S-au despărțit, marea de nisip

imaginea utilizatorului marlena
Din volumul " Uitarea dinainte", Editura Vinea, Bucuresti, 2007

s-au despărțit
marea de nisip
își amintește deșertul

urme ale mării
ale mării dinainte de deșert

doar opalul a reținut apa
pentru a ucide transparența
- lumină în miezul întunericului -

opalul de foc
sub pleoapele
albite de lumină

și tot acest timp
care ucide spuma mării
și tot acest foșnet
al spumei

stingându-se

Comentarii

straniu peisaj din alta lume parca... e superb finalul: "și tot acest timp care ucide spuma mării și tot acest foșnet al spumei stingându-se"

Marlena, nu vreau sa ma lansez intr-o polemica lingvistica, dar exprimarea "s-au despartit marea de nisip" mi se pare incorecta, chiar si poetic vorbind... Poemul este frumos construit, insa nu mai este de actualitate, nu ca as fi acel cautator de senzatii "noi" in poezie, dar nu imi place sa citesc de prea multe ori acelasi lucru spus in atatea feluri. Cred ca un efort liric ar merita facut si in alta directie, chiar daca ar fi doar un experiment, ar improspata macar ceva din aceasta deja obscura si ultra-uzitata alegorie. Bobadil.

Multumesc frumos pentru carte, astazi am gasit-o in cutia postala. Arata superb din punct de vedere grafic iar versurile nu sunt mai prejos. Felicitari! Cu drag, /O\

Draga Oriana, spatiul comentariilor este destinat cu precadere discutiilor asupra textului si mai putin comunicarilor cu caracter personal. Sper ca iti vei gasi timp sa te apleci si asupra poeziei postate aici.