Bun venit pe Hermeneia 2.0

imaginea utilizatorului Virgil
Bun venit pe Hermeneia 2.0

La mulți ani 2010 și Bun venit pe Hermeneia 2.0.
După multe emoții și nopți nedormite pot să vă invit pe noul website. Aș vrea să vă spun din capul locului că este un proiect în desfășurare și trebuie să vă așteptați la multe, chiar foarte multe, schimbări, îmbunătățiri și surprize. Motivul este că de data aceasta toată această migrare am facut-o absolut singur și am avut aproape senzația stranie că am devenit un fel de om-orchestră. În orice caz un singur om înseamnă în teoria procesului un „bottleneck” și deci uneori lucrurile merg încet. Sper să continuați să aveți răbdare cu mine.

Am înțeles că deja unii au probleme cu „găsirea căii” în noul site. Intenționez să creez ceva mai încolo un mic ghid (poate prin RIF). Deocamdată recomandarea mea este ca după ce vă logați (ceea ce văd că nu aveți probleme) să mergeți mai întîi la „Masa de lucru” - primul element din meniul vertical dreapta. Acolo începe călătoria voastră. Puteți de asemeni să vă accesați (și configurați) „Profilul personal” sau să vă aventurați să începeți să vă selectați „Textele preferate”.
Puteți începe să vă publicați texte.
- Am observat că datorită unei erori nu se puteau edita textele vechi și nu se puteau posta comentarii. Problema a fost rezolvată. Din acest moment se poate edita orice text personal și se pot posta comentarii.
- Vă rog să îmi trimiteți aici în comentariu dacă mai întîlniți probleme care par persistente chiar dacă vă stergeți cache-ul din browser (ceea ce este recomandabil în astfel de situații).

Așa cum v-am mai spus vor mai exista modificări și nu cred că trebuie să devenim nerăbdători. Este de preferat să vă familiarizați mai întîi cu schimbarea. Apoi să mă informați dacă apar erori sau inconsecvențe. Iar neplăcerile estetice probabil că (în cazul acesta) vin la urmă.

Îmi cer scuze de la NOU VENIȚI. Dintr-o eroare nu li s-a dat posibilitatea să aleagă pentru postare opțiunea „Poezie”. Am remediat problema. Acum pot publica și „Poezie”. Îi rog să își recategorizeze ce au publicat pînă acum.
Mulțumesc Lyset.

Cu siguranță voi răspunde la fiecare care a comentat aici pe rînd și la timpul potrivit.

(acest text va mai continua.... stay tunned...)

Comentarii

La mulţi ani!

Prima impresie este că-mi place, chiar mai mult decât atât, am fost plăcut surprins de noua interfaţă. E agreabilă, are alură de revistă online. Cred că o să mă obişnuiesc repede.

Foarte util: am văzut că apare o specificare cu roşu dacă un text a fost actualizat. La fel evidenţierea noilor comentarii.

Excelentă!!! ideea cu rubrica specială de "texte preferate" care vine să completeze profilul utilizatorului. Şi cea cu "urmăreşte vizite pagini" poate fi utilă în anumite împrejurări, în plus dovedeşte transparenţă.

Mă limitez la atât, iertaţi intervenţia poate ne la obiect şi prea euforică.

la multi ani

Pe ie6 nu se vad diacriticile, in plus pe firefox 3/google chorme se vad f mici, exista cai relativ usoare sa pui diacritice si sa se vada f ok peste tot. Daca gresesc parola apar mesajele suprapuse "Bun venit..." cu "ne pare rau...".
O sa ma mai uit si posibil o sa revin.
Ca opinie personala, functionalitatile noi par f ok si abia astept sa trec prin toate, designul in schimb mi se pare un foarte mare minus, mai ales partea de sus.

ialin

gandacei :)

1. La utilizatori prezenti, am dat click pe "sofia sinca ", (specific numele pt ca de exemplu la cailean nu se reproduce bug-ul), -> "Urmareste vizite pagini"... apare un link de "resetare parola" sau ceva de genul asta, click si un mesaj de eroare pus sus sub meniu "Ați utilizat deja linkul pentru autentificare one-time. Nu mai este necesară utilizarea acestui link pentru autentificare. Sunteți autentificat deja."

2. la "masa de lucru" pe pagina personala, click pe link-ul de ordonare cred cu Intordus / Editat are efecte foarte ciudate, la fel ca utilizarea paginarii (click pe ultima pagina, i.e. linkul : "ultima>"), de fapt si click pe a doua pagina e deja aiurea pentru ca nu sunt listate comentariile

3. la "Urmareste vizite pagini" timestampul este gresit, cel putin pt Romania, si daca dau refresh adaug inregistrari intr-o veselie... nu stiu exact care este intentia aici, presupun ca e doar o sesiune ceva

test reply

Va rog stergeti acest comentariu... Aaprent cand dai reply apare o maaare pagina de waringuri la un foreach cred, dar daca dau refresh ceva.. dispare

bug

Nu l-am mai reprodus...

Dintr-un motiv sau altul apar de doua ori la "utilizatori prezenti"

În acest moment sunt 3 membri și 8 vizitatori online.
Utilizatori prezenți

hialin
hialin
Sofia Sinca

multumesc

multumesc Hialin pentru observatii si sper sa continui.

Am testat pe FF3.5 si pe Chrome si se vad perfect. Cred ca depinde de OS pe care il ai instalat.
Am sa verific si pe IE6
Am corectat eroarea de afisare la situatia de parola gresita
In ce priveste aspectul stii cum e, de gustibus. Oricum vor mai avea loc modificari la acest capitol care asa cum stii este cel mai simplu de configurat si pentru care nu am avut prea mult timp la dispozitie. Dar cred ca niciodata nu voi putea sa fie pe plac estetic la toata lumea

raspuns

1. - este vorba despre o problema coincidentala pentru ca ea s-a incidentala ptr ca ea s-a inscris abia acum dar cred ca se va rezolva

2. Am testat si eu Introdus/Editat si la mine merge corect ca sortare...
Nu am inteles observatia cu listarea comentariilor

3 Urmareste vizite pagini e ceva la care de fapt vreau sa renunt

Ca timestamp am preferat GMT

raspuns

cred ca este nevoie sa avem putina rabdare cu calibradea bazei de date

sa fie intr-un ceas bun!

m-am logat mai devreme...dar situl semana cu o zapada nou-nouta, ca mi-a fost si tema sa intru. :)
fireste ca-mi pare ciudat acum, dar sper sa ma acomodez cu noua configuratie.

felicitari, Virgil, tie si celor care au contribuit la realizarea ei! si scuze publice pentru lunga mea absenta.

La multi ani!

erata

Virgil la faza cu diacriticele mici cred ca e posibil sa tina cumva si de rezolutie. Eu nu am LCD acasa.
La partea cu "Intordus / Editat" te rog incearca sa testezi pe tabul de comentarii si nu pe tabul de postari.

o observatie si de aici

tocmai am postat un text, si, ca sa fiu sincera, nu-mi place deloc cum se vede subtitul in raport cu titlul. mi se pare ca e prea evident.

rugăminte

Sunt începătoare. Am postat un text şi am dat clic pe ''publicat'', însă nu ştiu unde s-a dus textul. Nu-l mai găsesc. Rog pe cineva dintre membrii vechi ai site-ului să-mi explice ce s-a întâmplat cu textul meu.
Mulţumesc.

părere, observaţii...

Prima impresie: designul (partea de sus, vorba lui hialin) mi se pare slabă comaparativ cu Hermeneia 1.0. În rest, însă, arată... elegant, sobru dar călduros în acelaşi timp. Referitor la funcţii - n-am apucat încă să le testez pe toate; după ce o voi face, voi reveni, poate, cu alte observaţii. Deocamdată: pe Win. Xp Sp2, cu IE7, diacriticele se văd mici. Probleme la logare (de multe ori, deşi tastezi pen name-ul si parola corect, nu le recunoaşte. Apoi, o face, te loghează, dar îţi dă mesaj de eroare. Dar acest bug era şi pe versiunea anterioară.) Există un meniu, în dreapta - cel de pe "prima pagină - care, dpdv cromatic, mi se pare supraîncărcat (roşu, albastru, negru). Sper că s-a rezolvat şi problema cu "titlul" comentariului. Hermeneia 1.0 îţi ştergea comentariul dacă uitati să pui titlul. Ca o propunere, poate subiectivă: aş fi preferat ca titlurile din meniul de sus să fie vizibile şi fără să dai click în coloana formată din acele liniuţe, pentru că nu ar mai fi necesitat învăţarea pe de rost a lor, învăţare necesară economisirii timpului petrecut în căutarea rubricii dorite.Nu cunosc foarte bine procesul de reconstrucţie al unui site, de aceea tooate observaţiile mele pot părea cârcoteli. Repet: ca aspect (minus partea de sus), ca funcţii noi, ca concept (sorry de cacofonie) mi se pare foarte ok. Felicitări şi la mai mare!

La mulţi ani tuturor!

altele

Am mai observat un plus: acum este posibilă editarea numelui. Întrebare: peniţele mai sunt valabile? Au rămas cele vechi, se mai pot da altele?

Foto

Nu mai merg linkurile pentru fotografiile din vizuale. La "Sfaturi pentru compunere" te pierzi. Ştie cineva vreo formulă simplă de exemplificare?

:)

Felicitari Virgil! Site-ul tau e ca o rochie noua: ma tot uit din fata din spate? Does my poetry look big in this???:)

big brother

am cateva plangeri privitoare la noua formula:

1. de ce am fost declasat de la nivelul de autor la cel de colaborator? am doua volume publicate, sunt inregistrat ca si scriitor (poet) in almanahul "Scriitori romani contemporani" , am castigat (desi sunt plecat de 30 de ani din Romania, rupt de evolutia culturii, literaturii si limbii romane) doua premii mari in domeniul poeziei, in Romania, ultimul in luna Septembrie 2009 si anume "Premiul pentru poezie al editurii Emma", de la Orastie cu premierea facuta la Casa de cultura din Deva, s-au scris despre mine articole in presa, unele lucrari ale mele sunt publicate in reviste literare din tara, activez pe diferite situri literare, iar pe situl tau, directore Titarenco, activez mai mult decat saptamanal. Ma ai cumva la burta dom'le director?

2. Nu respecti intocmai ceea ce ai spus in informatia postata pe data de 19 decembrie 2009 cu privire la Hermeneia 2.
Potrivit cu cele enuntate, domnul scriitor cu pseudonimul Vladimir (n-am nimic cu dansul, Cel de sus mi-e martor) trebuia incadrat in categoria "corespondent" intru-cat nu a activat pe site de mai mult de 12 luni, mai precis din luna Septembrie a anului 2008.

3. E evident ca toti ce-i ce activeaza la tine, pe site, din grupul celor care au plecat sau inca mai posteaza pe Agonia au primit preferentialul treatment de autori. niciunul nu e colaborator sau membru, pe cand altii care activeaza pe alte situri au primit calificativul de novici sau mojici sau cum vrei sa le spui.

3. dupa parerea mea postatorul pe Hermeneia sub pseudonimul Hialin, nu se ridica la o valoare literara pentru a primi calificativul de autor, dar, in fine, e unul din simpatizanzii si pupindosistii tai.

4. autori cu merite, cu dovezi literare, cu un bagaj literar in spatele lor sunt maturati sub presul arogantei dumitale, dom director, iar altii care n-au nici in clin nici in maneca cu literatura romaneasca, cum ar fi fiul dumitale David si fica dumitale Noemi si maine poimaine sotia dumitale, bag sama, sunt impinsi inainte pe forum ca big brothers watchmen. David editor cand el nici nu stie sa citeasca romaneste? Noemi corespondent, adica cineva cu mari merite literare dar care n-a activat pe site in mai mult de 12 luni? It's a joke dom' director!

5. dom' director (curand maestru), eu voi inceta sa mai activez pe situl dumitale din motive de mandrie lezata. clasarea mea de la nivelul de novice la cel de autor in anul care abia s-a incheiat, a fost ca urmare a unor opinii obiective luate de un ansamblu de editori. declasificarea mea de la nivelul de autor la cel de colaborator (nici macar nu stiu ce inseamna asta) este facuta in mod subiectiv, de catre o singura persoana si aceasta este domnul scriitor, poet, eseist, critic literar, posesor al cheilor agorei si al esafodului - Virgil Titarenco, asistat de fiul acestuia, noul editor al sitului, David Titarenco.
Va multumesc!

diacriticele

buna hialin,
nu prea cred. dimpotriva, continui sa cred ca e posibil sa fie legat de OS. stiu ca la servici am un fel de Windows oarecum custom-izat de IBM si diacriticele romanesti merg relativ naspa pe XP. cred ca voi recomanda oricui fie sa isi instaleze win7, fie sa incerce sa isi incarce un set de fonturi de sistem mai nou. cred ca, cu cit este mai vechi sistemul are mai multe probleme cu diferitele tipuri de fonturi cane sint diferite de standardul initial western. uite, de exemplu l-am testat acum pe Safari pe IPhone-ul meu (desi nu am nrmarit deocamdata o solutie mob) si se vad perfect diacriticele romanesti. dar am sa mai testez. asa cum probabil stii, compatibilizarea unui site pe diferitele browsere si versiuni de browsere(atit de neglijent scrise dpvd al standardelor) este una dintre cele mai spinoase probleme. si intotdeauna este nevoie de un fel de trade in pina la urma

ai dreptate, Adriana

ai dreptate, era o chestie care ma deranja si pe mine. am modificat cumva. sper sa fie bine. la urma urmei trebuie sa pun undeva subtitlul in cazul in care vreau sa il pastrez in configuratie

IE

Am verificat diacriticele pe IE 5 pina la 8 si se vad perfect. Am sa postez si un info text despre Hermeneia si browserele pe care le accepta dar in principiu mi se pare absurd sa mai folosesti astazi IE 6 sau (doamne fereste!) IE5. Mai ales cind upgradarea la IE 7 sau 8 este gratuita iar FF este si a fost intotdeauna gratuit si de mii de ori mai bun

Sofia

Sofia, bun venit.
Am testat si concluzia mea este ca din pozitia de nou venit ar trebui sa poti sa postezi (adica sa salvezi ca si concept), sa publici si sa editezi textele tale fara nici o problema.

Deocamdata nu ai postat nimic. Adica nici macar nu ai salvat ca si concept.

In momentul in care vrei sa introduci un text trebuie sa alegi categoria de text, apoi sa pui un titlu, un subtitlu si sa alegi un tip de subcategorie pentru acel text, apoi tiparesti textul si mai jos ai urmatoarele informatii:

Opțiuni de publicare
Acest text va fi salvat inițial doar ca și concept !
Pentru publicare selectează și căsuța „Publicat”.
(În caz contrar apasă doar butonul „Salvează” iar publicarea o vei putea face ulterior.)

si mai ai un patratel GOL pe care scrie Publicat

Iar mai jos doua butoane cu Publica si Previzualizeaza.

Mie mi se pare ca tot ce este acolo este la mintea cocosului. Este evident ca a previzualiza nu inseamna a Publica. Adica inseamn doar ...... a vizualiza inainte de. Deci inainte de a salva poti sa vizualizezi ce vei salva. Nu vad unde e problema. evident, asa cum am spus (de acum ma repet) a previzualiza nu este a salva. PENTRU A SALVA TREBUIE SA APESI PE BUTONUL SALVEAZA! Cred din nou ca si asta este la mintea cocosului.
Dar cind salvezi ti se spune ca ai niste Opțiuni de publicare.
Adica:
Acest text va fi salvat inițial doar ca și concept !
Pentru publicare selectează și căsuța „Publicat”.
(În caz contrar apasă doar butonul „Salvează” iar publicarea o vei putea face ulterior.)

Adica pentru ca sa publici pe site de la bun inceput (adica sa fie vizibil pe site, si nu doar concept -adica vizibil doar ptr tine) trebuie sa selectezi

ȘI

casuta "Publicat".

Nu stiu daca pot sa explic chestia asta mai bine in limba romana.

rochia

Mulțumesc, Corina.
E ok, arati bine in rochia asta.

Bun!

Imi place si mie. E usor de navigat. Cel mai mult ma bucur de fapul ca pe paginile de poezie, proza, etc, se pot citi direct ultimele texte introduse, in intregime! E ca o antologie virtuala ce-ti sare-n fata. Oricum, face citirea mai accesibila, te atrage sa citesti o pagina pe care altfel poate nu ai fi deschis-o.

Hm, n-am fost prea incantata de ideea ca altii pot sa vada ce pagini ai deschis, dar adevarul e ca da o idee de transparenta (pe care nu o gasesti pe alte site-uri), Calin are dreptate. Initial am luat-o ca pe a breach of privacy, dar ..mi-a trecut, sa zicem. :)

Deocamdata nu am observat probleme tehnice, dar mai cotrobai.

Felicitari!

Eu zic ca am intrat cu dreptul in 2010. Sa animam un pic Hermeneia! :)

whatever

nicodem - daca ai ceva sa-mi spui te ascult, in loc sa vb aiurea pe alte pagini ai putea sa spui pe textele mele ce ai de spus.

s-a mai intrebat asa ceva?

Virgil, as vrea sa stiu urmatoarele:
1 - cum se poate accesa pagina cu texte remarcate (exista? asa ceva pe noul site?)
2 - evidentierea unui text se face tot cu penite? ori s-a renuntat la idee?
3 - datele personale - pot fi accesate de ceilalti membri ai site-ului? ori vizitatori? momentan vad ca nu se pot completa oricum. as dori sa stiu ca info general cu privire la safety and data protection.

cheers!

Revin

penitele acordate in versiunea anterioara se pastreaza sau nu (apar si in aceasta versiune)?

probleme postare

Am incercat sa postez insa am intampinat probleme, la rubrica "alege" nu am gasit domeniul "poezie".

ce se întîmplă?

și care este întrebarea?
La așa ceva te referi:

sau

Întrebarea mea este dacă știi să folosești HTML și în ce fel vrei sa folosești youtube sau orice alt fel de embeding.
Those are the questions.

postare poezii

S-a rezolvat cu postarea, acum am toate sectiunile. Multumesc!

ce se intampla

da. la exemplele date ma refer. si ma refer la exemple de acest fel deoarece in textele mele postate mai demult pe H am observat ca a fost inlocuit Hcode cu HTML insa atunci cand textul apare pentru a fi vizualizat instructiunile in HTML sunt ignorate

ce se intampla

scuze, uitamdu-ma cu atentie la textele mele vechi am observat ca transpunerea (probabil automata) din Hcode in HTML nu e in regula. asta inseamna ca va trebui sa rescriu, pentru textele vechi, codul in HTML

raspuns ptr Sixtus

Sixtus, cred ca le-am reparat acum cu imaginile tale. Te rog frumos sa le verifici in masura in care poti si sa imi spui daca sint ok. Am observat ca ai unele texte "test" care au devenit intre timp vizibile. Eu in general am incercat sa pastrez optiunea dar se pare ca unele au scapat. Te rog sa le faci concept sau cum vrei sau daca nu sa imi spui ca sa le iau eu pe rind dar trebuie sa stiu care sint.

Trinity

1. - nu există încă dar e ceva la care lucrez și vreau să îi găsesc o formulă relevantă

2. - despre asta citește aici: http://www.hermeneia.com/content/jurnal-de-nesomn-20

3. - așa cum spune regulamentul, datele care sînt menite a fi private sînt și vor rămîne private. Inclusiv cele care au fost înscrise pe Hermeneia 1.0
Este vorba de un alt fel de „data protection” la care te referi?
Deocamdată singurele „date personale” depozitate pe Hermeneia 2.0 sînt adresa ta de email, penName-ul, parola și Numele și Prenumele. Fiecare din cele patru pot fi editate de tine. Parola și adresa de email sînt și vor fi păstrate privat.

Deocamdată nu există un cîmp pentru date biografice, motto sau altceva. Dar va apărea.

mulțumesc

Eu nu sînt încîntat că „pe paginile de poezie, proza, etc, se pot citi direct ultimele texte introduse, in intregime”. Asta face ca citirea să nu fie înregistrată ca atare și cred că va indispune pe mulți autori care doresc să știe aceasta. De aceea cred că voi schimba cu opțiunea de a vedea doar un „teaser”, adică un fel de porțiune introductivă care să te încurajeze să citești mai departe. Nu știu cum voi face asta cu textele vechi dar cele noi cred că deja au acest lucru.

Nici ideea cu vizualizarea paginilor urmarite nu îmi pare prea kosher și e posibil să o îndepărtez. Mă voi mai gîndi. Poate vom vota. Sau poate voi decide eu. Voi vedea ce e mai bine pentru Hermeneia.

nicodem

Dragă nicodem, încă de cînd am citit comentariul tău în prima zi a anului pot să îți mărturisesc că m-a amuzat copios. Există un singur lucru care m-a deranjat și am să ți-l spun la momentul respectiv. Iar o altă chestie care m-a stînjenit puțin a fost faptul că a trebuit să găszduiesc pe Hermeneia comportamentul tău prin care ne transmiți faptul că a fi creștin cu adevărat este cea mai penibilă caricatură. Ți-am mai spus și altă dată, nu îmi este rușine pentru tine, pentru că știu că nu ai rușine, dar îmi este rușine pentru Hristos. Mă cutremură orbirea ta.
Dar să trecem la răspunsuri:
1. Ai fost trecut la COLABORATOR (și zi merci că nu la MEMBRU) pentru că scrii destul de prost iar eu nu îmi permit să cobor Hermeneia la nivelul tău jenant doar pentru ca să te pot numi pe tine AUTOR și să te simți tu gîdilat în orgoliu. Deci, simplu spus, pe Hermeneia ai publicat texte submediocre, ca să nu spun penibile. Și te asigur, Consiliul Hermeneia mă poate susține în această decizie. Restul de informații despre volume publicate, edituri, premii, etc, sînt interesante ca informații dar, așa cum este politica deja împămîntenită pe Hermeneia, nu au nici o greutate în ce privește încadrarea unui membru. Există suficiente texte și comentarii pe Hermeneia unde am explicat motivele acestei politici și te invit să le cauți și să le citești. Cu atît mai puțin este relevant cît și pe ce site-uri activezi tu. Singurul lucru relevant sînt textele publicate aici și eventual activitatea în comentarii. Restul te asigur că nu contează și nu va conta niciodată pe Hermeneia.
2. În ce privește al doilea punct, așa cum am spus-o întotdeauna, eu sînt adeptul principiului că legea a fost făcută pentru om și nu omul pentru lege; de aceea, așa cum pot recunoaște mulți, am fost și sînt absolut întotdeauna îngăduitor cu problemele fiecăruia. Hermeneia nu este o cazarmă. Oamenii vin și activează aici de plăcere, din pasiune. Și întotdeauna atunci cînd am fost rugat am fost gata să acord circumstanțe atenuante cînd cineva m-a rugat frumos și mi-a comunicat că nu poate activa o vreme. De altfel chiar în contextul de fața, atunci cînd am anunțat decizia cu apariția categoriei de CORESPONDENT, dacă vreunul vizat m-ar fi contactat și mi-ar fi spus că vrea să continue ca AUTOR sau NOVICE aș fi avut toată înțelegerea. Repet, Hermeneia nu este o cazarmă. Am promovat folosirea unei noi încadrări de dragul ordinii și nu de dragul unei pedepsiri, așa cum probabil îți imaginezi tu sau cum probabil ai fi procedat tu. Deci, tu nu ai nici un habar dacă eu am fost sau nu contactat de Vladimir cu privire la acest lucru. Pe de-asupra Vladimir a postat destule comentarii anul trecut, ultimul fiind pe la sfîrșitul lui octombrie. În plus a avut activitate anul trecut și în Consiliul Hermeneia. Acesta este răspunsul care invalidează concluzia ta.
3. Cei ce mă cunosc și îmi cunosc timpul petrecut pe Agonia cred că rîd acum pe săturate față de această enormă aberație pe care ai elucubrat-o. Nu vreau să intru în detalii dar ce spui este o prostie mai mare decît tine. Asta pe lîngă faptul că este absolut neadevărat și nici nu mi-a trecut vreodată prin minte așa ceva. Este adevăra că modul în care scriu unii îmi este cunoscut de pe Agonia și de aceea am putut să mă pronunț mai sigur cu privire la calitatea lor literară dar asta este inerent. Aș fi știut cu cine am de a face și în privința ta dacă aș fi citit „operele” tale pe acolo. Te asigur că sabia are două tăișuri. Eu recunosc și calitatea și impostura.
4. Aici apare lucrul care m-a deranjat. În primul rînd eu nu aș fi scris despre copii și familia cuiva ceea ce ai scris tu despre copii și soția mea, în prima zi a anului, din bun simț. Mi se pare extrem de brutal și mîrlănesc modul în care te comporți. Mai mult decît atît, site-ul Hermeneia 1.0, pe care ai postat și de care te-ai bucurat destul de multă vreme fără să dai un ban, și pe care de multe ori te-ai comportat mojicește, deci site-ul Hermeneia 1.0 a fost făcut ÎN TOTALITATE acum patru ani de David Titarenco pe gratis. Repet, măcar și din bun simț, dacă ar fi fost adevărat că David ar fi fost făcut Editor, și tot ar fi fost bine să îți ții gura închisă. Dar știi cum zice Solomon în Pildele lui, „Chiar și un prost ar trece de înțelept dacă ar tăcea, și de priceput dacă și-ar ținea gura.”
Dar lucrurile stau absolut cu totul altfel. De fapt pe David, deși compune poezie destul de bine și în românește și în engleză, nu îl interesează deocamdată să posteze pe Hermeneia. M-a rugat să îi păstrez contul și intenționam să îl păstrez (este, evident, vechi de pe vremea cînd am început Hermeneia, din motive lesne de înțeles) ca și COLABORATOR sau CORESPONDENT. E posibil să mă mai ajute din cînd în cînd la partea tehnică. Dar, evident, aceste detalii nu reprezintă și nu vor reprezenta niciodată locul în care îți ferbe ție oala.
Întîmplarea a făcut ca în prima zi să folosesc contul lui configurat la diferite categorii pe Hermeneia 2.0 pentru multiplele teste pe care a trebuit să le fac. A „fost” așadar ]n aceeași zi și EDITOR, și AUTOR, și COLABORATOR, și NOU VENIT. Iar tu, care probabil nu aveai altă treabă mai constructivă de făcut decît să pîndește pe cine și pe unde ce face și cum e încadrat (pasiune mai mult decît dezgustătoare), s-a întîmplat să vezi că el „este” EDITOR. Nicholas Dinu, ești lugubru de penibil. Îmi sugerezi un animal care umblă și scurmă prin gunoaie și se gudură de bucurie cînd găsește ceva putred și rău mirositor. Personal te compătimesc. Deși e posibil să fii fericit în ignoranța și fanatismul tău orb.
Noemi s-a înscris acum un an fără să o rog eu sau să îmi spună ceva. Nu a postat nimic și am încadrat-o, așa cum am făcut cu toată lumea în acest caz, la CORESPONDENT.
Faptul că ție îți place să scurmi în noroi nu este treaba mea și poți să o faci în voie. Dar îți cer un singur lucru, ia-ți labele jos de pe familia mea. Ești prea jegos.
5. Dragul meu, călătorie sprîncenată. Așa cum am spus de zeci de ori, inclusiv la oameni care scriu de zeci de ori mai bine decît vei fi tu în stare să scrii vreodată, nimeni nu este invitat pe Hermeneia și nimeni nu este rugat (cu atît mai puțin obligat) să rămînă. În cazul tău, care scrii atît de mediocru, este o favoare pe care ne-ai face-o dacă ai pleca. Deși mă îndoiesc. Indivizi de genul tău au aderență ca scaiul pe cîine. Scriu prost, nu pot să înțeleagă asta, nu își îmbunătățesc scrisul, dar se țin drept talente literare pînă mor. E și asta o boală. Iar eu nu cred că are tratament. Deci îți doresc drum bun și încearcă să te apuci de altceva. Poate ceva în contraspionaj sau poliție. Dar lasă literatura că o omori. Pe bune.

nicodem și numărătoarea pînă la trei

Aaa, și am uitat că nu știi să numeri. Probabil la școala de mateloți nu e nevoie de asta. Sau poate erai așa de orbit de furie că ai uitat să numeri pînă la trei.
În orice caz Hialin scrie de zeci de ori mai bine decît vei putea tu visa să scrii vreodată. Nu am absolut nici o relație prefențială cu el. De altfel a fost de cîteva ori și pe poziții opuse mie. Dar problema nu s-a pus și nu se va pune niciodată așa. Există oameni pe Hermeneia care mă „înjură” și totuși sînt AUTORI. Pentru simplul motiv că scriu bine. Ceea ce nu se poate spune despre tine. Iar acum m-ai convins, dacă mai era nevoie, nu numai că nu scrii bine dar nici nu știi să vezi cînd cineva scrie bine. Cele două lcururi sînt de fapt foarte legate între ele. Am fost un naiv că am putut spera de la tine să poți așa ceva. Îmi cer scuze. Știi cum se spune, de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere...

injuraturi si vorbe de maidan

asta ai folosit tu in raspunsul tau la nemultumirea mea. inainte de a merge la Adunare, intru-cat e duminica dimineata, vreau sa-ti spun ca iti lipsesc cei 7 ani de-acasa, cei 28 de ani din Romania si cei 20 de ani petrecuti aiurea. mai bine te-ai inscrie la o gradinita unde se invata cum sa raspunzi si cum sa te comporti. ai stat pe fotoliul tau de director ultimele 36 de ore ca sa-ti pui in diatribele de mai sus veninul de basilic care-l tii pentru frati. admirabil. ma uit, te miros si-mi pun mana la gura si tac. nu meriti nici macar o ceapa degerata. nu te mai obosi sa-mi raspunzi, pun punctul aici, judecatorule literar.

Felicitări

Vă felicit pentru noua înfățișare a site-ului, vă admir entuziasmul și vă urez din toată inima succes.
La mulți ani! către dumneavoastră, site-ului ca activitate, membrilor cât și cititorilor.

omul care nu stie sa puna punct

Nicodem, asta e ipocrizie din partea ta. Mîna la gură trebuia să ți-o pui înainte să mă ataci pe mine și familia mea de anul nou. Iar ură de frați și alte mizerii sînt caracteristicile tale, dragul meu. Ca să poți să pui punct trebuie mai întîi să știi să scrii. Iar ție îți lipsește din păcate asta și la propriu și la figurat. Cît privește veninul de basilisc mă faci să zîmbesc. Mai bine ai citi comentariile tale oriune mai comentez și eu. Sau mai bine te-ai uita în oglindă. Ai spus că pleci. Sau au fost un fel de lacrimi de crocodil?...

La mulţi ani Hermeneia

aveam nişte nelămuriri legate de peniţe, biografie dar m-am lămurit citintind comentariile, vă felicit pt tot ce faceţi domnule Virgil şi vă urez un an nou plin de bucurii, succese, inspiraţie în poezie şi la mulţi ani fericiţi alături de familie şi cei dragi.

la mulţi ani tuturor colegilor

design

designul acesta mi se pare o alegere mult mai buna fata de precedentul

designul...

Mult mai bun cum e acum. Meniul de la ultimele comentarii nu mai e "pestriţ", ceea ce îmi bucură ochiul. Totodată, size-ul şi fontul diferit (pare-mi-se) sunt o cale mai decentă de-a diferenţia textul de comentariu ori autor.
Aseară, la ultimele postări, orice pagină accesam, mă trezeam mereu pe prima.

Seara bună!

serios

da, serios. trebuie să existe o anumită ordine. dacă nu vrei să pui un subtitlu poţi să pui ... sau ***

nedumerire

Domnul Virgil, am o nedumerire: am postat un comentariu sub textul ''Să fii luat la Başcă'' de Crin şi mi s-a şters. Nu înţeleg pentru ce? sau cine? să-l fi şters Roxana? Aici nu poţi scrie ceea ce gândeşti?
Şi apoi şi textul pe care l-am scris ieri, sub titlul ''Rutină fatală'' o primă parte dintr-un textuleţ pe care am considerat să-l împart în două, urmându-vă sfatul de a nu fi prea lung, pe care azi nu l-am mai găsit. Să înţeleg că fost aşa se slab? Dar era începutul, doream să adaug azi urmarea.
Aş dori răspuns la nedumeririle mele. Mulţumesc.

Pagini