Vorbe pe la spate

imaginea utilizatorului celestin

Acest text se află în Șantierul Literar Hermeneia.com

Când lumea te vorbește pe la spate
Chiar dacă sunt și vorbe care dor
Gândește pozitiv că au dreptate
În timp ce ești c-un pas în fața lor.

Viața ta poate-i mult mai importantă
De-aceea te bârfesc la colț cu spor
Cu-aceeași limbă foarte aberantă
Căci viata ta-i mai bună ca a lor.

Periplul tău prin viața te învață
Să crezi ce vezi nu ceea ce auzi
Și-atunci când răul îl privești în față
Să știi să-l judeci apoi să-l acuzi.

Comentarii

antal, as vrea sa imi spui de

antal, as vrea sa imi spui de ce ai folosit butonu „atenție editor!” pentru acest text? în accepțiunea mea ai abuzat de această facilitate. poți să ne explici de ce?

te înțeleg. dar în același

te înțeleg. dar în același timp acest buton (și altele) au specific adăugată etapa de confirmare. așa că este aproape imposibil să greșești „din greșeală”.

omul care incearcă mai

omul care incearcă mai greșeste,insă dacă învață din greșeală este un pas înainte...oricum am multă treabă căt timp sunt numai in șantier,căramizile cuvintelor mele momentan nu sunt bune pentru a construi o poezie perfecta dar consider că poate adaposti un suflet care caută ceva pe măsura lui.

antal, evident aici nu ne

antal, evident aici nu ne ocupam de suflete. si nici nu imi permit sa fac aprecieri despre asa ceva. incercam sa ne ocupam de texte. ne straduim sa raminem la aceasta limita. desi sint constient ca atunci cind vorbesti despre arta si literatura este aproape imposibil sa nu fii subiectiv si sa nu pui suflet in ceea ce scrii. pe Hermeneia scopul santierului nu este nici sa umileasca pe cineva si nici sa il descurajeze. scopul lui este in esenta dublu. primul este cel de semnal. catre autorul textului. ca ceva semnificativ nu este bine cu acel text si trebuie lucrat pentru a putea fi acceptat pe prima pagina. al doilea scop este cel de a pastra pe hermeneia o a numita elita a textelor. asa cum suna si inceputul regulamentului, nu nepropunem sa categorisim oameni ci texte. si in ultima instanta acest lucru este benefic si pentru tine. o anumita calitate a textelor implica o anumita asteptare din partea celor ce viziteaza hermeneia. daca ei nu sint dezamagiti vor mai veni sa citeasca. inclusiv textele pe care le postezi tu.

Cu siguranță doresc sa lucrez

Cu siguranță doresc sa lucrez la texte, astfel nici nu aș îndrazni să vă deranjez cu creațiile mele.Eu am vrut sa vin la dumneavoastra,deoarece simțeam nevoia sa stiu care este valoarea mea în poezie și unde trebuie sa mai lucrez pentru a scrie așa cum mi-o cere Hermeneia.