Dorel -
anunţ
A aparut ultimul nr. al revistei LITERE, revistă la care colaborează (şi pot colabora) mai mulţi membri ai site-ului hermeneia. În nr. de faţă este prezentă, cu un grupaj de poezie, Raluca Blezniuc. Revista poate fi accesată la adresa www.bibliotheca.ro , ca şi prin www.ziare.ro .
Comentarii
Am luat notă - chiar am aruncat un click peste
a.a.a. -
Am luat notă - chiar am aruncat un click peste articolul d-voastră (Iarna Românească) şi eseul Getei Truică. Va felicit pentru că promovaţi tineri promiţători, aşa ca Raluca.
Poate ar fi aici locul unde să fac o precizare. Anume,
Dorel -
Poate ar fi aici locul unde să fac o precizare. Anume, că prezenţa mea pe unele site-uri literare se explică nu doar prin dorinţa de a-mi promova propriile scrieri şi de a obţine un oarecare feedback, dar şi prin aceea de a descoperi scriitori. Tineri, dar şi mai puţini tineri, însă autori care, dupa gustul meu şi dupa priceperea mea ar trebui promovaţi şi susţinuţi. În măsura în care eu, prin revista pe care o conduc de 12 ani (şi pe care am fondat-o, în aprilie 2000) pot face asta. Pentru că prezenţa pe site-uri literare precum hermeneia este benefică şi, aş zice, necesară, dar publicaţiile pe suport tradiţional ramân încă repere. Iar eu aş zice că e bine că se întâmplă aşa.
Aş vrea sa amintesc că, dintre prietenii noştri de pe hermeneia, unde eu consider ca am format o comunitate reală, au apărut în "Litere", până acum, Paul Blaj, Călin Sămărghiţan, Cristina Ştefan, Adriana Lisandru, Silvia Bitere, Adrian A. Agheorghesei şi, iată, Raluca Blezniuc. Poeţi, după cum se vede, poate şi pentru că poezia e mai uşor de urmărit...Dintre prozatori, Liviu Nanu (dar nu cred că e de pe hermeneia). Adrianei Lisandru i-am scris şi o prefaţă la ultimul volum de versuri, asta tot ca rod al activităţii pe hermeneia. Ne-am şi văzut, la Târgovişte, la o manifestare literară. Tot la Târgovişte m-am văzut cu Silvia Bitere şi cu Adrian Agheorghesei, premiaţi la "Moştenirea Văcăreştilor"...
Aştept propuneri de publicare şi de la alţi autori. Şi, în primul rând, de la Virgil Titarenco. Dacă are amabilitatea...Poate pe unii nu i-am sesizat încă...E-mailul meu e cunoscut, l-am publicat la profil...Va aştept cu drag, considerând că, prin asta, nu fac concurenţă site-ului...Sunt un prieten al acestuia.
Şi eu consider că publicaţiile pe hârtie (a nu se
a.a.a. -
Şi eu consider că publicaţiile pe hârtie (a nu se înţelege însă că orice publicaţie) prevalează încă în literatură. Şi e firesc. Oferă o oarecare garanţie axiologică. Este, dacă vreţi, un argument autoritar. Deplasându-mă scurt, la obiect, conchid: literatura e în bibliotecă. Şi va fi. Internetul ramâne un instrument capital către bibliotecă. O uriaşă sită valorică. Avem nevoie de mai mulţi sitari, aşa ca d-l Cristea.
Pentru că aţi spus că aşteptaţi propuneri pentru LITERE, îmi permit să fac două, ori măcar să vă invit, d-le Cristea, sa urmariţi autoarele Mădălina Căuneac (Masha Căuneac) şi Cristina Sirion (caminante).
Foarte buna precizarea că nu orice publicaţie, Adrian.
Dorel -
Foarte buna precizarea că nu orice publicaţie, Adrian. Sunt, într-adevar, la noi, multe reviste absolut stupide, de un veleitarism revoltător şi semănator de confuzie si nedumerire...Am ridiculizat una, pe care redacţia mi-o trimite în continuare în format pdf, chiar aici, într-o tableta...
Multumesc pentru sugestii, voi urmari. Dar va aştept şi pe voi, cei care deja aţi publicat, cu noi propuneri de colaborare...
Ştiu despre ce vorbiţi. Chiar la Târgovişte am avut
a.a.a. -
Ştiu despre ce vorbiţi. Chiar la Târgovişte am avut ocazia să ţin între ochi (mai cu voie, mai de nevoie) o revistă de genul, cu solemna invitaţie de a publica în ea. Cred că ştiu despre ce revistă vorbesc (pare-mi-se că eraţi prin zonă).
O să vă contactez cu un mail, pentru o nouă colaborare.
err: cred că ştiu - cred că ştiţi
a.a.a. -
err: cred că ştiu - cred că ştiţi
Probabil ca e şi aia, Adrian, dar aici eu mă refeream
Dorel -
Probabil ca e şi aia, Adrian, dar aici eu mă refeream strict la una pe care-am luato-n tărbaca într-o tableta intitulata "Stupiditaţi...aniversare". Sunt, la noi, pe lânga câteva reviste foarte bune şi pe langa altele onorabile, cel puţin 30 de aşa-zise reviste, care nu fac dacat sa polueze...După cum se află şi mai multe Asociaţii, Societăţi sau Ligi de veleitari cu ifose şi de membri în te miri ce Academii mondiale fantomă...Mai ales româno-americane...
Ştiu, am citit, la timpul ăla, "Stupidităţi...
a.a.a. -
Ştiu, am citit, la timpul ăla, "Stupidităţi... aniversare".