Concursul de Poezie „Astenie de primăvară - Hermeneia 2014”

imaginea utilizatorului Virgil

anunț oficial

Site-ul literar Hermeneia.com anunță lansarea concursului de poezie „Astenie de primăvară - Hermeneia 2014”
1. Concursul este deschis oricărui membru Hermeneia (indiferent de categorie).
2. Fiecare participant va trimite TREI poezii în limba română, pe ORICE TEMĂ, nepublicate anterior pe niciun fel de suport (electronic sau tipărit) și care îi aparțin în întregime. Acestea vor fi trimise on-line, iar detaliile tehnice vor fi anunțate în regulamentul concursului. Perioada de trimitere a textelor: 24 aprilie - 16 mai 2014.
3. Vox populi. În zilele weekend-ului de 17 și 18 mai, 2014 va avea loc trimiterea votului popular printr-o metodă care va fi anunțată la timpul respectiv. Va fi ales un singur text de către fiecare.La ora 24:00 noaptea, 18 mai 2014 se va încheia votul popular.
4. Jurizarea va avea loc în două faze. În zilele de 19 și 20 mai, 2014 va avea loc faza de eliminare a textelor considerate slabe sau care prezintă greșeli de prezentare, tipărire, lexic, gramatică, etc. Rezultatul acestui proces vor fi textele care vor fi notate de către juriu.
5. Acordarea notelor se va face în zilele de 23, 24 și 25 mai, 2014. Sîmbătă, 26 mai, 2014, va avea loc anunțarea celor trei cîștigători și oferirea premiului concursului.
6. Juriul va nota toate textele unui autor, dar numai cea mai mare notă va fi luată în considerare. Așadar un concurent poate câștiga doar unul dintre premiile I, II, sau III ale juriului.
7. Componența juriului. Din juriu vor face parte membrii Consiliului Hermeneia plus încă patru membri ce vor fi anunțați ulterior.
8. Note Importante:
- Pe tot parcursul concursului identitatea autorilor textelor nu va putea fi cunoscută de nimeni (în afara propriului autor) pînă în dimineața anunțării premiilor.
- Rezultatul votului popular va fi făcut cunoscut cu foarte puțin timp înainte de anunțarea premiilor juriului în dimineața zilei de 26 mai, 2014.
- Membrii juriului vor putea participa la concurs dar sistemul de votare îi va împiedica să acorde note textelor proprii. De fapt membrii juriului, la fel ca oricare membru Hermeneia participant la concurs, nu vor putea cunoaște sub nicio formă autorii textelor înscrise la concurs. Astfel că nu va exista niciodată nicio posibilitate de fraudă sau favoritism.
- Orice membru Hermeneia va putea vota pentru Premiul de popularitate poezia pe care o consideră cea mai bună, printr-o modalitate special instituită și care va fi anunțată la timpul potrivit.
9. PREMII:
Premiile juriului:
Locul I: Titlul "Hermeneia – Astenie de primăvară 2014" (premiu virtual la profilul de utilizator)
- 200 RON din partea directorului Hermeneia. (câștigătorul va trebui să comunice un nume și o adresă valide)
Locul II: Premiu virtual ”Hermeneia II, 2014 (la profilul de utilizator)
Locul III: Premiu virtual ”Hermeneia III, 2014” (la profilul de utilizator)
10. ALTE PREMII:
În cazul în care există și alte instituții, entități, etc, care vor să jurizeze și să ofere premiile lor în contextual concursului de poezie „Astenie de primăvară - Hermeneia 2014” așteptăm intențiile lor la adresa office@hermeneia.com pentru a le face de cunoscut aici.
Premiul de popularitate: Câștigătorul în urma votului membrilor Hermeneia
Notă: Juriul își rezervă dreptul de a NU acorda un anumit premiu, dacă crede de cuviință acest lucru și va trebui să explice decizia sa în cazul în care se va întîmpla acest lucru.

Comentarii

vivat!

Succes, Hermeneia! Succes tuturor participantilor!

salut initiativa!

e obligatoriu sa fie trimise toate cele 3 poezii, odata? se pot trimite doar 2 poezii, sau doar una?

poți trimite cîte vrei (pînă

poți trimite cîte vrei (pînă la trei) și cînd vrei atîta timp cît o faci pînă la data precizată în regulamentul concursului.