poezie multilateral dezvoltată

imaginea utilizatorului aalizeei

toată lumea scrie
astăzi poezie
multilaterală
şi uşor venală
despre muze
despre mize
alţii fac mărunt
din buze
tot mai bună
e o mîţă
sau o fîţă
ca să-mi treacă
de urît
zît!

numai eu perete
ce anahorete!
vreau acum un cui
tu a nimănui
să–mi agăţi icoană
chiar şi de pomană

iar cînd te aşezi
aici pe podea
repede şi grea
tu rochiţă roşie
nu te speria
să te ţii în unghii
nu se lasă casa
numai eu perete
ce anahorete
mă aplec un pic
să-ţi sărut
genunchii

Comentarii

aș zice că bucuria e chiar mai profundă

...astfel încât umple și un anahorete, nu doar o femeie ! numai că anahorete e un fel de huzurete! adică de bine, mă rog !
inspirat, Vlad, plăcu.
Raluca a fost, tre să recunoaștem, într-o zi de grație ! Nu?

Superb! Să citești asta pe

Superb! Să citești asta pe fond de Nocturnă de Czerny. op.368 N°2 în mi bemol major. Strofa a treia va intra în istoria literaturii. Vom trăi și vom vedea.

remarcabil

Unul dintre cele mai bune poeme scrise vreodată. Și nu vreau să-l contrazic pe Virgil, dar eu îl văd mai degrabă ascultat pe un Rimsky-Korsakov... Și de ce doar strofa a treia să intre în istoria literaturii? Pentru că întreg poemul este superb construit, oscilînd cu precizie de metronom între metaforă și pamflet, între agonie și extaz.
Un poem aproape desăvârșit, și spun 'aproape' pentru că îmi este teamă să folosesc cuvinte mari, deși acest poem le merita cu prisosință.
Felicitări și te rog, în măsura posiilităților, desigur, să ne mai încânți cu asemenea capodopere!

Admir aici contrastul,

Admir aici contrastul, subliniat prin ironia fină din prima parte, dintre ceea ce e poezia fabricată, "poezia multilaterală și ușor venală", și poezia care vine ca o îngenunchere în fața artistului autentic. Felicitări, Vlad! Da, penița cu care scrii e de aur!

Raluca mulţumesc. Ioana mi-ai

Raluca mulţumesc. Ioana mi-ai spus, îţi sînt recunoscător. Doina eşti tu generoasă. Virgil, Andu, voi şi mai şi. Sebi graţie să fie.

?

mie, sincer, mi se pare mai mult o poezie populară, nu văd nimic ieşit din comun şi nici de referinţă pentru viitor. e, simplu, o parodie. dar asta e părerea mea, desigur.