antiplatonice V

imaginea utilizatorului Virgil
cafea cu zahăr și moarte

există zile în care aș vrea să mă desfac
în elementele tale primordiale fără să știi
să mă răspîndesc asemeni unui abur pe oglindă
să scrii cu degetul pe mine într-o limbă absurdă
să mă răsfoiesc de tine o carte găsită pe ape
mă despică timpul ca pe un măr amintirile într-o bucată de ziar decupate
fără să vezi îmi zdrelesc degetele căutîndu-te prin mine ochi de pisică
știu îți plac genitivele curbate ca niște cîrlige de titaniu ca niște gheare
în care îți păstrezi suspendate ticvele uscate zornăind a duplicitate
lascive ploile vin peste noi ne întreabă a noapte și pleacă
eu rămîn în tine o boală nedescoperită la timp
tu un fel de cafea cu zahăr și moarte

Comentarii

...îmi vine să spun superb! dar mai bine pun o peniță:)! foarte frumoasă, Virgil. cel mai mult mi-a rămas comparația asta: mă despică timpul ca pe un măr. am o zi frumoasă, nu mi-o stricați, oameni buni:)!

versurile acestea rotunjesc poemul si pun amprenta Luminii ce infloreste dincolo de poem "lascive ploile vin peste noi ne întreabă a noapte și pleacă eu rămîn în tine o boală nedescoperită la timp tu un fel de cafea cu zahăr și moarte" exista zile in care versurile isi sarbatoresc menestrelul. un poem printre rindurile caruia intilnesc o voce de o sensibilitate deosebita.

un poem în care imaginile se îmbină fantastic. un poem tablou.

Să mă răspândesc asemeni unui abur pe oglindă să scrii cu degetul pe mine, o carte găsită pe ape mă despică timpul ca pe un măr amintirile într-o bucată de ziar decupată. mi se par niște rânduri facile, școlărești și un text lipsit de inovație că să nu spun chiar slab mai ales în prima parte.

multumesc pentru ca v-ati oprit asupra acestui text. nu este perfect dar deocamdata ramine asa. Aranca, nu stiu la ce Lumina te referi, textul e destul de contorsionat, anyway n-am chef sa ma comentez singur dar n-as zice ca ascunde lumina ci poate mai degraba un fel de raze printre zabrele lucian, da, poate e intr-un fel un tablou. am studiat prea mult Dali zilele astea draga Djamal, stii in Biblie, undeva in Vechiul Testament, Solomon zice "Nu raspunde nebunului dupa nebunia lui ca sa nu ajungi si tu ca el" si "Raspunde nebunului dupa nebunia ca sa nu se creada intelept". Sincer, eu tie nu stiu cum sa iti raspund...

cred ca poema ta se poate perfectiona in sensul in care mai elimini din ma-uri, pe mine unul ma deranjeaza la citit, si mai ai niste constructii care se pot ameliora ...ca niste...in care, mai ales ca se repeta in care si in primul vers si in al 9-lea. Chiar daca da bine la ureche repetarea..ca niste carlige, ca niste gheare, este de preferat o optiune din doua, parerea mea. Moarte la final epateaza, de ce nu subtilizezi moartea? Succes