dincolo de crepuscul

imaginea utilizatorului Virgil
...

întuneric
fereastra s-a destrămat
într-o umbră
despuiată de crepuscul
ca un crucifix părăsit
tăcerea pătrunde
în fiecare por al zidurilor
se cuibărește flămîndă
mă pîndește
așteaptă s-adorm
apoi se apropie pe furiș
mă inundă
cu mirosul de nuc
al părului ei

Comentarii

Un poem valoros, nu mă abțin

Un poem valoros, nu mă abțin să o spun, deși pe alocuri neglijent dar mai mereu Virgil este ușor neglijent atunci când hotărăște să scrie minimalist.
I-am spus-o ori de câte ori am avut ocazia, a scrie minimalist înseamnă a fi foarte atent la detalii... iar el aici scapă câteva, construcția verbală 'atât de.. încât' mult prea logică și deci prolixă, apoi 'un crucifix PE CARE nu mai poți găsi pe nimeni', poate cea mai nepoetică exprimare întâlnită de mine până acum la acest poet. 'crucifix pe care'... temă de reflecție domnule poet.
În rest, un poem valoros după cum spuneam, ideea este chiar excelentă, de fapt un fel de lait-motiv al poetului Virgil Titarenco, un izvor aproape nesecat de idei și ipostaze poetice. Problema pe care eu o semnalez mereu este că dumnealui, ca orice poet inspirat, este cam leneș și nu acordă suficientă importanță dezvoltării poetice a ideii.
Sau, pe românește, 'bate câmpii cu grație' uneori.
Una peste alta, felicitări pentru un text care, cred eu, poate sta la baza unei scrieri mai serioase mai focusate pe idee.
Margas

marga, mulțumesc încă o dată

marga, mulțumesc încă o dată pentru cinstea care mi-o faci citind cu perseverență modestele mele texte. mulțumesc și pentru critică. și da, nici eu nu am fost fericit cu textul. și da, ar trebui să fiu mai exigent.
deocamdată am făcut o revizie capitală prin el și am modificat mai multe lucruri în partea a doua.

fain poem! nu sunt pentru

fain poem! nu sunt pentru personalizări (tăcerea cu părul ei), aș fi vrut să păstrezi cuvântul "fagure", însă atmosfera este bine redată și se poate simți pe deplin. aș zice că e un pastel modern. încă o dată surprins plăcut de poezia ta, Virgil.