Uneori sufletul meu

imaginea utilizatorului lucian
...

Uneori,
Sufletul meu se îmbolnăvește
De fantasmagorie.
Ca ramul primăverii de bumbi și frunze.
Orizont verde cu soare
Și ochi cu lună.

Nisip în care a scris degetul lui Iisus.
Pietre amestecate în gura lui Pitagora.
Ori Socrate otrăvind tinerii cu bucuria.
Pasăre Phoenix.

Cerb de piatră pentru săgeți de fier.
Râu în cascadă. Lapte ucis,
Spre a deveni oțel.

Bolta nopții înfrunzind îmi sunt
Ochii, ca sufletul meu
Uneori.

Comentarii

o mica greseala: pasare Phoenix nu Pheonix. in prima strofa sint putin clisee imaginile date, spre banal. continutul strofei 2 se ciocneste iarasi de banala strofa 3. nu inteleg de ce in subtitlu pui acelasi lucru; apartine poezia unui volum? ce sens are?

să încep cu sfârșitul. pun un subtitlu deoarece îmi cere tipul tehnic al site-ului pentru înscrierea unui poem nou. sincer, nu cred nici eu că este necesar întotdeauna. poemul, ai dreptate, este unul banal. pe mine, după ce l-am scris, m-a încântat tocmai faptul că am reușit să fac, să compun, să scriu ceva ce se voiește altfel, tocmai din imaghini arhiîntâlnite. pe semne, după cum spui tu, nu am reușit... a! mulțumesc pentru corectare!

Lucian, "tipul tehnic al site-ului", nu iti cere, nu te obliga, este ceva optional, o posibilitate pentru cazul in care vrei sa indici acolo altceva (de ex. daca apartine poemul unui volum sau daca e dedicat cuiva anume: iubitei, copilului, mamei etc). in concluzie, nu este obligatoriu. cind am spus banal, m-am gindit ca ai utilizat multe clisee. e ca si cum ai intra intr-o vila intr-un cartier select si gasesti pe pereti tot carpete cu rapirea din serai...cauta imagini originale, metafore care sa rezoneze in tine si sa te reprezinte.

am înțeles Aranca și îți mulțumesc pentru răbdarea și grija ce mi-o arăți prin și în comentariile ce le pui poemelor mele.

Lucian, te poti loga, poti intra inca o data astfel pe acest text: tastezi "Editeaza" din baza textului, poti sa faci corectura in poem la "Phoenix", dupa care mai dai inca o data "Trimite". Asa corectezi ceea ce am observat eu sau altcineva, sau chiar tu insuti.

am rezolvat.