Jurnal de nesomn 2.0 - I -

imaginea utilizatorului Virgil
partea I

Voi încerca să fac o trecere în revistă a schimbărilor și noutăților.
În primul rînd sînt foarte bucuros că am reușit să mut toți bobocii dintr-o găleată în cealaltă și nu s-a pierdut nici unul pe drum. Au fost peste 8600 de texte, peste 22000 de comentarii și peste 400 de membri. Împreună cu peste 4 ani de activitate, penițe, date, grafice și multe, multe alte implicații. Cred că de acum este clar că migrarea a reușit iar dacă identificați erori vă rog să mi le semnalați. Știu că mai există mici probleme cu unele caractere deosebite și voi încerca să le repar pe rînd dar vă rămîn îndatorat dacă mi le puteți semnala printr-un email scurt la webmaster at hermeneia dot com, atunci cînd le observați.
Deocamdată am luat decizia ca membrii care pînă mai ieri se numeau NOVICE să devină simplu MEMBRI. Poate pe parcurs voi găsi un nume mai reprezentativ. Am luat decizia aceasta după mai mult timp de gîndire și apreciez atît observațiile lui Dorel cît și ale lui Cailean cu privire la aceasta. Decizia mea a ținut cont și de faptul că Hermeneia nu a intenționat niciodată să umilească pe nimeni și nici să descurajeze pe nimeni. Dar în același timp a căutat să nu devină o cloacă a mediocrității în care faptul că scrii prost nu are nici o implicație. Ci dimpotrivă să încurajeze elitismul literar. Implicațiile sînt clare, dacă scrii prost pe Hermeneia ți se va spune că scrii prost și vei rămîne doar MEMBRU, ș.a.m.d. Nu dorim să umilim sau să intimidăm pe nimeni dar dacă cineva are nevoie de un site unde să învețe să exceleze literar pe Hermeneia poate să o facă, dacă vrea un site unde să poată să se laude la părinți, mătuși, soții sau iubite cu poezelele lui atunci probabil că Hermeneia nu e locul potrivit.
Așa cum ați observat, deocamdată facilitatea „penițelor de aur” nu este deisponibilă și nu va fi o perioadă de timp. Penițele textelor vechi sînt păstrate și vor fi făcute vizibile atunci cînd vom reimplementa facilitatea. Vă vom ține la curent.
Probabil că deja ați observat că nu se mai poate posta un comentariu fără a fi vizualizat mai întîi. Asta ca să vă oblig ca să mai trageți o gură de aer și să vă cumpăniți elanul înainte de a trimite definitiv comentariul. Și de data aceasta am ales ca toate comentariile să nu poată fi nici șterse și nici editate ulterior.
Fiindcă veni vorba despre comentarii și pentru că observ vizitele unor membri CORESPONDENT țin să le reamintesc ceea ce am anunțat mai demult și anume că din postura de CORESPONDENT nu pot posta comentarii. De asemeni, ca să preîntîmpin o altă întrebare, membrii CORESPONDENT care vor să redevină activi pe site vor fi încadrați mai întîi ca NOU VENIT și apoi după o perioadă de una-două saptămîni, poate pînă la o lună, vor fi încadrați într-una din categoriile MEMBRU, COLABORATOR sau AUTOR în funcție de decizia Consiliului Editorial Hermeneia.
De asemeni vreau să vă spun că în acest moment toți COLABORATORII și AUTORII au posibilitatea de a introduce text sub formă HTML. Dacă vom observa abuzuri sau gafe și erori flagrante vom fi nevoiți să sancționăm membrii respectivi sau poate întreaga categorie cu pierderea acestui privilegiu. Deci, vă recomand să folosiți HTML doar dacă știți să o faceți, dacă nu intenționați să faceți un abuz sau dacă nu faceți ceva ilegal. Cei care pierd privilegiul acesta probabil că vor avea dificultăți foarte mari să îl recapete.
Deja avem membrii noi, așa numiții NOU VENIȚI. Le recomand ca la început să se familiarizeze cu noul mediu, să citească cît mai mult, să comenteze și eventual să nu se aventureze la mai mult de un text postat pe zi.
Așa cum ați observat există deja facilitățile MESEI DE LUCRU și a TEXTELOR PREFERATE PERSONAL. Vor mai apare și alte lucruri. Multe alte lucruri. Facilitatea urmăririi textelor va fi probabil îndepărtată pe viitor.
A apărut și o restructurare a categoriilor de texte precum și a subcategoriilor. Vă încurajez să vă familiarizați cu ele.
Regulamentul încă nu exte actualizat și va trebui să o fac în curînd ca să reflecte noile schimbări.
A apărut și o rubrică RIF (Răspunsuri la Întrebări Frecvente) pe care intenționez să o dezvolt pe viitor. Dacă cineva se angajează să îmi colecționeze o sumă de întrebări relevante legate de site, comunitate și funcționare i-aș fi recunoscător.
Cam atît deocamdată deși cred că și acest text va mai avea o continuare.

Comentarii

problema

excelent arata site-ul, felicitari! mi se pare mult mai accesibila si mai moderna versiunea aceasta.
din cate vad pe calculator functioneaza foarte bine. DAR, eu mai accesez netul si de pe telefon si versiunea hermeneia 2.0 nu merge, imediat ce intru se blocheaza si imi restarteaza telefonul (lucru care nu mi s-a mai intamplat cu niciun alt site). Asta n-ar fi o problema prea mare pentru mine, dar m-am gandit ca ar fi bine s-o semnalez totusi.

mobi

înțeleg marynna. Evident există probabil mai multe platforme mobi. De exemplu eu pe pe iPhone cu Safari pot să văd site-ul destul de bine. Dar îmi dau seama că tu re referi la o soluție pură mobi. Îți promit că am să rezolv problema cît de curînd.

opera

e ok, nu-i graba.
eu folosesc Opera pe un tel samsung.

dorinta de mai bine

Virgile vreau sa te felicit pentru noua versiune de site desi nu as avea dupa mine suficiente motive sa o fac. Dar un efort ca acesta ramane un efort care trebuie salutat. Ce nu inteleg eu este puzderia asta de nou-veniti pe Hermeneia direct de la gradinita. Am o banuiala, dar nu ma impacientez, nici vorba de asa ceva. Succes in continuare iti doresc, eu o sa sterg multe texte sper sa nu te superi din aceasta cauza (oricum o sa si las destule) si te asigur de toata simpatia mea in continuare, citita atat pe romaneste cat si pe englezeste.
La multi ani!
Andu

nu stiu unde altundeva

as fi putut sa spun despre asta, ma gandesc ca aici, fiind probleme tehnice.

Prima ar fi legata de faptul ca nu primesc informarea pe e-mail la comentarii noi pe textele mele (nu primeam nici in versiunea cealalta). Sa mai trimit o data adresa de e-mail pe.. e-mail tau, Virgil?

Si a doua, s-a mai intamplat cuiva sa-i dispara comentarii? Poate e o eroare a noii versiuni. Azi, in jurul orei 17 aveam un comentariu la textul "sa fii luat la basca", facut de catre Sofia Sinca, acum am intrat sa raspund and it's... gone. :)

A mai patit-o cineva?

In rest, modificarile sunt bune, apreciez munca lui Virgil, ma gandesc ca i-a ajuns si lui de cand lucreaza si modifica la site, asa ca, multumim!

ai dreptate Crin,

da, am a vut o problemă și s-au pierdut cîteva texte. Îmi cer scuze. Nu va mai fi cazul.

bobadil

mulțumesc pentru urările de mai bine.
eu zic să nu mă feliciți dacă nu ai de ce.
prezența mai numeroasă a nou veniților se explică prin faptul că în ultimele două luni ale anului trecut am înghețat practic procesul de înscriere