Sky Mirror

imaginea utilizatorului Ani
întâmplare

umbre se mișcă ;
în mijlocul străzii : oglinda-
cântecul pietrelor
întoarce din desișuri de vid de memorie
viitorul.

arcadă de pod ;
spunând versuri : cuvintele
se desfac în șuvite de sunete-
clinchetul apei
în palmele sfătuitorului.

luna se prelinge- ca lacrima,
prin tulpini de lotuși ;
roata se învârtește,
opt palete sfărâmă
semințele.

‘ nimic nou-vei spune,
idiomul trecutului
torturează
ecoul prezentului.
Sky Mirror
reflectă aparențele
sufletului. ‘

cu toate acestea,
pe masă,
în grădina hesperidelor
un herald a
lăsat un
mesaj.

Comentarii

A scrie un text literar (și nu numai) fără toate diacriticele duce la exprimări ciudate...mai mult: îți faci singură un mare deserviciu și e păcat.

Anișoara, regulamentul spune: „16.2. să folosească diacriticele limbii române (în cazul excepțional în care acest lucru nu este posibil, nefolosirea diacriticelor să fie consecventă pe parcursul tuturor textelor autorului respectiv)” și „18. Un text care prezintă greșeli gramaticale, de tipărire și asupra căruia s-a atras atenția de către moderatorii sau editorii site-ului trebuie corectat în cel mult douăzeci și patru de ore. Necorectarea la timp duce la anularea vizibilitații textului.” Există vreo anumită nelămurire asupra acestui aspect?

Aranca, Virgil-scuze.Nu am avut intenția să vă enervez.Sunt un pic pe fugă. Mulțumesc pentru citire.

Ani, nimeni nu a enervat pe nimeni. Aici nu e corida. Este vorba de respectul față de ce pubicăm aici și față de cititorii noștri.

O.K. Să trecem acum la oile noastre. Privind la rece, intr-o atmosferă cu miros de tanka, viata derulează firul ,oglindindu-și mizeriile cotidiene in oglinda.Exact "nimic nou-vei spune". Cu toate acestea observăm simbolurile :- 'roata de aur"-semnifică transformarea și schimbarea spirituală. - tulpina și rădăcina lotusului, secționate, prezintă compartimente goale, simbolizând înțelepciunea faptului de a înțelege vidul. ( aflam toate aceste din: www.lumeafengshui.ro/articol.aspx?ctg=4&kArticol=131 ) -numarul de aur-dezvăluie că intreg universul este structurat, respectand fidel proporția perfectă . Concluzia ar fi ca toate au rostul lor. Numai versurile "întoarce din desișuri de vid de memorie viitorul."aduc un avertisment. mai vorbim multumesc.

Ani, tu îți povestești singură poemul?!? Și atunci cititorul ce mai face? Deocamdată textul e plin de genitive și de exprimări care șchioapătă de genul: "întoarce din desișuri de vid de memorie" sau "idiomul trecutului torturează ecoul prezentului."...etc. Cu alte cuvinte, forma anulează structura. Și oile.

O incercare , Aranca. fara suparare... mai vedem. multumesc