spre toamna nu ştiu cui

imaginea utilizatorului mignona
...

gutuile miros a dor copt
şi cad prin ierburile crescute
până la umerii casei

păianjenii înnoadă sensuri
pe lacătul de la uşă
tăcerile atârnă

un melc rătăcit
îşi ia strigătul în spate
şi pleacă

Comentarii

Aş reface complet prima unitate,

Aş reface complet prima unitate, care este poetizată intr-o manieră prozaică, şcolărească. Dacă mă gândesc bine, ar merge şi tăiată, nu doar înlocuită.

Trebuie să-mi exprim mirarea vizavi de contrastul valoric dintre această primă trofă şi urmarea, urmare nostalgică bine condensată/sugerată, urmare cu trăire care nu izbeşte cititorul ca semipateticele "ecou are doar/ frunza veştejită în van", ci îl invită pe teritoriul ei, cu imagini care vin firesc, se completează una pe cealaltă şi se încheagă.

Şi pentru că nu pot să scindez un text, am să-l pun în şantier. Evident, din cauza primei unităţi, care pur şi simplu nu merge. Dacă refaci, click "atenţie editor".

Sincer,

Sincer, eu nu vad vreo deosebire între 'prima unitate' și restul poemului. Textul îmi apare închegat, unitar. Iar maniera 'școlărească' ar putea să-i fie reproșată pe tot parcursul lecturii.
Văd aici mai degrabă un subiect abordat dintr-un unghi poetic ușor naiv, copilăresc însă plin de farmec și nicidecum de șantier, este însă doar părerea mea.
Margas

cu naivitatea asta încerc să

cu naivitatea asta încerc să păcălesc toamna care-mi scârţie prin oase, uneori e mai uşor.
mulţumesc pentru vigilenţă Adrian.am să scot versurile care le-ai subliniat "ca semipatetice" mi s-a mai spus că este partea vulnerabilă.la restul nu aş renunţa , este o imagine pe care am construit restul chiar dacă nu e în acelaşi ton.mă gândesc şi revin.
Marga, ţi-ai exprimat o părere pe care o simt ca o susţinere.
înţeleg de ce şi îţi mulţumesc.

orice încercare de a reface prima

orice încercare de a reface prima parte în acelaşi ton cu celelalte a eşuat , motiv pentru care înclin să îţi dau dreptate Adrian şi voi renuţa la prima unitate care acum îmi pare doar o introducere în peisaj.mulţumesc.