuns să se spună că orice poate fi poezie. dar se pare că unii chiar cred asta. textul este plin de emfatic şi bombstic ieftin. un fel de metaforizare aproape infantilă (vezi chestia cu reporterul, acul, penele şi... grădina condeiului). mai lipsea brotăcelul şi prinţesa sheherezada (vorba lui paul). efectiv am avut senzaţia că dacă depui un mic efort poţi transforma cîntecelul ăsta într-o parodie de genul celor pe care le citeam prin urzica. nicholas are imaginaţie. păcat că nu are talent. sau mai bine zis nu are simţul acela care te face să nu scrii nepoezie.
p.s. şi mai e ceva. îmuierea asta a "condeiului" în sapienţă moralizatoare este teribil de ridicolă. poate singurul loc unde o (mai) poţi folosi sînt manualele de clasa a doua sau cărţile pentru preşcolari. oare este chiar aşa de greu să se înţeleagă că este un turn off ridicol...

brotăceii

iată că au apărut brotăceii, prinţesele nu sînt departe. bulibaşă virgil, stai în cortul tău şi nu mai bulibăşi prin pagina mea. ştii "ceva"? şi eu cred despre textele tale, că nu "e" poezii, "e" un fel de ciorbă de prune acrită cu corcoduşe. fiecare cu gustul lui. nu te poţi să te aia în gustul omului!

nico, când eşti mormoloc

ai vise de mormoloc, vocabular de mormoloc, gusturi de mormoloc şi nu în ultimul rând creier de mormoloc.
există totuşi o binecuvântare: mormolocii nu vor fi mântuiţi! eu pot să mă "aia" în gustul tău. dar ştii de ce? pentru că băltoaca ta e secată. totuşi, binecuvântate fie furiile stupide care îţi tulbură raţiunea frecvent şi grosolan, frate.

usr

bine mai, scriitor de la tecuci. fie aceasta poezia dedicata mie din partea membrului uniunii scriitorilor din romania. ti-au dat aia pistol sa ti-l bagi in gura sau in dedindos si tu-l descarci in americani si mai rau, in frati! bravo si bravo. esti un erou.

medgidia

deci a fi scriitor de medgidia e ceva mai sus decît scriitor de tecuci? chiar aşa de jos ai ajuns nicodeme? să te legi de oraşul cuiva numai ca să îţi maschezi impotenţa literară.

nu, tu eşti eroul

nico, Virgil avea dreptate când spunea că ai imaginaţie, dar nu talent.
eşti singurul specimen care s-ar sinucide cu pistolul pus în dedindos
baftă la acele vremuri!
până atunci aberează, e gratis...