o să îmi iau umbrela

imaginea utilizatorului poema
poem în proză

Cum în pieptul meu e o cuşcă în care este captiv un leu, atunci e musai că trebuie să mă nasc din nou, pe când zăbrelele ar fi doar jumătatea unui paradox, sau nişte ramuri de mesteacăn, sau o colibă din trestie, sau o pară. O să îmi iau atunci, desigur, umbrela, şi o să ies în ploaia asta de primăvară, bucuroasă de propria-mi naştere, şi-o să mă adăpostesc într-o cafenea micuţă, cu vedere la şosea, şi-apoi o să las liberă şi umbrela, să îşi caute alt posesor, unul care nu a cunoscut niciodată vreun paradox, ori vreun mesteacăn, ori vreo colibă, ori perele.
Îmi voi bea liniştită cafeaua, singură şi liniştită, lăsând liber un pahar de suc de grapefruit, care, desigur, nu va aparţine nimănui, un nimeni fără chip, cu ochii albaştri ascunşi sub omoplaţi, care mă va privi mereu şi mereu, de după oglinzi fără chip, oglinzi albe ca oamenii, ca oamenii şi leii fără chip, cu ochii albaştri ascunşi sub omoplaţi, pentru că aşa a vrut păguboasa natură.

Proză: 

Comentarii

ceea ce mi-a plăcut și remarc

ceea ce mi-a plăcut și remarc vorbind doar la nivel formal este capacitatea de a scrie fraze destul de lungi, dacă nu chiar foarte lungi, dar fără a face să fie obositoare parcurgerea lor. iată o tehnică la care va trebui să mă aplec cu mai multă atenție. nu îmi este clar dacă autorul a făcut-o elaborat sau stilul (mai mult sau mai puțin conștient) îi este de așa natură. dar e remarcabil. textul tinde să fie în esență liric (deci nu prea arată a „note” - asta în cazul în care nu s-a găsit altă încadrare) și poate ar fi putut fi mai lung. am să te urmăresc.